Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy vegyem rá a szüleimet,...

Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy vegyék meg nekem?

Figyelt kérdés
Régebben mindig vettek nekem ruhákat. másfél éve együtt vagyok a párommal, azóta nem kapok nem hogy ruhákat, de semmit sem. Mert szerintem azt gondolják, hogy van barátom, vegye meg ő. De ez egészen igazságtalan. Tudom, hogy nem kötelességük, meg diákmunkázok is, csak az bosszant a legjobban, hogy szerintem ugyan úgy megkapnék mindent, ha nem lenne a párom. Húgom egy évvel fiatalabb, nincs barátja, megkapta az iphone 5-öt, kb havonta ruhákat, új szemüveget fél évente, cipőt épp amikor megtetszik neki valamelyik. Én meg már mint egy csöves, a kinyúlt ruháimba járok, vagy amiket magamnak veszek.
2013. márc. 29. 14:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Mennyire vagy jóban a szüleiddel? Hogyhogy a barátodnál mosod a ruháidat? Otthon élsz vagy nem? Nem lehet, hogy a szüleid neheztelnek rád a barátod miatt?
2013. márc. 29. 14:49
 12/22 anonim ***** válasza:
91%

A szülőknek kötelességük lehetőségük szerint a gyermekeik szükségleteiről gondoskodni!

Az a véleményem, hogy a szüleid sem viselkednek felnőtt módra.

Ha minden úgy van, ahogy leírod, akkor jobban teszed, ha minél hamarabb önállósodsz és leválsz otthonról. De ne a tesóra haragudj, mert ez nem az ő hibája.

2013. márc. 29. 15:06
 13/22 A kérdező kommentje:
Múltkor kértem 9 ezer forintot a továbbtanulási jelentkezés leadására, mert arra már nem futotta. Akkor ők voltak a jófej szülők, hogy adta. Egy hónap múlva megint ők voltak a tökéletes szülők, mert közölték, hogy még sem kell részletekbe visszafizetnem... :S Mert ők ilyen rendesek. Szerintük olyan barátomnak kéne lennie, aki normálisan el tud tartani. Otthon lakom. És ha nem találtam olyat, akkor "ezt" miért nem hagyom ott, köszönjem magamnak. Most legyen jóval idősebb barátom, aki eltart kompletten, vagy akinek totálisan hülyék a gazdag szülei, hogy engem kompletten bevállalnának, vagy nem is tudom mit várnak a szüleim...
2013. márc. 29. 15:17
 14/22 anonim ***** válasza:
93%
Mondom én szerintem ülj le velük komolyan beszélni, előtte jól gondold át, hogy mit szeretnél mondani, és figyeld a reakciót! Ha le se szarják amit mondasz, akkor hidd el jobban jársz ha elköltözöl! Nem jó az, ha 2 év múlva majd a fejedhez vágják, hogy milyen hálátlan vagy, mert ők kifizették neked a jelentkezési díjat is és még részletre vissza se kellett fizetned! Nem fog jól esni.. bár úgy sejtem hasonló habitusúak lehetnek... Szóval tessék venni egy nagy levegőt és lépj ki a nagyvilágba! Tudom sok a csúnyaság, meg a pénzügyek.. de nincs attól jobb, ha nem függsz senkitől, és büszke vagy magadra amiért mindent előteremtesz! :)
2013. márc. 29. 15:23
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Ha otthon laksz, akkor egyél otthon, aludj otthon, otthon mosd a ruháidat. Ja és fizesd magadnak a számlát, ne a kutyatápot, akivel nem is foglalkozol sokat ezek szerint, mivel nem sokat vagy otthon. Döntsd el hol laksz, mert ha egész nap a pasidnál lógsz, nem csodálom, hogy nem vesznek meg minden szart.
2013. márc. 29. 15:40
 16/22 anonim ***** válasza:
2%
Hmm, nekem annyi jött le ebből, hogy te csövesnek érzed magad a régi ruháidban és az a problémád, hogy a barátod helyett miért nem a szüleid vesznek neked ruhákat 18 éves korodban. Én meg azt mondom, hogy ha nem tetszenek, el lehet menni dolgozni. Nem a szüleid pénztárcáját kell nézegetni, meg hogy kinek-mit adnak ajándékba, hanem ha igényeid vannak viselkedj felnőttként, hisz az vagy maholnap.
2013. márc. 29. 15:58
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
Hihetetlen mit képzelnek már magukról a mai fiatalok. Drága kislányom te már felnőtt 18 éves nő vagy, ne hogy már azt várd el, hogy majd szüleid veszik meg neked az márkás new yorkeres rucikat. Ha már, ahhoz elég nagynak érzed magadat, hogy a barátodnál eszel, iszol, dugsz, élsz, akkor szépen magadnak is megtudod venni a ruhákat. Elmész dolgozni, és abból a pénzből olyan ruhákat veszel amiket te akarsz és nem bulizni mész el vagy piát veszel és jól berúgsz tőle. Szüleidnek teljes mértékben igazat adok. Nem is náluk laksz, de azért elvárod havonta fizessenek neked mindent. Tudod ez az élet, hogy neked kell mindenért megdolgoznod, magadnak előteremtened. Kicsit el vagy szállva magadtól.
2013. márc. 29. 16:18
 18/22 anonim ***** válasza:
91%
Nem írta egy szóval sem, hogy nem otthon lakik.... de ha nem otthon lakik akkor meg miért kell beleszállnia a rezsibe? nem tudom, azért néha az "idősebbek" is tudnak kurtákat írni ill. mondani...
2013. márc. 29. 16:25
 19/22 anonim ***** válasza:
97%
" Szerintük olyan barátomnak kéne lennie, aki normálisan el tud tartani. Otthon lakom. " azért annak a szülőnek is kell bőr a képére aki mással akarja eltartatni a gyerekét... és itt nem a márkás ruhákról van szó, hanem mondjuk az étkezésről!! És bocsánat már hogy egy otthon lakó rezsibe beleadó, mindent magának fizető 18 éves lány aki még iskolás, enni szeretne otthon...
2013. márc. 29. 16:56
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Emberek ez a lány 17 éves és a leírtak alapján nem tűnik úgy,hogy hű,de anyagi csődben lennének (iphone 5,félévente új szemüveg stb)..na most akkor neki miért kéne beleszállnia a rezisbe?meg miért ne ehetne,moshatna otthon?Nem értelek titeket.

Szerintem a szüleidnek a barátoddal van bajuk és így akarják elérni,hogy szakíts vele. Nem volt valaki konfiktus a fiú meg a szüleid között?

2013. márc. 29. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!