Te mit tettél volna, ha a gyereked ezt műveli?
Nem meglepő, hogy pont a középső gyermeked viselkedik így.
Ez nagyon tipikus az ún. "szendvicsgyerekeknél", a középső szülött gyermek nagyon sokszor kimondatlanul is feleslegesnek érzi magát és a maga módján próbálja magára felhívni a szülei figyelmét.
A rosszalkodás nála nem más, mint egy segélykiáltás, hogy figyeljetek oda rá.
Szervezzetek olyan apa-gyerek, anya-gyerek programokat ahová csak vele mentek, beszélgessetek vele sokat, hogy érezze, ő is ugyanolyan fontos nektek, mint a másik 3 gyereketek.
ebből érzem lepontozás lesz, de ez a véleményem:
elverni szíjjal... hát szerintem butaság volt.
Tudod van egy mondás: "amilyen a nő, olyan a család, amilyen a család, olyan a társadalom."
Szerintem túl későn kezdtetek Vele beszélgetni, talán akkor kellett volna vele többet foglalkozni amikor még nem volt probléma (és az hogy Ő is megkapja amit a többi az nem jelent semmit... lehet Neki kettővel több puszira és ölelésre lenne szüksége)...
Azért remélem rendben lesz a dolog és a rendeződni fog a dolog.
Igen, ez középső gyerekeknél gyakori eset.
De emiatt ne érezd magad vadállatnak, persze rendszert nem kell belőle csinálni, de néha egy - egy jó időben elcsattanó pofon igenis helyre tudja rázni a gyereket.
Hát mondjuk egy 13 éves gyereket elfenekelni több mint megalázó szerintem.
Legjobb barátoméknál haosnló volt a felállás csak a legkisebb egy szem lány.Ott is mindig a középső fiúval voltak a gondok, nagyon rossz gyerek volt, de felnőtt korában észhez tért és ő vitte a legtöbbre a 3 gyerek közül. lehet azért van mert ő a középső, de lehet egyszerűen ilyen tipus, a verés tuti nem megoldás.
Én sem vagyok a verés híve, de azért már mindnennek van határa. A szép szóra pedig nem hallgatott. Nekem is megalázó volt, amikor behívott az igazgató, hogy a fiam összefirkálta az iskola falát. Vagy amikor panaszkodott az egyik lakó, hogy kővel bedobta az ablakát, amiért rá mert szólni, hogy ne ott mászkáljon. Engem nem érdekel, hogy hányadik gyerek, továbbra sem fogom tolerálni az ilyen viselkedést. Igenis sokat beszélgetünk és törődünk a gyerekekkel, nem csak probléma esetén. Sőt, neki még gyakorlatilag külön is főz az édesanyja, mert válogat.
Egykeként pedig nem tudom és nem is akarom kezelni, ugyanis a testvéreinek is vannak érzései. Ő sokszor olyan, mint ha élvezné, hogy rosszat tesz.
Jajj, de ismerős... Én is nagyon hasonlókat csináltam, pl. nedves papírzsebkendő fel az iskolaterem plafonjára, az ablakot mondjuk a bringám kormányával ütöttem be és hasonlók. Előbbit csak leszedették velem, utóbbi pedig a sajátunk volt, szóval miattam azért ekkorát nem égett apám.
Az iskolában csak verekedések miatt beszélgettek vele hosszabban. Meg mert kézi csengetés volt, ráadásul a diákok feladata, én meg kiékeltem a kapcsolót és másfél percig folyamatosan szólt a csengő...
Nem is kell ezt tolerálni.
"Sőt, neki még gyakorlatilag külön is főz az édesanyja, mert válogat" - Szerintem ez sem biztos, hogy jó gyakorlat. Engem addig nem engedtek felállni az asztaltól annakidején, amíg meg nem ettem a borsófőzeléket. Erre nagyon konkrétan emlékszem, 22 éve volt. De csak egyszer kellett ezt megtenni, azóta szeretem a főzelékeket.
Nem vagy vadállat igenis van olyan amikor egyszerűen kell,az a baj,hogy manapság sok szülő hímes tojásként bánik a gyerekével akkor se csap oda ha már más nem használ,pedig néha egy-két pofon,vagy fenékre verés nem a világ és nem egyenlő azzal,ha valaki rendszeresen veri a gyereket.
Jól tetted ebből tanul,ha már másból nem sikerült,vannak ilyen gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!