Rosszul teszem?

Figyelt kérdés
Se tàbor se lovaglàs a hétvégén a 13éves lányomnak,mert valamire megkérem ordit,a kis tesòt nem lehet ràbizni szoval nemsegit...ez a bünti.
2014. aug. 2. 06:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez két külön dolog.

A "sitterkedés" szerintem nem az ő dolga.Nem neki szülted a gyereket.Persze,ha leugrasz boltba,lehessen rábízni 10percre,de többre ne,mert nem az ő dolga!

A segítést meg nem tudom,én mindig is segítettem otthon.Az én feladatom kiskamasz korom óta a szobám.Az legyen kiporszívózva,portalanítva,elpakolva.Ezt tudtam,hogy egy héten kell,beosztottam.

Bünti lehet,de akkor jutalom is legyen!(egy 500as,vagy fagyizás)

2014. aug. 2. 16:40
 12/14 anonim ***** válasza:
45%
Ha szépen megkéred a házimunkára és ordít veled, teljesen érthető, hogy büntit kap! És szerintem egy 13 éves gyerek megérti, hogy néha-néha vigyázni kell a tesóra, mert anyu dolgozik és valakinek pénzt kell keresni! A 13 éves már nem kisgyerek, aki ezt ne értené meg!
2014. aug. 3. 11:02
 13/14 anonim ***** válasza:
És kap valami jutalmat ha vigyáz a testvérére? Mert ha büntetést kap azért ha nem vigyáz, ugyan úgy jutalom is járna neki ha vigyáz. Nem kell nagy dologra gondolni, egy 500-as, egy tábla csoki, ha van kedve közös program veled kettesben, vagy esetleg plusz egy óra a kimenőjéhez. H motiválod szívesebben is segít. A házimunka persze az természetes, azért nem adnék jutalmat.
2014. aug. 3. 11:18
 14/14 anonim ***** válasza:

A tábor megvonása túlzás, egyéb büntetések mehetnek. Amúgy érdemes leülni beszélgetni a lánnyal erről a kistesós dologról, mert lehet, hogy nem pusztán lustaság, hanem pl. fél tőle, hogy baja esik a kicsinek, ő nem is tud rá vigyázni vagy ilyesmi. A házimunkába besegítés jogos elvárás, ha nem vonják be kisebb-nagyobb mértékben a gyereket ilyen idős korában, abból lesz az, hogy a 18 évesnek is te porszívózod a szobáját, ha azt akarod, hogy rendesen meg legyen csinálva. Szóval meg lehet tőle vonni dolgokat, ha nem hajlandó semmit megcsinálni, viszont ilyen nagyobb dolgokat, mint a tábor, csak akkor tenném, ha nagyon komoly hiányosságokat tapasztalnék.

A házimunkánál meg arra kell ügyelni, hogy nem szabad azonnal tökéltes munkát várni, balhézni, ha kimaradt valami, mert én pl. azért utáltam anyával takarítani. Inkább kitakarítottam a teljes lakást távollétében, csak ne kelljen együtt csinálni, mert akkor tuti belekötött abba, hogy miért úgy csinálom és nem amúgy, miért abban a sorrendben és nem amabban és így tovább. Az eredményt viszont ritkán kritizálta, ha a távollétében csináltam meg. :)

2014. aug. 6. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!