Anyukák! Csak az én gyerekem ilyen korán ébredős, vagy más is ilyen "szerencsés"?
Figyelt kérdés
19 hónapos. 6 körül kel minden nap, és ébred éjjel is párszor. Hogy lehet ezt bírni? És meddig?2013. aug. 2. 10:48
1/7 anonim válasza:
Ne aggódj, nekem születésétől kezdve reggel hatkor, olykor 5-kor kell, és már elmúlt 3 éves...
Meg kell szoknod, nem tudsz mást tenni, esetleg ha van rá lehetőség, akkor este minél hamarabb feküdj le te is.
Én nem tudtam, mert napközben sem alszik normálisan, sokáig egy percet nem aludt, konkrétan napi 14 órát kellett vele foglalkoznom, így a teendőimet csak este tudtam megcsinálni, amikor már elaludt.
Voltak nagyon nehéz korszakok, a kiborulás szélén voltam, aztán megbékéltem a helyzettel (mivel nem tudtam rajta változtatni) és már beérem napi 5-6 óra alvással... Már megszoktam... :-D
2/7 A kérdező kommentje:
Azt nem értem, hogy hogyan lehet "megbékélni" a helyzettel. Az eszemmel értem, de amikor reggel ébredek, és zúg a fejem, nem látok a bedagadt szememtől, akkor pont nem érdekel semmi más, csak hogy hagyjon békén mindenki, mert MUSZÁJ aludnom! Ezen nem tudok túllépni.
2013. aug. 2. 10:59
3/7 anonim válasza:
Hűű de ismerős a szitu :) 13 hónapos a babám. Este 10 körül elalszok, egyszer csak nyöszörgés, áttántorgok a szobájába, megnézem az órát, b..sszus még csak 1 órát aludtam... Utána mondjuk alszik kettőig, nyöszörgés (és ilyenkor mindíg áll az ágyában, és ha nem megy át gyorsan valamelyikünk akkor sír). Utána 3-kor ébred, tegnap pl 4-ig nem legetett visszaaltatni. 4-kor kapott 240 ml tápot, attól elaludt, és 5-kor kelt. Akkor már nem maradt meg a kiságyban. Van 1-2 nyugisabb éjszaka (eddig 4-szer aludt folyamatosan hajnali 4-ig, na azt megünnepeltük :) ), de általában sokszor ébred, és hajnalban kel. Kezdem megszokni... Nappal csak kint alszik babakocsiban, nem hagyhaton kint egyedül úgyhogy születése óta nem aludtam napközben egy percet sem. Eddig kb 800 óra mínuszban vagyok, be kéne pótolni :)
4/7 anonim válasza:
Kénytelen vagy "megbékélni"... egyszerűen nem tehetsz mást...
5/7 anonim válasza:
Napközben alszik? Mennyit? Mert esetleg segíthet az, hogy nem hagyod aludni nappal egyáltalán, és az éjszakát simán végigaludná. Az első pár nap brutál kemény lesz, de beválhat. :-)
6/7 anonim válasza:
A lányom is szeretett korán kelni, mostanában is 6-7 között szokott. Mi beosztottuk a férjemmel, hogy mondjuk ha hajnal 3-ig volt valami, akkor én keltem, utána ő. Így egyikünk sem fáradt ki teljesen. (Mondjuk kipihentek sem voltunk...)
7/7 anonim válasza:
Az én kislányom is 5-6 között ébred,és éjjel ébred 2-3 alkalommal.Sajnos nekünk az sem vált be,hogy később fektetem,mert ugyanúgy kukorékol.Nem tudom,meddig lehet bírni,de 9-10 körül már mi is lefekszünk aludni.Kitartást!Egyszer kamaszok lesznek,és ki sem lehet őket robbantani az ágyból:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!