Mivel vegyem rá a szüleimet, hogy új telefont vagyenek szülinapomra?
2 éves telefont akarsz lecserélni? :D Nekem 4 éves van, és meg se fordult a fejemben az, hogy újat vegyek. Tudom hogy a szüleim nagyon sokat dolgoznak, elsősorban azért hogy legyen étel az asztalon, a telefon és a szórakozási lehetőségek a másodlagos dolgok. Tegyük fel, hogy a szüleid ezer forintos órabérért dolgoznak, mint az én szüleim, számold ki, hány órát kell dolgozniuk azért mert te meguntad a régi telefonod? Ugye milyen sokat?
Szerintem egyezz ki a szüleiddel abban, hogy például egy mosogatásért kapsz 100 forintot. Vagy egy ötösért az iskolában. Ha látják hogy igyekszel, lehet hogy nyárra megkapod vagy ilyesmi. Legalábbis nálunk ez a rendszer van, ha valamit akarok azért nagyon kell güriznem.
Ad nekem a régit :D enyém 2008-as.
Szerintem is túl sok, ez egy havi fizetésem (60e)... Már elég nagy vagy, nyáron menj el dolgozni és vedd meg magadnak. Sokkal jobb érzés lesz mintha a szüleid vennék meg és jobban megbecsülöd, mert tudni fogod mennyit kell érte "szenvedni". Én mikor 16 voltam egész nyaramat végigdolgoztam.
Teljesen igazuk van a szüleidnek. Van egy működő, 2 éves telefonod, miért adnának ki 40-60 ezret egy másikra? Fizetik a kajádat, a szállásodat, ruháidat, meg még egy csomó mindent, legyél hálás nekik ezért. Nem tudom, mennyit keresnek a szüleid, de 60 ezer forint az sokaknak kb egyhavi fizetése... Egyszerűen nincs jogod ezt kérni, sőt pofátlanság is.
Én 23 éves vagyok, az első telefonomat 13 évesen kaptam, ez 4 évig tartott ki, aztán mikor elromlott, kaptam újat. Azt sajnos 2 év után ellopták, így 19 évesen kaptam másikat, de a felét én fizettem (kb 18 ezres telefon volt). Azóta is ez a telefonom van. Nem okos, nincs rajta net, de legalább nem azt nyomogatom a nap 24 órájában, csak akkor veszem elő ha tényleg szükségem van rá.
Soha eszembe nem jutott volna a szüleimtől ilyen drága telefont kérni, égett volna a pofám rendesen...
Nem semmi igényeid vannak. Bár lehet én vagyok maradi, mert nem érzem gáznak, hogy nem androidos a telefonom, sőt a férjem-é sem az, pedig vezető beosztásban dolgozik, tehát a saját béréből simán ki tudna fizetni egyet.
Kezdj el dolgozni, spórolni, gyűjteni, és előbb utóbb összejön rá a pénz. Ha nem a szülinapodon, akkor két hónap múlva vagy később, de a világ nem fog összedőlni. Igazat adok a szüleidnek, én sem venném meg a helyükben. 16 évesen kicsit túlzás még egy 40.000 Ft-os telefon is, és egy 2 éves készülék még bőven működőképes. Nem ettől leszel értékes ember, ez csak sallang.
Ha nem tudsz élni nélküle, akkor ülj le a szüleiddel beszélni, és kérdezd meg mi az ára? Jó tanulmányi eredmény,extra házimunka, külön munka? Azt azért ne várd, hogy csak úgy puszira az öledbe pottyantanak egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!