Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves korig szerencsés...

Hány éves korig szerencsés vagy hány éves kortól nem szerencsés ha a gyerkőc gyerekbútoros szobában van?

Figyelt kérdés

Állatos...zsiráf meg elefánt, ilyesmik.

Fiú és lány nemben is érdekelne a tapasztalatotok, véleményetek.

2013. okt. 27. 20:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez gyerekfüggő, meg attól is függ, mennyire babás, vagy inkább már nagyobbaknak való figurák vannak.

Az én fiam még kicsi, 6 éves. Remekül elvan a verdák és a focilabdák között. Új kedvence most az angry birds. Volt thomasos korszaka is 3-4 évesen.

Érdekelne engem is, akinek már idősebb gyermeke van, mikor lesz ez "ciki" ?

2013. okt. 27. 20:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ameddig a gyerek jól érzi magát közte addig kit érdekel.

Nekem pl a pelenkázószekrényem még mindig a szobámban van, persze nem mintás meg ilyenek csak sima fa, de akkor is az ott van ahol én már 18 éve.

Meg kb 14 évesen pakoltam le a babákat a szobámból, akkor már vagy 2 éve nem is nyúltam hozzájuk, de nem zavartak ezért maradtak a polcokon olyan sokáig.

2013. okt. 27. 21:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

7 eves a fiam,neki sarga-zold gyerekbutorai vannak(a falak es a szonyeg is ilyen szinuek)de nem figurasak, es persze minden "felnott" mertu,tehat nagy agya es iroasztala van.Figurak csak a falon vannak,de azt le lehet szedni,vagy masra cserelni ha szeretne majd kesobb.

Egyebkent valoban mondja majd magatol a gyerek,hogy mikortol nem szeretne mar mesefigurakat a szobajaban.

A mienkhez hasonlo szines butorokat pedig 12-13 evesek szobajaban is lattam,szoval egy ideig meg biztos megfelel:D

2013. okt. 27. 22:05
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én csak magamról tudok nyilatkozni, bár az én szobámban a bútorok nem voltak sosem kimondottan gyerekbútorok, viszont volt egy barbisarok, egy kis polcos szekrény, ami barbiházként szerepelt, be volt szépen rendezve és ott ültek benne a barbik. A szekrényem tele volt régi játékokkal: lego, babák, nagy barbihajó, a bátyám autói stb. Ezek engem nem zavartak akkor sem, mikor már évek óta nem játszottam velük. Nem volt ciki, mert a barátnőimnél is így volt. Kb. 12-13 évesen jött rám az, hogy csináljunk egy "nagylányos" szobát, mert ez kezd ciki lenni, a barátnőim is kezdték elrakni a régi játékokat. Akkor kerültek fel a padlásra ezek, de néhány dolog megmaradt, azok nem zavarnak. Most 16 éves vagyok, és itt van néhány plüss, egy csomó társasjáték, amivel a mai napig játszunk néha, kártyák, egy pici porcelánbohóc lóg az ágyam fölött születésem óta, a falon egy dinós hőmérő meg egy részen sötétben világító csillagok, azok amúgysem jönnének le már, az ajtómról is alig lehetett leszedni a csomó matricát, a nyoma ma is megvan. Az ablakon a függöny sima fehér csipkés de táncoló elefántformák vannak benne és az ablakra van ragasztva 2 napocska. Ennyi ami megmaradt így 16 éves koromra is, de ennél eredetileg sem volt sokkal több.

A bátyám pedig ma 21 éves, a bútorai ugyanazok, semmi kisfiús nincs benne. Ő kb. 15 évesen rakta ki a régi dolgait a szobájából (át az én szobámba...) Lekerültek a régi poszterek a falról, a mesekönyvek a polcról és az egész szobája falát kirakta lemezborítókkal, a polcai meg csak sörösüvegekből állnak, évek óta gyűjti, de csak egy félét, van már belőle vagy 400 darab. Viszont a mai napig ott van az ágyán 3 plüssállat és az ajtaja üveges részén egy donald kacsás függöny :)

2013. okt. 27. 22:23
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Akkor a gyerekekre bízom, majd szólni fognak és meggyőzik az apukájukat majd, ha eljött az idő.

2013. okt. 28. 07:06
 6/9 A kérdező kommentje:
ja: a kérdést azért írtam ki, mert eszembe jutott, hogy nekem mikor alakultak át az igényeim a szobámmal kapcsolatban és ez nem egyezett a férjemével...:) de akkor gyerkőc függő, hogy kinek mikor van igénye arra, hogy ifjúsági bútor legyen a szobájába és ne ...nekem pld elefántos dolgok voltak :))
2013. okt. 28. 07:08
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálad hogy volt kérdező? Nekem mai napig kint van a polcon néhány szívemhez nőtt plüssfigura, az ágyon mesefigurás kispárna (bár ez utóbbit már a gyerekek elsajátították)

28 éves vok :D

2013. okt. 28. 10:43
 8/9 A kérdező kommentje:

Bútor kérdés miatt jött elő a kérdés a családban.

Figuráim, könyvek nekem is vannak gyerekkoromból. :))

Nálam kb 13 és kb 17 volt a nagy változás éve. :)

2013. okt. 28. 12:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem soha nem voltak gyerekbútoraim, van egy sima emeletes ágyunk (tesómmal vagyok együtt), faszínü, semmi extra, fehér fal, amire rakom a posztereimet, az nekem tök jó dekoráció. Elfeleztük a szobát, tesóm felén rózsaszín hercegnök, pónilovak, Britney Spears, Hello Kitty, az enyémen INXS, Nirvana, Depeche Mode, Johnny Depp, stb.

Tesóm 11/L, én 13/L (ja és teljesen elvagyunk a szobánkban)

2013. okt. 29. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!