Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak?! Elegem van!

Mit csináljak?! Elegem van!

Figyelt kérdés
Egy 12 éves lány vok!És az anyukám beíratott hegedűre!De én nem szeretek járni de anyám erőlteti!Én naon szeretek röplabdázni és pénteken lesz egy verseny és elszeretnék menni de mivel a hegedűórám kedd és pénteken van nem tom h anyám elenged-e!Én mondtam neki h írasson ki de nem akar!Én meg utálok!Túl vok terhelve!Mit csináljak?
2009. nov. 21. 09:28
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Túl ok terhelve!... behasalok:DD Szerintem mondd el anyukádnak, hogy lehet hogy szerinte a hegedű jó dolog, de vajon érdemes-e vmit úgy csinálni, hogy közben utálja az ember? Volt egy ismim, 10 évig hegedült szülői nyomásra, sose tanult meg JÓL hegedülni, és utálta végig. akkor meg mi értelme volt? Ha neked a röpilabda a "vágyad", akkor azt kellene csinálnod!

2009. nov. 21. 09:38
 2/26 A kérdező kommentje:
De hiába mondom anyámnak h én röplabdázni szeretek de semmi!Nem akar kiiratni!:S
2009. nov. 21. 09:41
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
hát tudod, az baj, hogy a szülők gyakran a saját ötleteiket meg a vágyaikat akarják "megvalósítani" a gyerekükön keresztül. Nem jó szokás. Ha meg "ellenszegülsz", akkor meg megkapod, hogy "taknyos kamasz" vagy, akinek semmi se jó. Valahogy mégis beszéld ezt meg az anyukáddal, hátha enyhül, mert a hegedüléshez vagy bármilyen más muzsikához ilyen korban már belső indíttatás kell!
2009. nov. 21. 09:45
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Hú, ez durva... Én mondjuk nem vagyok már 12 éves (22 vagyok és 40 hetes pocakos), de azt gondolom, hogy ez már túl van minden határon. Azt ráderőltetni, ami nem is te vagy... Nekem szerencsére soha nem szóltak bele az életembe a szüleim, talán azért, mert tinikoromtól fogva öntudatos, határozott és önálló véleménnyel bíró lány voltam és a szülők ebben az esetben nem olyan erőszakosak, ha azt látják, hogy életrevaló a gyerekük. (Persze ettől még aggódnak...) A hegedülés és a röplabda valahol teljesen más egyéniséget kívánnak és ezt kellene anyukádnak elmondanod. Hogy a hedegülős forma az nem te vagy... De nem úgy, hogy karba vágott kézzel és durcás képpel odaveted neki, hogy "ÚÚÚÚTÁLOOOM!", mert ezzel nem fogsz sokat elérni. Hanem úgy, hogy felnőttesen, meggyőző érvekkel alátámasztod, hogy a hangszerek nem a te világod, nem nyújtanak kikapcsolódást, nem érdeklődsz irántuk, nem érzed a magadénak, távol állnak tőled. Ellenben a sport, ami teljesen feltölt és kikapcsol, élvezed, terveid vannak vele, szeretnéd jobban hasznosítani, a legtöbbet kihozni belőle, és ebben igazán megtaláltad önmagad. A szülő is csak ember és a normálisan megfogalmazott mondanivalóból ért, az "ELEGEM VAN-ból, meg az "ÚÚÚTÁLOM-ból" nem. És ami a legfontosabb, hogy mindig fejezd ki a háládat, ha elmehetsz röpizni, mert ettől minden szülő meglágyul. Amint hazaérsz edzésről, mondd el neki, hogy köszönöd, hogy ott lehettél, és hogy amiatt, hogy elengedett, szerzett neked egy-két óra örömet. Hidd el, értékelni fogja...
2009. nov. 21. 09:58
 5/26 A kérdező kommentje:
Én már leültem vele beszélgetni és mondtam neki h ez nem én vagyok!De semmit nem értem el vele!Nem szoktam gyakorolni semmit mert nem szeretem!És többször volt már olyan h a tanár lecseszett meg mondta h én vok a legrosszabb tanítványa és olyankor elsírtam magam az órján!Meg tavaly félévkor volt egy fellépés és naon elrontottam és nagyon ciki volt és több napig nem mozdultam ki a szobából!Nem tom még h mondjam el anyámnak h 'nem szeretek hegedűlni!'
2009. nov. 21. 10:53
 6/26 anonim ***** válasza:
Ő miért akart beiratni? Húú, de jó, hogy az én anyukám nem ilyen. Már nem azért, de, hogy lehet ennyire szörnyű?? Ja és szerintem mutasd meg neki ezt a kérdést!!
2009. nov. 21. 12:09
 7/26 A kérdező kommentje:
Az a helyzet,hogy nem merem!Amúgy meg tök kedves meg minden csak ezzel a hegedűvel szigorú!:(Meg sztem ha megmutatom neki ezt a kérdést akk sztem összeveszünk vagy nem tom és én nem akarok vele összeveszni!:(
2009. nov. 21. 14:29
 8/26 anonim ***** válasza:
legegyszerűbb: nem mész be a hegedű órákra. látni fogja hogy te ezt nem akarod és egyszer csak ráun.
2009. nov. 21. 17:29
 9/26 A kérdező kommentje:
Úúúúúúúúú!Az nem lesz könnyű:/Mert megtudja és akk nekem végem:/
2009. nov. 21. 18:07
 10/26 anonim ***** válasza:

Ha nem lehet vele beszélni, akkor ne menj órára és kész. Ez az egyetlen megoldás. Különben nyafoghatsz tovább.

Miért íratott be? Nem leszel művész, ha egyszer utálod! Ne akarja már a meg nem valósult álmait veled megvalósíttatni! Ez gáz! 20/L

2009. nov. 21. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!