Mit rontottam el?

Figyelt kérdés

Pénteken 5-ig dolgoztam. A lányom már kettőkor otthon volt,ám de nem zárta be az ajtót,és nem vette észre,amikor bejöttem. A lányom az erkélyen dohányzott,egy doboz energiaital társaságában. Teljesen le voltam döbbenve. Teljességgel félreismertem a lányomat,úgy érzem. Jól tanul,okos,nem beszél vissza,nem jár el sehova,csak néha moziba,cukrászdába stb. Azt hittem nincsen semmi baj.

Azt hittem talán megúszhatjuk a lázadó kamaszkort. De úgy látom ez még csak az eleje.

Hogy lehet ez? Mit rontottam el? Honnan van cigarettája?

Hogy lehet két nemdohányzó szülőnek két dohányos gyereke?(A bátyja(19) éves,ő 15 évesen kezdte,megtiltottuk neki,de csinálta,18. születésnapján azt mondtam neki,hogy nem érdekel,az ő élete,mostantól úgy rontja el,ahogy akarja. Meguntam,hogy három éven át könyörögtem neki,hiába.)

Mit csináljak? Az a három év a fiammal borzalmas volt. Minden áldott nap elmondtam neki,hogy káros,büdös,drága,ne csinálja. Hiába magyaráztam. Most mindent kezdjek el elölről? Megint tépjem a számat évekig,hogy gyermekem ne csináld,mert nem jó? Mit rontottam el? Kitől látják? Soha nem láttak minket a férjemmel dohányozni. Senki nem dohányzik a családunkban. Mit tegyek?

(Nem tudja,hogy megláttam,de szeretném róla felvilágosítani.)

Előre is köszönöm a válaszokat!

Egy elkeseredett anya

2013. okt. 20. 19:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
69%

Én sem értem miért kell ebből ekkora ügyet csinálni. Ez pontosan olyan dolog mint a szex. Nem tudod neki megtiltani. Ha akarja, akkor csinálja. Kifejezheted nem tetszésedet, de hatni nem tudsz rá.

Egyébként én annó óvodás koromban szívtam először cigit, aztán néha ált suliban is szívtunk, mert izgalmas volt. A gimiben már eljártunk bulizni, akkor is cigiztem, és az egyetem alatt is cigiztem a bulikban. Ettől függetlenül nem lettem később sem dohányos, van hogy hónapokig rá sem gyújtok. Rengeteg szülő nem érti meg, hogy a tiltásnak semmi haszna nincsen az égegyadta világon. Vagy belátja magának hogy drága, vagy nem. Mindenesetre abba nem fog belehalni ha elszív pár doboz cigit kamaszkorában.

2013. okt. 21. 17:34
 12/14 anonim ***** válasza:
Iskola.Onnan látta.
2013. okt. 22. 17:13
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem az a legjobb, ha leülsz és elbeszélgetsz vele meg elmondasz neki mindent! Kérdezt meg, hogy miért és mióta csinálja? Mondd el neki, hogy nagyon szereted őt és csak félted az egészségét, de nyugodtan elmondhatta volna neked, mert te soha nem tudnál semmiért haragudni rá! Csak picit rossz, hogy nem bizott meg bennedd! Biztositsd őt, hogy bármi is történjen te kitartassz mellette! Nem kell szégyelnie magát! Mond el neki, hogy te nem tilthatod meg őt, hogy ne csinálja, mert az ő élete, de nagyon szeretnéd, ha nem tenné! Mondd el neki, hogy bármi baj van nyugodtan fordulhat hozzád és megbízhat benned, mert te vele vagy és leszel mindig! Talán azért félt megmondani, mert hallotta, hogy hogyan viselkedtél a bátyjával is. Ha meg tiltanád akkor pont ez miatt csinálná, úgyhogy semmiképpen ne tiltsd és ne mutasd ki, hogy haragszól rá, de érthető, hogy csalodott vagy!

Sok sikert neked!:) Majd írj, hogy mi van veletek!

2013. okt. 27. 11:42
 14/14 A kérdező kommentje:

Beszéltem vele. Nyomatékosan megkértem,hogy ne csinálja,de nem tiltottam meg neki. Azt mondta leteszi. 3 nap múlva megint,mit látnak szemeim?! Megint dohányzik.

Jó,mondtam neki,hogy havonta egy doboz,de semmi több!

Ezt megígérte.

Arra gondoltam,hogy minden dobozból kezdésnek elveszek egyet,majd kettőt,és így tovább. A végén már nem is fogok venni neki.

Úgyhogy eddig jutottunk,de még megpróbálok valamit......

2013. okt. 28. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!