Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamasz fiúk, itt a fórumon!...

Kamasz fiúk, itt a fórumon! Volt valaki közületek hasonló helyzetben? Segítséééég! "egy kamasz fiú édesanyja"

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy egyáltalán nem tanul, visszabeszél, amit eddig nem tett... direkt nem csinál meg dolgokat és ezt meg is mondja szemtől szemben... valamint nem is érdekli, ha megkérem valamire... iszonyat kosz van a környezetében és egyáltalán nem tisztálkodik... (napokig nem fürdik és nem is cserél ruhát)

Máskor meg kérés nélkül segít, kedves és bőbeszédű...

Olyan, mintha két személyiség lakna a gyerekemben...

Volt valaki ilyen helyzetben??? Mit csináljak???? HELP!!!!

2014. ápr. 24. 09:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
54%

Akkor Te kivételes környéken laksz vagy egy párhuzamos dimenzióban. Nem meglepő, amit írtál. Gondoltam, hogy mindjárt jön valaki, aki még a gyerek pártját fogja a rosszaságért, hanyagságért. Küldje is el a fenébe a gyerek az anyját, amiért meg merte kérni valamire. Előbb időpontot kellett volna kérnie. A szülő csak arra való, hogy etesse, ruházza, mindent megvegyen. A gyereknek pedig csak jogai vannak, kötelessége nulla.

"hátha hat rá."

Nem fog, ezt garantálom. Főleg, ha már ilyen mondatok hangzanak el. Ez különben is egy olyan mondat, ami egyrészt nem túl bíztató, másrészt egy tipikusan következetlen, nevelésre képtelen szülő szájából hangzik el.

2014. ápr. 24. 12:25
 12/71 anonim ***** válasza:
90%

Nem azt mondtam, hogy időpontban, csak nálunk is elvárja az anyukám, hogy rögtön pattanjak, olyan dolgokért, hogy rakjak rendet a szobámban (a másnapra kikészített ruháimat pakoljam el a fotelből) most azonnal, miközben látja, hogy esszéket írok. Ilyenkor teljesen elfogadható, ha nem az orra alatt morog a gyerek, hanem szól, hogy később.

És nem párhuzamos univerzum, teljesen átlagos hely átlagos emberekkel.

2014. ápr. 24. 12:45
 13/71 anonim ***** válasza:
36%
Nem elfogadható. A szülő nem azért van, hogy téged kiszolgáljon. Te meg gondolom elvárod, hogy azonnal megvegye neked, amit kinézel. Régen nem ez volt. A gyereknek nem csak annyi dolga volt, hogy meressze a seggét és tanuljon. Iskola mellett házimunka, sokaknak még igazi munka. Nem érdekelte a szülőt, hogy mit csinálsz éppen. Ha feleseltél, akkora pofont kaptál, hogy zúgott a füled. Nagyon el vannak kapatva a mai fiatalok.
2014. ápr. 24. 14:23
 14/71 anonim ***** válasza:

Ha kell valami, akkor megyek, és megveszem, úgyhogy nem jó a példád. Ha nekem van bármi bajom, én se várom el a szüleimtől, hogy azonnal pattanjanak miközben látom, hogy dolgoznak, nem is teszik, ezért se várható el ez kölcsönösen. De amint befejezzük amiben benne voltunk és van időnk, megcsináljuk, megbeszéljük. Igen, nagyon el vagyok kapatva, tényleg, nem is tudom, ki takarította a házat a szünetekben. (pár éve takarító jön, úgyhogy már nem kell - DE a szüleimnek se).

Nem azért van a gyerek, hogy rögtön szó nélkül ugorjon, ahogy a szülő sem azért van. Kölcsönös tisztelettel működik az együttélés, ahol akár a szülő elnyomja a gyereket, akár a gyerek a szülőt, ott valakinek mindig rossz lesz.

A rendes munkát jó is, hogy említed, képzeld, már hónapok óta keresek normális diákmunkát, ahogy a környezetemben is a többség. De nincs olyan, ami megfelelő lenne.

Ha pedig a "bezzeg a régi időkben..." az érvelés alapja, akkor régen nem jártak ennyi ideig iskolába a fiatalok, nem tanultak ennyit, és nem volt mindenkinek lehetősége egyetemre menni. Éppen ezért volt idejük dolgozni, és besegíteni a családnak, ha nem volt elég pénzük, vagy éppen gyűjteni az esküvőre, az önállósodásra.

