Egy 18 évesnek megtilthatják a szülei, hogy dohányozzon, igyon vagy szexeljen?
Nem szólhatok bele, mert jogilag felnőtt ember.
Abba viszont beleszólhatok, hogy az otthonomban mit viselek el. Nálunk nincsen alkoholizálás, az apja is antialkoholista, senki nem dohányzik, és nem is fog. Ha ezeket akarja csinálni napi rendszerességgel, 18 évesen, akkor csinálja, de nem nálunk! Lehet költözni!
jogilag nem
egyébként meg amit eltűr
van akinek 40 évesen is beleszól anyuvci mindenbe
n30 ilyen mentalitással majd lehet csodálkozni amikor kiforgatva mindenedből elkerülsz majd valami elfekvőbe
és csak azt kapod vissza amit te adtál
Jól összekevertétek a témát :DDDDD Ennek aztán se füle se farka
1. Először is a kérdésre : Bárki bármit megtilthat bárkinek ... úgy tudom ezért még senkit sem fogtak perbe , csak mert azt mondta valakinek hogy : Megtiltom , hogy ....... Na és akkor mi van ? A jogot csak onnantól szabadna belekeverni, hogy a tiltást milyen eszközzel kívánja érvényesíteni az adott személy, jelen esetben szülő erre megvannak a megfelelő paragrafusok ... ha ez érdekel, akkor ne itt kérdezősködj ! Irány az ügyvéd, 18 évesen már igénybe veheted önállóan is ( persze csak ha van rá pénzed :D ) Nagyjából ennyit tesz 18 évesnek lenni :DDDDDD
2. 18 éves vs felnőtt ? Nem jelent a világon semmitt, felnőtté a tudásod, értékrended tesz, nem a korod ... én ismerek 18 éveseket akik kiérdemelnék a felnőtt címet, és ismerek 30 éveseket akiknek szerintem még bőven kijárna néha a szobafogság :)
3. Igen, egészségedre ! 18 évesen már vásárolhatsz alkoholt, és dohányárut ... ez igen, nem semmi perspektíva ... Csak így tovább ! Talán egyszer fontos céljaid is lesznek :D
Más szemszögből : a buli jó dolog, én is szoktam és elhiheted nem vagyok kispályás ha bulizni kell ... de nem ez az életem fő célja :) Ha bulizom, nem viszem túlzásba az alkohol fogyasztást, így egy sor értékes élményről nem fogok lemaradni Cigaretta ? Elviselni sem tudom ... Különben meg nem is áll jól senkinek :D Tudod mit ? Ne is gondolj arra mit tesz veled belülről ... inkább arra ... ez sokkal jobb -LOL- ... hogy bármelyik pillanatban a külső megjelenéseddel is rendesen elbánhat ... Na ? Jó buli ? Megéri ?
4. Szex ... erről oldalakat írhatnék... nem fogok
A barátaimnak néha szoktam mondani , hogy a két legjobb dolog az életben ( ha endorfinszintet akarjuk emelni ) a szex és a kaja :DDDDD
Viszont azt mondom, ha érett vagy rá csináld, ha nem akkor ne ( nem testileg értettem, ahhoz nem kell 18 nak lenni, érzelmileg, morálisan és értelmileg elég érett vagy e rá ? )
a. A szex nem az a témakör, amit fűvel fával kitárgyalunk, mert ha kifelé az megy le hogy mekkora lepedőakrobatikát vágtatok le az éjjel akkor ebből a következőt lehet levonni : Amire a test képtelen volt ( az éjjel ) mert nem volt összhangban a belső valósággal, azt másnap a haverok előtt egy komplett stand-up komédia keretein belül hülye dumával kompenzálod ... ez analízis volt :DDDDD
A szex szép és csodálatos dolog, ha tényleg képes vagy megélni, ami nem így megy, az csak egy szimpla ( intelligens olvasók, ne haragudjatok a kifejezésért)... de csak egy szimpla dugás ... fogalmad sem lesz róla mit hagytál ki közben :) Persze valahol el kell kezdeni a gyakorlást ...
