Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Te mit tettél volna, ha a...

Te mit tettél volna, ha a gyereked ezt műveli?

Figyelt kérdés
4 gyerekes apuka vagyok: 15/F, 13/F, 8/L ikrek. Mindegyiket egyformán szeretjük, ugyanazt kapják meg. 3 gyerek kifogástalanul viselkedik és tanul, semmi probléma nincs velük. Azonban a kisebbik fiam sokszor tesz rossz fát a tűzre. Az osztályfőnöke már többször is felhívott minket, hogy a tanáraival tiszteletlenül beszél, rendetlenkedik az órán, nem csinál házit. Otthon is szemtelen. Nem egyszer beszéltünk a fiúval erről, de hiába. Próbáltuk szép szóval, majd szigorúan is. Szobafogságot is kapott már. Tényleg nagyon türelmes voltam, de legutóbb betelt a pohár. Megtudtam, hogy napokig hiányzott az iskolából úgy, hogy az én nevemben írt igazolást. Eljárt ihhonról, mintha iskolába indulna, de oda már nem ért. Helyette elment csavarogni a haverjaival. Az öcsém hozta haza egyik nap, hogy a plázában rendetlenkedett tanítási időben. Amikor kérdőre vontam, még a képembe hazudta, hogy elmaradt az utolsó 3 órája. Csakhogy én felhívtam az osztályfőnökét, aki mindenről beszámolt. Addig a napig nem emeltem kezet egyik gyerekre sem, de akkor kivételt tettem. Nagyon elfenekeltem, méghozzá nadrágszíjjal. Megmondtam neki, hogy ha mégegyszer előfordul, akkor még a nadrágját is lehúzom. Úgy látszik bevált, mert azóta nem volt rá panasz és nem is lógott. A feleségem és az öcsém szerint jól tettem, de az anyósomék szerint egy vadállat vagyok. Úgy gondolják, nem kellett volna erőszakhoz folyamodnom. Azt persze nem árulták el, hogy hogyan oldották volna meg. Úgy bánnak velem, mint egy bűnözővel, teljesen meg vannak sértődve, hogy szegény ártatlan kisunokájukra kezet mertem emelni.
2014. jan. 18. 21:24
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Megbeszéltem a fiammal a dolgot. Kissé vonakodva, de bevallotta mi baja van. A kommentelők többségének igaza volt. Valóban az zavarta, hogy már nem ő a legkisebb gyerek a családban. A bátyja nem idegesíti, de azt nem bírja elviselni, hogy "konkurenciája" született, ráadásul rögtön kettő. Nem merte a lányokat nyíltan bántani, csak gondolatban. Inkább a szülein vezette le azt, hogy kistestvért csináltak neki. Direkt provokált minket, így akart a maga módján bosszút állni.

Megmondam neki, hogy ez nem így működik. Legközelebb, ha valami baja van, akkor mondja meg nekünk. Ugyanis az ilyen viselkedés nem old meg semmit, sőt még több bajt okoz vele magának. Mint ahogyan az történt is. A lányok megszülettek, ezen nem tudunk és nem is akarunk változtatni. Nem fogom őket árvaházba dugni, főleg nem a testvérük hisztije végett. Arról viszont lehet szó, hogy csak mi ketten elmenjünk valahova. Nem fogjuk elzavarni akkor sem, ha extra figyelemre vágyik. Eddig sem tettük. Ám teljesen ki nem sajátíthat minket. A rosszaságot, tiszteletlenséget pedig továbbra sem fogjuk eltűrni.

2014. jan. 23. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!