Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy én fizethessem ki?
Figyelt kérdés
Szóval, nem rég azon gondolkodtam, hogy mi lenne ha eladnám az Xbox-m és vennék magamnak egy PS3-t. Semmiféle képpen nem akarom, hogy a szüleim vegyék meg, mert már én érezném magamat rosszul, hogy az Xbox-t is ők fizették 9 éves koromban, de még ezt is, de ők ragaszkodnak hozzá...Komolyan, már én érezném magamat rosszul!
Az átlagnál több spórolt pénzem van, amiből már tudnák venni magamnak egyet, de hogy beszéljem rá a szüleimet, hogy had fizessem ki? Mivel én úgy már nem is akarnék, ha ők vennék meg.
Mondd nekik, hogy már így is van épp elég kiadásuk, és legalább így te is megtanulsz a pénzzel bánni. :)
2013. nov. 27. 08:18
2/11 anonim válasza:
Lehet, h a szüleid végszükség esetére tartogattatják veled a pénzedet. A fiam is u.ezt csinálja, neki szlán van félretéve egy nagyobb ög, a havi zsebpénzét pedig gyűjtögeti. Ebből szoktam engedni, h kisebb kiadásokat (füles, új webcam stb) finanszírozzon, de a nagyokat nálunk is én állom. Meg van beszélve, hha egyszer szükség lesz vmi drága dologra és épp nem futja rá, akkor abból lesz finanszírozva.
2013. nov. 27. 08:38
3/11 A kérdező kommentje:
#2-s, de ez akkor is nekem olyan kellemetlen, hogy mindig mindent ők vesznek meg nekem, arra hivatkozva, hogy megérdemlem, meg hogy ők állják nekem 15 éves koromig a költségeket, de most nem akarom.
2013. nov. 27. 09:19
4/11 anonim válasza:
Első vagyok. Mondd meg a szüleidnek, hogy az ilyen "extra" költségeket szeretnéd te állni, vagy akkor nem is kell. 14 évesen elég idős vagy ahhoz, hogy a szórakozásodra a saját pénzed költsd.
2013. nov. 27. 09:22
5/11 anonim válasza:
Megint az első vagyok. Végül is a zsebpénzt is a szüleidtől kapod. :) Ezért szeretnéd abból fizetni a PS3-at.
2013. nov. 27. 09:24
6/11 A kérdező kommentje:
Majd bepróbálkozok szüleimnél, mikor hazajönnek. :)
2013. nov. 27. 09:28
7/11 anonim válasza:
OFF: Gratulálok a szüleidnek, hogy ilyen rendes gyereket neveltek :) (komolyan)
2013. nov. 27. 09:45
8/11 anonim válasza:
az a te pénzed, te gyűjtötted, arra költöd amire akarod
engedélyt se kell kérned
ettől még megbeszélheted a szüleiddel hogy eladod a boxodat és veszel egy ps3mat
de a te döntésed nem az övék
2013. nov. 27. 20:08
9/11 anonim válasza:
A szüleid büszkék lehetnek Rád! Remélem, az én fiaim isilyenek lesznek majd!
Mondd meg nekik, hogy számodra ez nagyon fontos, hogy Te vehesd meg, ellenkező esetben rájuk költöd a spórolt pénzed! Nem fogják hagyni:-).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!