Az egyik kedves hozzászólónak írom a következőt :
Apukáddal megbeszéled " milyen nőt rántottál meg a hétvégén " ? Ne is haragudj, de szerint mit jelent az hogy nő ? Mert azt kell hinnem, hogy legfeljebb ágynemű kategóriába sorolod őket ... ehhez nem is fűzök többet :(
A nő a teremtés legcsodálatosabb alkotása
Na akkor egy kis összegzés kedves hozzászólók és kedves kérdező :
Egyetlen morális szabály ( nem jogi ) létezik a kérdésben felmerült helyzetre , ha egyedül vagy a saját tulajdonú területeden, úgy ölöd magad ahogyan csak akarod
De ha nem, ha közösségben élsz ... ott tiszteletben kell tartanod azt, hogy nem tehetsz olyat amit a közösség többi tagja kellemetlenségnek él meg Nem akarják, hogy a lakás vagy a ruhák, berendezések ontsák magukból a gusztustalan cigarettaszagot, utálják a füstöt és tiszta levegőt akarnak a nem mellesleg saját tulajdonban lévő lakásukban ? Hát ezt el kell fogadnod barátom ...
Nem akarják, hogy éjszaka felzavard az egyész családot, csak mert neked volt egy görbe estéd ? Igazuk van :) Voltam egyszer egy prágai világbajnokságon, és a 4 csillagos szálloda szomszéd lakosztályába egy részeg társaság költözött, üvöltöztek egész éjjel és csapkodták az ajtót Próbáld ki milyen érzés :)
Szex ? Bármikor bárhol ... de soha nem mások előtt, ezzel nem egy életbiztosítás felvágni :) bár családban nem hiszem hogy veszélybe kerülnél ez miatt de a környezetednek okozhatsz vele fájdalmat
A cigit, piát nem tiltanám az ilyen korú gyerekemnek, csak éppen nem pénzelném a dolgot. Amúgyis úgy gondolom, egy ilyen korú gyerek keressen diákmunkával saját pénzt, amit tetszése szerint osszon be, a szükségleteiről meg gondoskodom, mint a szülője.
A szexet, nos, elvileg meg lehet tiltani, a gyakorlatban szerintem hiba. Egy 18 éves egy komoly kapcsolatban már szexelhet szerintem. Ha ennél fiatalabb, vagy nem olyan az a kapcsolat, akkor meg kell mondani, hogy nem helyes, de a szex sajnos tipikusan az az eset, amit tiltás ellenére is csinálnak, max. akkor valahol a bokorban, suli-WC-ben, a másik félnél a tiltó szülő tudta nélkül, és ki tudja, védekeznek-e, ha nincs pénzük gumira, ha a kiskorú lány nem irathat gyógyszert a gondviselő tudta néltül, és így tovább...Tehát ott inkább az a fontos, hogy a szülő őszintén, nyíltan beszéljen a szexualitásról a gyerekével, és természetesen nagy gondot fordítva a védekezés mikéntjére, lehetőségeire, a módszerek kockázataira stb. Mert inkább a (szerintem túl korai) szex általam tudottan, mintsem ugyanez a hátam mögött, és a dolog tabutéma voltából eredően egy idő előtti kisunoka...
Így összességében azt mondanám, nem örülnék, ha a gyerekem 18 éves kora előtt, és nem egy komoly kapcsolatban szexelne, és igyekszem neki ezt az értékrendet átadni,de inkább leszek megengedő ezen a téren, hogy mindent tudjak, és bátran forduljon hozzám a kérdéseivel, mintsem 16 évesen szüljön nekem egy unokát, ill. olyan jellegű kérdéseket tegyen fel idegeneknek itt, a GYK-n, amiktől a hajam égnek áll, pl. hogy lehet-e terhes megszakításos közösülés után.
Főleg, hogy ismerek olyat, aki már 13 évesen elveszítette a szüzességét, mégis normálisan élő egyetemista lány lett belőle. Szóval a kategorikus tiltás ilyen esetben titkos akciókhoz, majd könnyen nagyobb bajhoz vezet, mintha a tudtommal, kellő felvilágosítás mellett korábban kezdi, mint ahogy szerintem helyes. Remélhetőleg sikerül összességében úgy nevelni, hogy ne akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!