Miért ítéli el jobban a társadalom azokat az anyukákat, akik szoptatás után visszaszoknak a cigire, mint a dohányos apukákat?
Szoptatás után visszaszoktam a cigire,de mindenki úgy nézett rám,meg úgy kezelt,mint egy gyújtogatóra.
Az miért nem elítélendő,ha egy apuka cigizik?Mert mindenki csak az anyukákat szidja,és most nem olyanokra gondolok,akik a babakocsit tolva cigiznek...
Amikor elaludt a lurkó,ki szoktam menni a teraszra rágyújtani,meg a gyerek a közelembe sincs,de tudták,hogy szültem,és mondogatták,mert nem illik,meg ilyenek,mert anya vagyok.
Bezzeg,ha az apuka rágyújt a gyerek közelébe,az nem baj,de ha egy anya,akkor igen.Miért van ez??
Tulajdonképpen a cigi az egy olyan dolog, ami drága emellett káros, nagyon káros, büdös, csúnya semmilyen pozitív dolog nem szól mellette és még másokat is zavar. Ha nem fújod az arcukba a füstöt, akkor azzal, hogy hamutál szagod van, meg régebben olvastam, hogy nem egy 100%-os megoldás, ha a teraszon szívsz el egy cigit, mert utána még órákig lélegzed ki a káros dolgokat. Nyilván nem olyan koncentrációban, de akkor is.
Így aztán, ha valaki képes a terhessége alatt letenni, akkor szerintem teljességgel felfoghatatlan, hogy miért szokik rá vissza?
Ez nem negatív diszkrimináció, hogy bezzeg a cigis apukákat nem ítéli el senki. De azokat is, viszont az anyát, aki leteszi hosszú hónapokra, aztán meg megint újrakezdi, azt márcsak azért is jobban, mert hogy lehet olyan hülye valaki, hogy visszaszokik rá? Minek? Főleg, ha gyereke van? Akkor nem az kéne az első legyen, hogy amennyire lehet magával is törődik, hogy minél tovább egy szép egészséges anyja legyen a gyereknek? Hát az még hülyébb, mint amelyik le se szokik. Nehogy azt hidd, mindenki hülyének van nézve, aki leteszi mondjuk egy évre, majd újra kezdi, nemtől, kortól stb. függetlenül.
Kedves utolsó,egyetértek veled,a cigi káros,büdös,meg minden,de engem ellazít,nyugtat,és még jól is esik.
Én se szeretem,ha cigiszagom van,de ez nekem egyfajta "jutalom"...
Ugyanúgy,mint például a páromnak munka után egy jó hideg sör,neki az esik jól,mint a dolgozó apukák nagy többségének...
Figyu,én nagyon szerettem volna babát,meg nagyon szerettem volna élvezni az életet is,de a kettő egyszerre nem megy...
Azért szoktam le terhesség alatt,mert muszáj volt,nem azért,mert le akartam.
A mamámat is annak idején fel szoktam hívni telefonon,hogy mennyire hiányzik ez,meg az,ő meg csak mondta,hogy ha nem szoktál volna ezekre rá lányom,akkor nem kéne lemondanod semmiről.:)És teljesen igaza is van.:)
De egyébként nem a nőktől hallom ám ezt az anyuka hogy mer rágyújtani dolgot,hanem a férfiaktól...Nekik könnyű.Legalább is mondani.:)
Ja,és én még a terhességem közepe felé infulenzás lettem télen,és még egy algopirint se vehettem be,mert terhesség alatt nem lehet.Ilyen gyenge,semmire való sz.rokat szedtem,ilyen vitamin féléket,és semmit nem értek...
Már 2,5 hete dögledeztem az ágyba lázasan,és a doki csak akkor írt fel antibiotikumot,nehogy a babának is baja legyen...Pfff...
Arról nem is beszélve,hogy a szülés előtt 2 héttel tudtam meg,hogy nem adnak fájdalomcsillapítót szüléskor...Gondolhatjátok.:)
Ti mindennel tisztában voltatok,mikor vártátok a lurkót??
Mert ez a "nincs fájdalomcsillapító" szüléskor azért nagyon dúrva...
Nem kell lemondani sok dologról, csak akkor nem kell csodálkozni se, ha nem olyan gyereked születik, mint vártad.
Amúgy fájdalomcsillapítás nem azért nincs, mert erről is le kell mondani a nőnek a baba miatt, hanem azért, mert szopacs, hogy te pont ott laksz, ahol nem tudnak adni.
Ellazítani sok minden egyéb is ellazít, vagy van e-cigi is, nem kötelező gyereket se vállalni, nem tudom amúgy min vagy meglepődve. Ezek a dolgok, hogy a nőtől több lemondást, meg odafigyelést kíván a gyerekvállalás szerintem ma már egy 16 éves számára is totál természetesek és józan paraszti ésszel felfoghatók, nekem nagyon fura, hogy te most itt látványosan szenvedsz, egy gyerek mennyi mindenben akadályoz, meg le kell miatta minden félélről mondani, meg mennyivel rosszabb egy nőnek. Mi ezen olyan meglepő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!