Hogy tudom rávenni 7-8 hós babámat hogy jobban egyen? A szilárd kaja kész küzdelem, kb felét eszi meg mint amennyit kéne.
Nálunk ugyanez a helyzet, kisfiam 7,5 hónapos. Tápszer helyett anyatejet kap még, de most már tudom, hogy miért nem eszik "rendesen". Se tejcit, se mást olykor: FOGZIK, de rendesen :(((( Két hét alatt jöttek ki az alsó fogak, és már fent is bújik neki :(((((
Néha nagyon befogadó a kajákkal kapcsolatban, öröm nézni, de ez sajnos még ritka! Én bízom benne, hogy ha már nem fáj úgy a foga, akkor simán fog menni a hozzátáplálás is!
Ne add fel, valószínű, hogy nálatok is ez a helyzet!!!!
Figyelj, nem kell ezt úgy venni, ha láthatóan nem alultáplált, akkor nem kell tömniu, majd belejön. Amúgy az én 9 hónapos kislányom ugyanez, alig eszik, egy napi menüje kb egy gerezd narancs, 2-3 kanál alma és estére egy kis darab avokádó, esetleg ezt még megdobja egy kisujjnyi sajttal, aminek elcsócsálja a felét. Emellett szopik még, aminek a mennyiségét nyilván nem tudom mérni.
80 centi, 10 kiló, kis pocakos és aki meglátja, közli, hogy "látom, szereted a hasadat" amire meg nemis tudom, mit mondjak a nagyokosoknak.
Én is csak azt tudom neked mondani, mint a többiek, hogy ne erőltesd!!
Bár én is folyton azt lesem, hogy mennyit eszik 8,5 hónapos lányom. Nem megy ám nekünk sem olyan könnyen a kanalazás. Az előírt mennyiségeket 200-250 még soha nem ette meg, jó ha a felét megeszi, vagy még annyit sem!
Pont mint a te babád, eszik pár kanállal, és utána már fordul is el. Néha becsapom, és adok valamit a kezébe, addig gyorsan a szájába csempészek pár falatot, és ennyi.
Sokszor én is kétségbe vagyok esve, mert a nagyobbik lányom, olyan jókat evett mindig. De hát nem egyformák a babák.
A te babád is biztosan tudja, hogy mikor mennyit egyen. Gondolom, kúszik, mászik...oda pedig kell az energia.
Engem a védőnő ma megnyugtatott, hogy ezen ne aggójak annyit. Én csak azt tudom neked tanácsolni, hogy te se aggódj! Próbálkozzunk mindketten, és bízzunk abban, hogy hamarosan majd csak megjön az étvágyuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!