Rosszul teszem, hogy adok neki a mi ételeinkböl?
Én betartottam azt amit a védőnő mondott és 1 éves koráig nem evett tejfölt és pirospaprikás ételt. De ez én vagyok, lehet, hogy egy kicsit félős:-).
Ha nincs semmi baja tőle, adjad, de én azért próbálnék olyat főzni, amibe nincs tejföl, tej, pirospaprika.
Hát én azért nem lennék ebben annyira biztos, hogy nem ártasz ezzel neki.
egy 10,5 hós babának még hiányoznak, baktériumok, nyálkahártya a belekböl, gyomorból. Fejlödésben van ezért is kellene betartani a hozzátáplálást. Aki már kisbaba korban tönkre teszi a gyomor nyálkhárytáját ott már akár gyerekkorban is kialakulhat probléma.
A zsíros ételek, a cukor szépen lassan kiépíti a cukorbetegséget.
nem hinném hogy annyira sietni kéne a hozzá táplálálssal, szerintem ha még vársz 2-4 hónapot nem fog a világ össze dölni, de a babád lehet 50 évesen is képes lesz egy szalonnát megenni, ha meg sietsz lehet már 10 évesen kihányja a zsírosat.
Kedves 4-es. Es mi van azokkal az idokkel, amikor nagyszuleink voltak gyerekek. 3 honapos korában a saját ételukbol adtak nekik. Nem foztek kulon a gyereknek. Es tehéntejet ittak, amit reggel lefejtek. Ez csak a mai "trend" hogy már saját magátol is ovni kell lassan a gyereket.
2 éves kislány anyukája
3-as vagyok.
7-nek. Azért azt se felejtsd el, hogy sokak szerint azért van annyi tejallergiás stb. Régen otthon szültek, most már nem igazán. Gondolom azért nem akarsz otthon szülni, mert régen otthon szültek a nők? Miért baj az, ha valaki nem ad 9-10 hós babának pörköltet, tejet?
Bár az én lányom már 1 éves, de ő kb 11 hónapos korától csak azt eszi, amit mi is. Úgy 1 hétig próbálkoztam a régi ételekkel, de egyik napról a másikra nem kérte őket.
Ráadásul ő nagyon leveses, abból sokkal többet eszik mint főételből. Nem levet, hanem zöldséget, húst.
A védőnő szerint ne aggódjak, főzzek neki változatosan.
A baj az, hogy mi nagyon szeretünk fűszerezni, kísérletezni a különböző egzotikus fűszerekkel. Nyilván a lányom miatt ezt most kicsit mellőzzük :-) (sok fűszernek csak főzés közben jön elő az íze, így nem érdemes utánfűszerezni)
Egyáltalán nem baj.Hagy egye csak ami jól esik. Semmi baja nem lesz. :) Örülj neki, hogy jó étkű és szívesen megeszi a főztödet. Ugyan már, egy 10 és fél hónapos baba már nem olyan pici.
Én attól kapok frászt aki fél évesen is úgy kezdi a hozzátáplálást, hogy az alma levével szenved egy hétig, hogy "jajj nehogy megfájduljon a gyerek hasa."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!