Te mit tettél volna, ha a gyereked ezt műveli?
persze, hogy lepontoztatok, nem baj az igazság mindig fáj...
""amilyen a nő, olyan a család, amilyen a család, olyan a társadalom." tisztában vagyok vele, hogy férfi a kérdező. A nő alatt érthetjük a szülőket globálisan. Az én húgom is csinált rengeteg hülyeséget, pofont is kapott... de nadrágszíjjal elverni egy gyereket! Továbbra is gratulálok! Nekem is van gyerekem, annyira nem tudott még felidegesíteni, hogy nadrágszíjjal essek Neki. És lehet lepontozni.
egy-két atyai pofon teljesen érthető,sőt,indokolt lett volna ebben az esetben..Na de szíjjal elverni a gyereket?!?
Nem verünk és alázunk meg ilyen szinten egyetlen embert sem (de még kutyát se!!)Sajnos eltudom képzelni a jelenetet,amikor te szíjjal vered,ő (sírva) kéri,hogy ne tedd,de te nem hagyod abba,az anyuka meg bólogatva végignézi.Gyönyörű.Igen,egy vadállat vagy.Jó volt a kiszolgáltatott helyzetben lévő gyereket elverni,megalázni,és végre férfinak érezted magad?És nem,nem az a fajta liberalista szülő vagyok,aki egy hangos szóval nem illeti a gyerekét,és mélységesen elítéli az atyai pofont,de ez akkor is túl sok.
Nem pontoztam le senkit.
Kisebb pofont sem akartam neki adni, nemhogy atyait. Egyrészt folyamatban volt egy fogászati kezelés, másrészt az anyja megkért, hogy a fejét ne. De ezt kérnie sem kellett, nem állt szándékomban.
Nagyon sok mindent megúszott már így is. Hiába büntettük vagy szídtuk meg, nem vezetett eredményre. Úgy látszik ezek nem voltak elég elrettentőek neki.
Az anyja egyébként nem bólogatott közben, hanem a könnyeivel küszködött azért, amit a fiacskája mondott neki, amiért ő is kérdőre vonta. Ha akarnám sem tudnám leírni, mert a rendszer nem engedné. Amíg meg nem hallottam, addig tényleg csak tenyérrel akartam ráhúzni párat. Az volt az a pillanat, amikor elővettem egy nadrágszíjat. Közben valóban hiába rúgkapált és jajgatott, nem engedtem el egy darabig. Nem egy olyan férfinak érzem magam, aki élvezetből verte el a gyengébbet, hanem egy apának, aki tiszteletre tanított egy haszontalan gyereket. Azóta tudja hogy beszéljen a szüleivel és kétszer is meggondolja, hogy mit csinál.
Utólag úgy vagyok vele, hogy inkább kapjon tőlem 1-2 nagyobb verést, mint később az élettől egy még nagyobbat. Pl. a lógásnak egy fenekelésnél sokkal komolyabb következményei is lehetnek.
Egyet értek az egyik hozzászolóval, hogy sok szülő túl sokat enged meg a gyerekeinek és azok olyanná válnak, hogy az embernek sírni támadna kedve.
Lehet, hogy nálunk is ez volt a baj forrása.
"Egyet értek az egyik hozzászolóval, hogy sok szülő túl sokat enged meg a gyerekeinek és azok olyanná válnak, hogy az embernek sírni támadna kedve.
Lehet, hogy nálunk is ez volt a baj forrása."
Akkor ezek szerint túl sokat engedsz meg a gyerekeidnek? Akkor miért csak ezzel az egy gyerekkel van probléma? A másik háromnál nem okozott gondot a túlzott engedékenység?
Vagy csak ennek a gyereknek engedsz meg túl sokat? Akkor viszont másképp neveled ezt az egyet mint a többit? Ez esetben is te szúrtad el,mert miért nem vagy képes legalább megközelítően egyformán bánni a gyerekeiddel? Látod itt az eredmény...
ennek tényleg csak akkor van elrettentő, nyomatékos hatása, ha nincs belőle rendszer...
az elmondottak fényében szerintem helye volt ennek...
A nagyszülő meg azért nagyszülő, hogy jóságos legyen és sajnálja a kisunokát. Ők már megtették a szülői kötelességeiket, most már lehetnek csak kedvesek, nekik nem kell szigorúnak lenni.
Ilyen esetben a kicsit megalázó "minden reggel elviszlek az iskolába" rendszert vezetném be, ha megoldható.
Ezen kívül a legtöbb iskolában van tanulószoba, hogy délután se csavarogjanak a fiatalok. Megbeszélném a tanáraival, hogy kötelező járnia.
A középső gyerek mindig problémás, de attól még nem kell hagyni, hogy az utcán kóboroljon, vagy hogy minősíthetetlenül beszéljen a szüleivel. A szeretet szigorú is lehet, ha ezt igényli
"Megkért,hogy a fejét ne?miért,hogy ne legyenek látható nyomok?"
Dehogyis azért. Az arca amúgy is meg volt kicsit dagadva, mert a fogát kezelték előző nap. Ideiglenes tömés is volt bennt. Én is úgy gonodolom, hogy a fejen könnyebb
sülyos sérüléseket okozni, még ha nem is szándékosan.
"Vagy csak ennek a gyereknek engedsz meg túl sokat? "
Nem így van. Mindegyiknek ugyanazt engedjük meg, de csak ő az, aki valamiért nem tud viselkedni. Ezért nem tudtuk, hogy mihez kezdjünk vele. Tényleg mindent megpróbáltunk már.
Sokáig nem akartam bántani, de lehet nem ártott volna már előbb. Addig szerintem úgy volt vele, hogy amit kap, az nem hatja meg.
Tanulószobás lehetőségről nem tudtam, az osztályfőnök sem említette. Ha tényleg van ilyen, akkor igénybe veszem. Elvinni az iskolába nem tudjuk minden nap, busszal jár.
Azonban elintéztem, hogy telefonáljanak, ha csak egy órát is hiányzik.
a szijat túlzásnak tartom, de a gyereked átlépett egy határt az egyszer biztos
ha csak ritkán vered meg, csak ennyire komoly dolog miatt abból nagy baj nem lehet
ugyanakkor igaza van az elsőnek, fel akarja magára hívni a figyelmet, az sem baj ha az a figyelem szidás, verés
menjetek el együtt valahová és beszélgess vele, erről is, ő mit gondol, te is elmondhatod hogy alapvetően sajnálod hogy igy megverted, de már annyira kihúzta a gyufát
az is jó technika, hogy megkérdezed a gyerektől, ő milyen büntetést adna magának
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!