2014. ápr. 24. 14:43
 15/71 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat!

Azért írtam a fórumra, h lássam hasonló korú tinik, mit gondolnak a leírtakról.

Természetesen tisztában vagyok vele, h sokkal erősebb marokkal kell fognom a gyereket. Gondolok itt arra, h vannak elvárások, melyek alapvetőek és ebből nem engedhetek.

Tudom, h nekem is sokkal több időt kellene a gyerekkel tölteni, de sajnos estig dolgozom.

Mivel azonban egy bringaboltban van a munkahelyem, talán jó ötlet lehet a gyereket is bevonni a mindennapok tevékenységébe... segítsen a boltban, lássa azt, h hogyan is mennek a dolgos hétköznapok... Amúgy is szeret bent lenni és nagyon érdeklik a bringák... Talán ha megtapasztalja, h kemény munkával lehet elérni amit szeretne, akkor másképp fog ő is hozzáállni a dolgokhoz.

2014. ápr. 24. 17:24
 16/71 anonim ***** válasza:
80%

Első válaszolónak ajánlanám Slawomir Mrožek-től az őrangyalt :)

A tisztálkodást úgy oldanám meg, hogy mindenkinek panaszkodnék, hogy hát a fiam nem fürdik, egy koszfészek a szobája, hidd el, nagyon gáz lesz neki, persze ezt egy alapos beszélgetés után tenném csak meg.

Valamint, ha ő nem csinálja meg, amit kérsz, akkor te se tedd. Ne vidd ki a szemetét, ne takaríts ki nála, ne főzz neki, ne adj neki pénzt, ne vidd focizni, stb. Ezek nálam nagyon hatásosak voltak.

Amikor jól viselkedik, akkor dícsérd, éreztesd vele, hogy jó, amit csinál :)

2014. ápr. 24. 18:57
 17/71 anonim ***** válasza:
39%
Ne ajánlgass semmit. Elég szomorú, ha ráhagynád a gyerekre, hogy direkt leszarja, mait mondassz és még szemtelenkedne is. Nem engem minősít.
2014. ápr. 24. 19:14
 18/71 anonim ***** válasza:
34%

"A tisztálkodást úgy oldanám meg, hogy mindenkinek panaszkodnék, hogy hát a fiam nem fürdik, egy koszfészek a szobája, hidd el, nagyon gáz lesz neki,"

Gratulálok az értelmi szintedhez. Nemcsak szegény gyereked, de magadat is szégyenbe hozod az ilyennel. Gondolkodni gondolom luxus.

2014. ápr. 24. 19:20
 19/71 anonim ***** válasza:
Szerintem az, hogy a gyerek tisztálkodjon fontosabb, mint az, hogy leégek-e vagy sem. Ráadásul az emberek is előbb utóbb megjegyzést fognak tenni a szagára. Nem az a gyereknevelésben a fontos, hogy szégyenbe hozod-e magad. A gyereket meg ezzel lehet büntetni. Emlékszem, a kisöcsém mindig elhagyta a holmijait. Egyszer anyu megunta, elkezdett neki rózsaszín cuccokat venni és kézenfogva bekísérte az iskolába az akkor 12 éves öcsémet. Utána furcsa módon nem hagyott már el semmit :)
2014. ápr. 24. 20:01
 20/71 anonim ***** válasza:
Nem tennének megjegyzést a szagára, ha elzavarná fürdeni, mint minden értelmes szülő. Ha kell, akkor a fülénél fogva berángatni a kádba. Egyszerűbb fűnek-fának a gyereket elhordani, mint normálisan megnevelni. A rózsaszín cukcokkért külön gratulálok. Gondolom abba már nem gondolt bele, hogy utána meddig csúfolták az osztálytársai. A gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni és nem felejtik el könnyen mások cikis pillanatait. Képzelem hányszor ment haza szerencsétlen könnyes szemmel az iskolából. Biztos elégedett volt magával a szuper, gyereket nem verő anyu. És még az ilyenek szólnak le 1-2 pofont vagy fenékre csapást. Ez ennél sokkal megalázóbb és rosszabb.
2014. ápr. 24. 20:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!