Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rosszul teszem, hogy adok...

Rosszul teszem, hogy adok neki a mi ételeinkböl?

Figyelt kérdés
10,5 hónapos, nagyon válogatós a fiam, pépesen csakis az édes dolgokat eszi meg, rengeteg mindennel próbálkoztam már, és tettem egy próbát, adtam neki a mi ételeinkböl / krumplifözelék, nokedli+pici szaft, rakott krumpli, palacsinta/ és simán megeszi, nagyon ízlik neki, végképp nem fözök füszeresen, szerintetek nem ártok neki ezel?
2012. okt. 16. 14:26
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%
Nem, nyugodtan adhatod neki.
2012. okt. 16. 14:29
 2/18 anonim ***** válasza:
83%
Nem ártasz vele, adhatsz már neki ilyeneket. Mire egy éves lesz,jó sok mindent meg is fog enni, ami nem baj!!!
2012. okt. 16. 14:31
 3/18 anonim ***** válasza:
83%

Én betartottam azt amit a védőnő mondott és 1 éves koráig nem evett tejfölt és pirospaprikás ételt. De ez én vagyok, lehet, hogy egy kicsit félős:-).

Ha nincs semmi baja tőle, adjad, de én azért próbálnék olyat főzni, amibe nincs tejföl, tej, pirospaprika.

2012. okt. 16. 14:32
 4/18 anonim ***** válasza:
34%

Hát én azért nem lennék ebben annyira biztos, hogy nem ártasz ezzel neki.

egy 10,5 hós babának még hiányoznak, baktériumok, nyálkahártya a belekböl, gyomorból. Fejlödésben van ezért is kellene betartani a hozzátáplálást. Aki már kisbaba korban tönkre teszi a gyomor nyálkhárytáját ott már akár gyerekkorban is kialakulhat probléma.

A zsíros ételek, a cukor szépen lassan kiépíti a cukorbetegséget.

nem hinném hogy annyira sietni kéne a hozzá táplálálssal, szerintem ha még vársz 2-4 hónapot nem fog a világ össze dölni, de a babád lehet 50 évesen is képes lesz egy szalonnát megenni, ha meg sietsz lehet már 10 évesen kihányja a zsírosat.

2012. okt. 16. 14:34
 5/18 anonim válasza:
78%
Ha izlik neki,nyugodtan adhatsz neki a ti ételetekből.Nem lesz semmi baja.Az én lányom,pénteken lesz 11 hónapos és már 2 hónapja ugyan azt eszi amit mink.Ami nagyobb darab azt egy kicsit össze nyomkodom.Nagyon szeret enni.
2012. okt. 16. 14:34
 6/18 anonim ***** válasza:
95%
Én a harmadik gyerekemmel 9 hónaposan jutottam el oda ahol, most Ti vagytok. Egyszerűen nem evett meg mást. A gyerekorvos pedig helyeselt. 18 hónapos, egyedül eszik és mindent. És szívesen. Én nem bántam meg.
2012. okt. 16. 15:31
 7/18 anonim ***** válasza:
63%

Kedves 4-es. Es mi van azokkal az idokkel, amikor nagyszuleink voltak gyerekek. 3 honapos korában a saját ételukbol adtak nekik. Nem foztek kulon a gyereknek. Es tehéntejet ittak, amit reggel lefejtek. Ez csak a mai "trend" hogy már saját magátol is ovni kell lassan a gyereket.

2 éves kislány anyukája

2012. okt. 16. 15:37
 8/18 anonim ***** válasza:
75%

3-as vagyok.

7-nek. Azért azt se felejtsd el, hogy sokak szerint azért van annyi tejallergiás stb. Régen otthon szültek, most már nem igazán. Gondolom azért nem akarsz otthon szülni, mert régen otthon szültek a nők? Miért baj az, ha valaki nem ad 9-10 hós babának pörköltet, tejet?

2012. okt. 16. 16:01
 9/18 anonim ***** válasza:
91%

Bár az én lányom már 1 éves, de ő kb 11 hónapos korától csak azt eszi, amit mi is. Úgy 1 hétig próbálkoztam a régi ételekkel, de egyik napról a másikra nem kérte őket.

Ráadásul ő nagyon leveses, abból sokkal többet eszik mint főételből. Nem levet, hanem zöldséget, húst.

A védőnő szerint ne aggódjak, főzzek neki változatosan.

A baj az, hogy mi nagyon szeretünk fűszerezni, kísérletezni a különböző egzotikus fűszerekkel. Nyilván a lányom miatt ezt most kicsit mellőzzük :-) (sok fűszernek csak főzés közben jön elő az íze, így nem érdemes utánfűszerezni)

2012. okt. 16. 16:02
 10/18 anonim ***** válasza:
57%

Egyáltalán nem baj.Hagy egye csak ami jól esik. Semmi baja nem lesz. :) Örülj neki, hogy jó étkű és szívesen megeszi a főztödet. Ugyan már, egy 10 és fél hónapos baba már nem olyan pici.

Én attól kapok frászt aki fél évesen is úgy kezdi a hozzátáplálást, hogy az alma levével szenved egy hétig, hogy "jajj nehogy megfájduljon a gyerek hasa."

2012. okt. 16. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!