Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy vegyem rá a szüleimet,...

Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy vegyék meg nekem?

Figyelt kérdés
Régebben mindig vettek nekem ruhákat. másfél éve együtt vagyok a párommal, azóta nem kapok nem hogy ruhákat, de semmit sem. Mert szerintem azt gondolják, hogy van barátom, vegye meg ő. De ez egészen igazságtalan. Tudom, hogy nem kötelességük, meg diákmunkázok is, csak az bosszant a legjobban, hogy szerintem ugyan úgy megkapnék mindent, ha nem lenne a párom. Húgom egy évvel fiatalabb, nincs barátja, megkapta az iphone 5-öt, kb havonta ruhákat, új szemüveget fél évente, cipőt épp amikor megtetszik neki valamelyik. Én meg már mint egy csöves, a kinyúlt ruháimba járok, vagy amiket magamnak veszek.
2013. márc. 29. 14:27
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Egyébként ha a párom vesz nekem bármit, azt leszólják, hogy "csak ennyire képes" kb... Pedig annyi idős mint én, ő is diákmunkázik, tanul, de szerintem nem az ő feladata kompletten eltartani, így is csak nála eszem, otthon nem, nála mossuk a ruháimat, nála fürdök ő fizeti a telefonszámlámat. 18L
2013. márc. 29. 14:29
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Miért, a diákmunkával keresett pénzt mire költöd?
2013. márc. 29. 14:32
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha van bevételed, akkor tudsz magadnak ruhát venni.
2013. márc. 29. 14:34
 4/22 A kérdező kommentje:
Osztálypénz, meg beszállok a rezsibe (mert ugye én dolgozom, de a húgomnak nincs kedve diákmunkázni, akkor neki be se kell szállnia). De nem azért fizetek rezsit, mert rászorulnak, hanem éreztessék velem, hogy tudatosan költöm el a pénzemet. Buszbérletet veszek belőle, meg a kutyánknak a tápot hetente. Szóval lehet nem is kéne diákmunkáznom, mert az osztálypénzt úgy is kifizetnék, de egyébként minden mást is...
2013. márc. 29. 14:36
 5/22 A kérdező kommentje:
És még több időm is maradna a tanulásra.
2013. márc. 29. 14:37
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idős vagy?
2013. márc. 29. 14:38
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy nem kötelességük? Igenis, 18 éves korodig kötelesek ellátni (ahogy telik rá, persze). Szerintem annak alapnak kellene lenni, hogy egyformán költenek rátok. Persze más, amikor már férjnél leszel (vagy élettárssal élsz), külön kasszán, saját jövedelemből.
2013. márc. 29. 14:39
 8/22 A kérdező kommentje:
Most leszek 18 októberben.
2013. márc. 29. 14:40
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Ülj le velük, és beszéljétek meg a dolgokat. Részedről nagyon korrekt, hogy diákmunkát is vállalsz és beszállsz a rezsibe, de egy 18 éves fiataltól szerintem ez nem is elvárható. Főleg, ha igazából meglennének a szüleid enélkül is. Felesleges ezen mérgelődni, inkább meg kellene beszélni a dolgokat. Esetleg emlegetni, hogy lassan akkor a Hugicára se kell költeni, mehet ő is diákmelót vállalni...
2013. márc. 29. 14:48
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát nekem ez furcsa, hogy már nem is eszel otthon meg még a ruháidat is máshol kell kimosnod... Szerintem ez elég nagy felelőtlenség a szüleid részéről... Ha nem lennének olyan anyagi helyzetben akkor természetesen más lenne a helyzet, de ahol telik Iphone 5-re ott telne a másik gyerek étkeztetésére is..

Én megmondom az őszintét, hogy leülnék velük beszélni, hogy ezt te nem tudod ennyi pénzből finanszírozni, és szeretnéd ha segítenének...

Ha nem reagálnának jól akkor én fognám magam és elköltöznék, mert ugye már itt is fizetsz rezsibe, étkezést megoldod... stb.. ha mondjuk a pároddal össze tudnátok költözni, akkor az lenne a legjobb, és akkor nem kéne másra támaszkodnod.. Igaz sokkal nehezebb lenne anyagilag, de én is így csináltam 5 éve, sokkal több munkát kellett vállalnom, de sokkal jobb volt így..

Azt gondolom, hogy egy szülő nem várhatja el tőled hogy tétlenül nézd, ahogy kivételeznek a másik gyerekkel, mikor neked még enned is máshol kell.. és ezt jó lenne a tudtukra adni.

2013. márc. 29. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!