Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért ítéli el jobban a...

Miért ítéli el jobban a társadalom azokat az anyukákat, akik szoptatás után visszaszoknak a cigire, mint a dohányos apukákat?

Figyelt kérdés

Szoptatás után visszaszoktam a cigire,de mindenki úgy nézett rám,meg úgy kezelt,mint egy gyújtogatóra.

Az miért nem elítélendő,ha egy apuka cigizik?Mert mindenki csak az anyukákat szidja,és most nem olyanokra gondolok,akik a babakocsit tolva cigiznek...

Amikor elaludt a lurkó,ki szoktam menni a teraszra rágyújtani,meg a gyerek a közelembe sincs,de tudták,hogy szültem,és mondogatták,mert nem illik,meg ilyenek,mert anya vagyok.

Bezzeg,ha az apuka rágyújt a gyerek közelébe,az nem baj,de ha egy anya,akkor igen.Miért van ez??

2014. júl. 17. 09:57
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

Ez az egész abból indult ki,hogy valaki írta,hogy az apának sokkal nehezebb,meg ilyenek...

De tök mindegy,egy anyuka,vagy kismama bármit csinál,azért rögtön a szájára veszik,de ha egy apa,az nem baj...És ez a dühítő,nem az,hogy le kell mondani "mindenről",ez köztudott.

2014. júl. 17. 17:52
 32/35 anonim ***** válasza:
Csak azt dühíti, aki tudja, hogy van alapja. Egyébként lepereg(ne).
2014. júl. 18. 13:37
 33/35 anonim ***** válasza:
Engem nem érdekel mások véleménye :) én egyből letettem amint pozitiv lett a teszt.bár olyan rosszul voltam, h nem is kivántam.a párom is letette,mert tudta h nekem szarul esne,ha "mellettem" cigizne.magyarul nekem rosszabb lenne akkor.a fiam 2 hónapos volt,amikor már nem tudtam szoptatni,aztán egyre inkább ott motoszkált a fejembe,h de jo lenne csak egy szálat elszívni.és sajnos így kezdődött...eleinte csak esténként,kiengedni a fáradt gőzt.aztán már a délutáni alvásidőben is, és igy tovább.nem vagyok rá büszke,bánom hogy igy alakult.és a párom is vissza szokott sajnos.
2014. júl. 18. 14:08
 34/35 anonim ***** válasza:

Ja, te írtad a fájdalomcsillapítós kérdést is?

Ebben a kérdésben jelen időben írod, hogy dohányzol,mert visszaszoktál. De most újra babát vársz? Akkor most terhesen dohányzol?

2014. júl. 18. 22:06
 35/35 anonim ***** válasza:
67%
Én megértem, és tudom, hogy önző dolog, de én boldogan végigcsinálom a terhesség és szülés összes baját, fájdalmát, lemondását a babáért, viszont az kiakaszt, hogy az apának semmi dolga. Tudom, nem túl szép, hogy azt kívánom bárcsak neki is meg kellene szenvednie a babáért, de igenis nekem jobban esne, ha nem egyedül kellene "megdolgoznom" érte. Én is járok dolgozni, pont annyit, mint ő, csak én még terhes is vagyok mellette. Nálunk így az a szabály, hogy amit nekem nem lehet, azt neki sem. Szerencsére a férjemnek eszébe sem jutna előttem sushit enni vodkával egy szál cigivel a kezében, és mindent megtesz érte, hogy én a lehető legkényelmesebben érezzem magam. Ettől egy kicsit kevésbé érzem igazságtalannak az egészet. :) Ráadásul a kórházban is bent marad majd. Tudom, hogy majd lehurrognak meg lepontoznak itt, de együtt terveztük a babát, együtt akarjuk, és az egy elég sajnálatos evolúciós tény, hogy csak én hordhatom ki, de a férjem a társam mindenben, hogy nézne már ki, hogy ő vígan éli az életét, míg nekem itt fáj-ott fáj, és még csak nem is csinálhatom mindazt, amit szeretek? Lehet mondani, hogy miért szenvedne ő is, és nem is szeretem igazán a férjemet, ha rosszat kívánok neki, de nem ez a helyzet. Nagyon szeretem őt, de számomra, és szerencsére számára is elfogadhatatlan lenne, hogy míg én a közös célunkért küzdök állandó lemondásokkal, addig ő vígan sütteti a hasát a napon. Elég limitált, amit az apa megtehet a magzatért, de az egyik legfontosabb, hogy mindent megtesz, hogy a gyermeke anyja a lehető legkényelmesebben, nyugodtabban érezze magát. Ha a férjem nem lenne képes lemondásokra a családjáért, akkor erősen megfontolnám, hogy vele akarok-e családot alapítani. Együtt sem olyan könnyű lemondani a cigiről, bulikról, strandolásról, bizonyos élelmiszerekről, de úgy, hogy közben az ember élete párja mindent boldogan csinál tovább, na úgy még nehezebb.
2014. aug. 1. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!