Hogy számoljuk pontosan egy 13 hós kisgyerek lázát? Amennyit mutat a lázmérő, abból le vonni? Hozzá kell adni? Mennyit? Vagy annyi amennyit mutat?
Nem kell levonni semmit!!!!!!!!!!!!!!
Még popsiban sem!!!!!!!!!!!!!!!
Engem egyszer a főnököm lecseszett,elég rendesen,hogy miért vonogatok le.Amúgy nővér vagyok egy Fertőző osztályon.
Volt egy eset,mikor egy anyuka jött ki a nővérállomásra,hogy lázas a gyereke,kérdeztem,mennyit mért.Mondom ebből levonva a fél fokot,akkor nem is lázas.Főorvos úr persze ott volt a nővérállomáson,hallott mindent.Ki is akadt rendesen,hogy miért kell vonogatni.Annyi a hő amennyit mérünk.Mondtam,hogy én így tanultam,mire az oktatást kezdte el szidni,hogy miért tanítják így.Szóval:
NEM KELL LEVONNI SEMMIT!!!!!!!!!!!!!!!!Annyi a hő amennyit mértél,még popsiban is!!!!!!!!!!!!!!!
Megkérdeztem a gyerekorvosunkat is,hogy erről mi a véleménye,azt mondta,hogy igaza van a főnökömnek,nem kell vonogatni.
A legtutibb ha veszel egy elektromos fülbedugós hőmérőt, ami 3 mp alatt leméri, és az pontosan megmutatja neked. Igy a gyereket sem kell percekig nyugton tartani, vagy a fenekében turkálni hogy megmérd a lázát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!