Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamasz fiúk, itt a fórumon!...

Kamasz fiúk, itt a fórumon! Volt valaki közületek hasonló helyzetben? Segítséééég! "egy kamasz fiú édesanyja"

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy egyáltalán nem tanul, visszabeszél, amit eddig nem tett... direkt nem csinál meg dolgokat és ezt meg is mondja szemtől szemben... valamint nem is érdekli, ha megkérem valamire... iszonyat kosz van a környezetében és egyáltalán nem tisztálkodik... (napokig nem fürdik és nem is cserél ruhát)

Máskor meg kérés nélkül segít, kedves és bőbeszédű...

Olyan, mintha két személyiség lakna a gyerekemben...

Volt valaki ilyen helyzetben??? Mit csináljak???? HELP!!!!

2014. ápr. 24. 09:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:

"Persze gyereknevelésben te vagy a sztár, mindenki más hülye."

Előző vagyok. Ezt te is elmondhatod magadról. Egyébként meg nekem nem számít, hogy téged ki tud vagy ki nem tud meggyőzni. És igen, túldramatizálod. Képzeld, egyszer én is kikaptam, mégsem lettem lelki sérült. Nem utálom a szüleimet, nem vagyok vadállat, pszichológushoz (amúgy is csak az ember pénzét szedik el) sem kellett járnom. Ahogy sok másnak sem. Olyanról viszont tudok, aki a túl laza gyeplő miatt lett egy nulla. Mint mondtam, én sem vagyok kimondottan verés párti, de a szóban forgó esetek végett nem tudom a szülőt elítélni. Akkor ítélnem el, ha semmit nem csinálna.

A másik kérdéshez egyébként nem szóltam hozzá, csak olvastam. Attól, hogy valaki ugyanannyi %-os, még nem biztos, hogy ugyanaz. Azt hittem, ez nyilvánvaló. Nagyon okos lehetsz.

2014. ápr. 26. 09:09
 52/71 anonim ***** válasza:
Ui.: Látom engem is lepontoztál, de szerinted érdekel? Tiszta óvoda.
2014. ápr. 26. 09:10
 53/71 anonim válasza:

A kérdés elején még én is úgy gondoltam, 1-2 pofon helyretenné.. De aki beírta a depressziót, akkor esett le, hogy minden tünet ráillik a fiadra! Vannak nagyon rossz napjai és jók is, igénytelen, stb.

Pszichiátrián dolgozom, sajnos sok depressziós tinit láttam már. Nem ártana elbeszélgetni vele, hogy jó lenne elmenni egy pszichiáterhez.. Mondd el neki, hogy ezek a betegségek nem szégyellni valóak, már nem a középkorban élünk.

2014. ápr. 26. 13:13
 54/71 anonim ***** válasza:
90%

Pont ez a baj a veréssel. A pofonok hamar elcsattannak, az ember meg csak utána gondol bele, hogy lehet, hogy nem kellett volna rögtön odavágni. De akkor már nem lehet helyretenni: a gyereknek megvan a saját belső baja, erre még anya/apa is odacsattint egyet.

Mindegy, nem akarok vitatkozni. Mindenki neveljen a saját belátása szerint. Én azért reménykedem abban, hogy nem csak a veréssel lehet megakadályozni, hogy egy gyerek szemtelen legyen, vagy bunkó.

2014. ápr. 26. 13:32
 55/71 anonim válasza:
Sajnos van, amikor sokat segít egy pofon. Észhez tér tőle.
2014. ápr. 26. 13:37
 56/71 anonim ***** válasza:

7-es a verés, nem nevelés

nem azért vagy vadállat mert neveled a gyereked, hanem mert vered

2014. ápr. 26. 13:39
 57/71 anonim ***** válasza:
gondolom 55, téged is megvernek a munkahelyeden ha elcseszel valamit, vagy kárt okozol a cégnek
2014. ápr. 26. 13:41
 58/71 anonim válasza:

53 és 55-ös válaszoló vagyok

Nem a verős 30 akárhány éves férfi vagyok, most látom csak, mindkettőnknek 51%-a van..

2014. ápr. 26. 13:41
 59/71 anonim válasza:

Tudod, amikor egy probléma (feleselés, mindenre magasról kakilás) már pár hónapja fenn áll, a szép szó nem segít.. Olyankor egy pofon helyreteszi az agyát.

Ne csináljatok már úgy, mintha a gyerek egy hímestojás lenne és az életben 1 pofont sem kaphat. Igenis van, amikor megérdemli.

2014. ápr. 26. 13:42
 60/71 anonim ***** válasza:

50-es, ott apuka elveszítette a fejét

mellette szól, hogy eddig nem emelte rá a kezét

a nadrágszíjas apuka meg azért valljuk be veréssel, megfélemlítéssel ér el dominanciát, mentségére szóljon ezt kapta gyerekkorában, ehhez szocializálták, mást nem ismer

ő ezt nevelésnek véli, mikor nem az

ezzel együtt őt szimplán megvetem, mert verekedéssel oldja meg a konfliktusait, és a saját gyerekét veri aki sokkal gyengébb nála

az ilyen ember megveri a gyengébbet meghunyászkodik az erősebbtől, és ebbe szocializálja bele a saját gyerekét is, aki szintén azt hiszi hogy igy kell megoldani a dolgokat

nadrágszijas apuka, a fiad vert már meg gyereket a suliban? gondold végig miért 22-es csapdája a "nevelésed"

a vonalzós apuka is rosszat tett, és remélem hogy már megbánta azt amit első felindulásában tett én nem tudom mit csinálnék a helyében ha a kölyköm 2 hétig ellógta volna a sulit 13 évesen

biztos bementem volna az osztályfőnökhöz megbeszélni vele ezt az egészet, mit kell tenni, mik a következmények, hogyan lehet rendbe hozni, a gyerektől megkérdeztem volna, ő milyen büntetést adna magának, igaz ezt világos pillanatomban mondom, és nem a fejemet elveszítve

egyébként a gyereket lelkileg is lehet terrorizálni, azt ugyanúgy gyűlölöm.

b+ a te gyereked, a te véred, nem azért van, hogy megkeserítsd az életét hogy legyen kin uralkodnod, hogy leverd rajta hogy mások fölötted basáskodnak, hanem a véred, azért van hogy szeresd

2014. ápr. 26. 13:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!