Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamasz fiúk, itt a fórumon!...

Kamasz fiúk, itt a fórumon! Volt valaki közületek hasonló helyzetben? Segítséééég! "egy kamasz fiú édesanyja"

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy egyáltalán nem tanul, visszabeszél, amit eddig nem tett... direkt nem csinál meg dolgokat és ezt meg is mondja szemtől szemben... valamint nem is érdekli, ha megkérem valamire... iszonyat kosz van a környezetében és egyáltalán nem tisztálkodik... (napokig nem fürdik és nem is cserél ruhát)

Máskor meg kérés nélkül segít, kedves és bőbeszédű...

Olyan, mintha két személyiség lakna a gyerekemben...

Volt valaki ilyen helyzetben??? Mit csináljak???? HELP!!!!

2014. ápr. 24. 09:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
0%
Részemről befejezve a vita. Felesleges, úgysem érted miről beszélek. Nézz át abba a topikba, ahol a kis taknyos akarja az apját jelentgetni és fogj kezet a kisgyerekes anyukákkal. Mindkettővel (huncut 2 éves, ovis). Semmivel nem vagy értelmesebb.
2014. ápr. 25. 18:53
 42/71 anonim ***** válasza:
93%
Amikor valaki a szíjjal jön bennem olyan indulatok jönnek elő, hogy valami elképesztő. Esküszöm, az ilyen nem ember, és nincs az az idióta magyarázat, ami ezt jogossá teszi. Egy idióta állat vagy, nem szülő!
2014. ápr. 25. 19:02
 43/71 anonim ***** válasza:
90%

Aki a szíjjal jön... az nem ember, az egy rohadt köcsög, aki nem érdemli meg, hogy férfinek nevezzék! Az csak egy rohadt féreg! Téged vertek volna halálra vele!

Tény, hogy néha meg kell nevelni a gyereket, akár egy pofonnal, de nem agyonütni kell szegény gyereket... Mert ha azt csinálod, ne csodálkozz, ha utál a saját gyereked! Én is kaptam pár pofont (bár csak anyámtól), ami épp elég volt. De ha neked a nadrág szíj kell... Ne csodálkozz, ha a gyereked felnő, majd vissza se néz rád!

2014. ápr. 25. 19:19
 44/71 anonim ***** válasza:
0%
Kicsit sem tudtok érdekelni. A környezetem másképp gondolja. A fiam pedig nem utál, bármennyire is szeretnétek. Mindig tudta, hogy miért kap, hiszen nem egyszer figyelmeztettem előtte.
2014. ápr. 25. 20:02
 45/71 anonim ***** válasza:
Az első suhintás után elvettem volna őt tőled, és sittre váglak. Ott majd megtanítják, milyen érzés a másik oldalon lenni. A környezeted meg még hülyébb lehet, ha nem vetettek látleletet és jelentettek fel azonnal! Én biz' Isten megtettem volna, bárcsak ismernélek személyesen! Egy állattal kevesebb lenne szabadlábon, az tuti!
2014. ápr. 25. 20:10
 46/71 anonim ***** válasza:
0%
30-as válaszoló vagyok. Mindenkit jelentettem, aki trágár kifejezéseket használt vagy eltért a tárgytól.
2014. ápr. 25. 20:44
 47/71 anonim ***** válasza:
90%

nyugi 44 vissza fogod még kapni

vagy épp akkora barbár lesz mint te

legyél büszke magadra hogy felnőtt férfi létedre megversz egy nálad gyengébbet kiszolgáltatottabbat

szimplán megvetlek

42f

2014. ápr. 25. 21:14
 48/71 anonim ***** válasza:

45-ös!

46-os vagyok. Én sem értek egyet a veréssel, de azért már ne keverd a szezont a fazonnal. Nem kell átesni a ló túloldalára. Nehogy már a szülő legyen jelentve, amiért megbüntette a gyereket lógásért és hasonlókért. Ráadásul úgy, hogy előtte többször is szólt. Ilyet azért nem jelentenék, a trágársággal ellentétben.

32/F

2014. ápr. 25. 21:37
 49/71 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Tényleg, a vonalzós apukát nem illeted trágár kifejezésekkel a cimboráiddal? Vagy az más?
2014. ápr. 25. 22:03
 50/71 anonim ***** válasza:
91%

52%-osnak:

Az, ahogy te és még sokan mások reagáltatok arra a kérdésre (igen, előkerestem, elolvastam), mutatja az, hogy sokaknak egy fikarcnyi közük sincs a gyerek lelkivilágához, pszichológiájához. Mondtam: persze, hogy könnyebb a nadrágszíjat elővenni. Aztán, akik szidják a "mai fiatalság"-ot, ne feledjék, ki nevelte őket és hogy...

Hány éves volt a gyerek? 12-13? Hát ha annyi, akkor azt, amit mondott, úgy is kell kezelni. De persze hogy könnyebb egy lélegzetre beírni hogy "tekis...hogyképzeledhogyeztteszednamajdapádadnekedi", mint belegondolni, hogy mi játszódhatott le a gyerekben.

A gyerek apja a bátyjával durván következetlen volt (le is írta azt hiszem többször is, hogy addig egyszer sem emelt kezet rájuk). Nem azt mondom, hogy a gyerek nem hibázott - de az apa is nagyot hibázott. Favonalzóval? Tényleg? És mi lesz a következő? Korbáccsal?

Rá lehet vágni, hogy túldimenzionálom, de aki nem hiszi el, hogy a gyerek máshogy gondolkodik, saját pszichológiája van, és néha be kell látni amögé, amit mondd, az nem ért a gyerekekhez. Maximum van neki egy, de a kettő nem féltétele egymásnak, ugye (sajnos).

Mivel a gyerek abban a szellemben nevelkedett, hogy se náluk, se sehol máshol (a környezetében) nem etanol a verés, persze, hogy megijedt! Ha pl. nem favonalzóval verte volna el az apja, hanem parazsat szorított volna a kezébe, gondolom, senki nem védené az apát. Pedig régen azt is csinálták a gyerekkel, csak ma már nem "dívik"!

Mindig csak arról van szó, hogy ha a gyereket neveljük egy adott közegben, egy adott szellemiségben, és attól egyszer durván eltérünk, akkor ne csodálkozzunk, ha megijed!

De oké, ne érdekeljenek az érveink. Ha jónak látod, verd el többször is a gyerekedet. Ha kb 50 hozzászóláson keresztül senki sem tudott meggyőzni, nyilván nem is fog. Persze gyereknevelésben te vagy a sztár, mindenki más hülye.

2014. ápr. 26. 07:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!