Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel tudnám rávenni hogy ne...

Mivel tudnám rávenni hogy ne dohányozzon?

Figyelt kérdés

El vagyok keseredve.Van egy asztmás gyerekünk és egy 7,5 hós babánk.Nem túl nagy a lakásunk így mikor este hazaér a férjem és rágyújt,mi is kapunk belőle:((

Nem szoktunk vitatkozni,szinte semmin,ezt leszámítva.

Már nem tudom mit csináljak vele.Nem akarok állandóan vitázni,de elegem van a füstből.

2010. márc. 12. 08:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%
ha az nem érdekli, hogy árt a gyerekei egészségének ezzel, akkor szerintem semmit sem tudsz csinálni vele...:(( max, hogy nagyon határozottan a sarkadra állsz...
2010. márc. 12. 08:41
 2/16 anonim ***** válasza:
87%

Húú, azért ez elég meredek! Nem igazán tudom, mit tehetnél, ha nem érti magától, illetve attól sem, hogy szólsz.

Esetleg kérdezd meg, hogy mit gondold a dohányzásról, káros? Ha azt válaszolja igen, akkor kérdezed meg, hogy mi rosszat tett a két gyereke, hogy úgy érzi, ezzel kell őket büntetnie.

2010. márc. 12. 08:42
 3/16 anonim ***** válasza:
Az, hogy ő szívja az a magánügye, saját magát károsítja vele. De a gyerekért ő felel, ő az apja, a gyerek nem tehet róla. Pláne ha asztmás - bár állítólag az asztmát ki lehet nőni, de a passzív dohányzás sokkal károsabb! Ha dohányozni akar feltétlenül akkor ne a lakásba gyújtson rá, erkély vagy udvar!
2010. márc. 12. 08:47
 4/16 anonim ***** válasza:
87%

Ha nem állsz a sarkadra, akkor ez örök probléma marad! A kicsik megérdemlik, hogy kiállj értük. Közöld a pároddal, hogy a lakás mostantól nemdohányzó övezet, ha cigizni akar, rajta, de nem a lakásban. Ha pattog emiatt, akkor közöld vele, hogy attól, hogy ő szarik a két gyereke egészségére, te még nem, és az ő érdekükben döntöttél így. Vagy megszoksz, vagy megszöksz, ennyi. Mondd meg neki, hogy már eleged van a könyörgésből, ha nem tetszik valami, el lehet tolni a biciklit, az ő szenvedélybetegsége miatt nem engeded, hogy a gyerekeid szívjanak.

Ha ezt képtelen megérteni, akkor elég gáz a helyzet, mert akkor nyilvánvaló, hogy szarik rád is, és a gyerekeire is.

2010. márc. 12. 08:51
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi is dohányzó szülők vagyunk, de eszünkbe sem jut a lakásban cigizni. Csakis ajtón kívül, erkélyen, gangon. Utána pedig kézmosás. Egyszerűen közöld vele, hogy nem cigizhet a lakásban, és kész. Ennél jobbat nem tudok tanácsolni. Nem a cigiről kell leszoknia (bár, az lenne a legjobb, esetünkben is), hanem szimplán menjen ki.
2010. márc. 12. 08:51
 6/16 anonim ***** válasza:

menjen ki az erkélyre vagy le az utcára.

nem is értem gyerek mellett rágyujtani a lakásban.

nekem szerencsém volt a párom leszokott amikor megszületett a kisfiam igaz utána 9 hónap múlva de ő sosem gyújtott rá itthon. most amit a cigire költött azt most biztosítás formájában félretesszük a kisfiamnak.

2010. márc. 12. 08:52
 7/16 anonim ***** válasza:
89%
Jesszusom! Már ne is haragudj, de nagyon önző ember a párod. Csak azt tudod tenni, hogy nagyon keményen és határozottan megmondod neki: saját magát, az egészségét úgy teszi tönkre, ahogy akarja, de a gyerekeit NINCS JOGA így mérgezni. B.
2010. márc. 12. 08:52
 8/16 A kérdező kommentje:

Minden este ezért megy a hepaj.Mondtam neki hogy semmibe nézi a tényt hogy ez nekünk rossz,de azt mondta hülyeséget beszélek.

Az erkélyre meg azért nem megy ki mert hideg van:(((

Azzal érvel hogy ő csak konyhába dohányzik.Ez így van csak az a bökkenő hogy a mi konyhánkon nincs ablak...:((

2010. márc. 12. 08:57
 9/16 anonim ***** válasza:
90%
8:51 vagyok. Ja, a hideg van téma. Hát igen. Mi ezzel úgy vagyunk, hogy ha nagyon hideg van, akkor sem a lakásban cigizünk, akkor egyszerűen nem cigizünk. Inkább nem gyújtok rá, jobban bírom, mint a hideget. Nem igaz, hogy nem lehet kibírni másnapig, amikor úgyis elmegy dolgozni. Mi is kibírjuk, sőt.... szóval, pakold ki Aput az erkélyre, ha hideg van, akkor meg nincs cigi, kész.
2010. márc. 12. 09:03
 10/16 anonim ***** válasza:
90%
Jó lenne, ha nem csak tőled hallaná, hogy káros a passzív dohányzás, hanem orvostól is. Próbáld magaddal vinni tanácsadásra, vagy még jobb, ha a tüdőgyógyászhoz mentek a nagyobbal (nem tudom milyen gyakran jártok) akkor ő mondaná el. Bár nem tudom mennyit érsz el vele. A férfiak makacssága határtalan :-(
2010. márc. 12. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!