Anyám észrevett egy heget? Mit tegyek?
Szia! Hány éves vagy? Fiú vagy lány? Használsz-e valamit?
Rövid ideig dolgoztam intézetben (20 éve), ott a fiatalok rendszeresen vágták magukat. Először megdöbbentem, bevallom én addig nem is hallottam ilyesmiről, azt hittem, hogy ezt csak öngyilkojelöltek csinálják. Aztán ott megfigyeltem, hogy ez egyfajta rituálé. Jól sejtem, hogy a baráti körödben is elő szokott fordulni.
Most őszintén van valami értelme ennek? Utána jobb? Hidd el, anyád aggódik érted és jogosan. Képzeld magad a helyébe? Sajnos ő nem érti, hogy nem ezek a megfelelő nevelési módszerek.
Magadnak kell megtalálnod azt ami lenyugtat és segít levezetni a felgyülemlett feszkót. A vagdosás az nem megoldás. Amúgy ez a korszakod,hogy ilyeneket érzel nemsokára elfog múlni,hidd el. Tudom milyen mikor azt érzed,hogy minden sz-r,mindenki ellened van stbstb.
Próbálj ki különböző dolgokat amik segítenek. Nekem a futás segít iszonyú sokat és az,hogy mindig veszek egy nagy mély levegőt mielőtt megszólalok vagy dühbe jövök,ez segít kicsit lehiggadni és ez idő alatt átfut minden az agyamon. Sokat segít a zenehallgatás vagy egy meleg fürdő a sötét fürdőszobába,gyertyafénnyel ahol csend van és nyugalom,ahol gondolkozhatok és segít máshogy látni a dolgokat. Nem minden olyan borzasztó ám,mint ahogy elsőre látod.
Nekem is volt ilyen 14 éves korom körül ez az "anya ellenes korszakom" mikor mindig aztéreztem,hogy beleszól mindenbe,semmi nem jó neki, azt akarja,hogy nekem se legyen jó meg,hogy inkább hagyjon békén és hozzám se szóljon,de hál'istennek elmúlt. Nem szabad ilyen haraggal lenni felé,főleg,hogy segíteni akar neked,hiszen soha nem tudod mi lesz holnap és mi fog veletek történni.
Fel a fejjel a vagdosást meg jobb ha elfelejted,mert az tényleg semmit nem fog segíteni. Keress valakit akivel megbeszélheted a bajos dolgaid,vagy írd le őket valahova majd később pár nap/hét után olvasd vissza,már akkor másképp fogsz gondolni jópár dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!