Kamasz fiúk, itt a fórumon! Volt valaki közületek hasonló helyzetben? Segítséééég! "egy kamasz fiú édesanyja"
A lényeg, hogy egyáltalán nem tanul, visszabeszél, amit eddig nem tett... direkt nem csinál meg dolgokat és ezt meg is mondja szemtől szemben... valamint nem is érdekli, ha megkérem valamire... iszonyat kosz van a környezetében és egyáltalán nem tisztálkodik... (napokig nem fürdik és nem is cserél ruhát)
Máskor meg kérés nélkül segít, kedves és bőbeszédű...
Olyan, mintha két személyiség lakna a gyerekemben...
Volt valaki ilyen helyzetben??? Mit csináljak???? HELP!!!!
Jó, hogy egy tinédzser sem írt, csak többnyire frusztrált szülők.
Nekem a véleményem az egészről:
Nem értem miért kell betörni minden embert.
1.
Ha büdös, majd rájön mennyire gáz, ha nem ülnek mellé a suliban, ha elfordulnak tőle a lányok. Majd idővel igazat ad a szülőnek, aki figyelmeztette. Az ember, csak a saját tapasztalatából tanul. Ha meg több napos cuccban is ülnek mellé, akkor igaza van, minek fürdeni mindennap :D
2.
Ha indokolatlanul bunkó és nem segít abban, amire megkéred, viszont te erre nem reagálsz adekvátan, akkor nem is fogja azt érzeni, hogy "ja, lehet most azért nem ad kaját, mert bunkó voltam vele".
De olyanokra ne utasítsd, hogy a SAJÁT szobájában, hogy tartsa a cuccait. Pl. evés után kérd meg, hogy MAJD mosogasson el, NEM AZONNAL(!). Ha ilyenekben nem segít, pedig ráérne, akkor te se segítsd neki.
3.
A kamaszkorban próbálgatjuk a határokat, és ez jó, mert nem hisszük el, hogy az a szent írás, amit a másik mond.
Ha ezt "kineveled" belőle, akkor kis aktatologató köcsög lesz, vagy frusztrált és boldogtalan.
Lehet, hogy mindig ötös lesz, aztán lesz egy menő állása, de nem lesz személyisége és ha szembejön a zsíros cupák, akkor eladja a lelkét is érte.
Azzal tudsz neki a legtöbbet segíteni, ha nem pörögsz rá erre a témára túlságosan, mert minél jobban szorítod, annál jobban fog ellenállni és zűrösebb lenni.
23/f
Ui.
Nem mai a kérdés, azóta, hogy halad a kapcsolatotok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!