Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Csak mi lógunk ki a sorból?...

Csak mi lógunk ki a sorból? Én rontottam el? Miért? Hogyan?

Figyelt kérdés
11 hónapos a kislányom. 3-4 hónapos korában már csak egyszer ébredt éjjel,aminek roppant örültem. Aztán történt valami,fogzás vagy a jó ég tudja mi és elkezdett sűrűn sírva ébredni. Egy éjszaka alatt kb 5-6-szor. Gondoltam fogzik,majd ha kibújtak az első fogak,jobb lesz a helyzet. Már 6 foga van,de a helyzet nem lett jobb. És egyre jobban fáradt vagyok,nem tudok aludni,max 1-1,5 órát egyhuzamban. Picit mindig hagyom sírni,de igen felveszem,megnyugtatom,ha kell megszoptatom és vissza altatom. Lehet,hogy nem így kéne,de nem tudnám sokáig sírni hagyni. Nem leszólást kérek,sem kioktatást,hogy elrontottam,hanem tanácsot attól,aki járt hasonló cipőben. Mit csináltatok,mikor lett jobb a helyzet? Segítségeteket előre is köszönöm!
2013. szept. 2. 20:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne izgulj, nem rontottad el!

Nekem három gyerekem van, és igazából már a második is "nehéz eset" volt, de a harmadiknál értettem meg igazán, hogy a babák NAGYON KÜLÖNBÖZNEK!

Hogy a szomszéd gyereke hogy viselkedik, az egy dolog, de a saját azonos stílusban nevelt gyerekeim is teljesen máshogy reagálnak, ugyanazok a módszerek/szokások az egyiknél bejönnek, a másiknál nem.

Nekem most 15 hónapos a legkisebb, és örülök, ha csak 3x ébred egy éjjel.

Ugyanígy jártam el kb. én is.

Kitartás, próbálj nappal többet pihenni, és éjjel vedd magad mellé, ha kell, fekve szoptasd vissza, úgy kicsit pihentetőbb Neked is.

2013. szept. 2. 20:51
 2/18 anonim ***** válasza:
Hááát nálunk csak a 16. fog kibújása után lett jobb. Viszont azóta ismét átalussza az éjszakákat. Ami nekem segített, hogy a kiságyát az én ágyam mellé tettük és levettük a köztünk lévő rácsot. Így nem kellett összehúznunk magunkat, viszont mégis ott volt velünk. Néha elég volt csak átnyúlni és megsimogatni mikor felébredt és már aludt is tovább. Máskor átmászott hozzám és cicin visszaaludt, miközben ki sem kellett kelnem az ágyból. Biztos nem ez az ideális, de nekem bejött.
2013. szept. 2. 20:54
 3/18 anonim ***** válasza:

Nekem is az vált be amit a 2. csinált.

Nekünk nem lehet a rácsot leszerelni, viszont teljesen a franciaágyunk mellé toltam, így bármikor be tudok nyúlni hozzá és ha felébred sem kell kómásan kikelnem az ágyból és odamenni hozzá, hanem csak felülök.

Nekem ez nagyon bevált, nem hagyom picit se sírni, mert vissza nem aludna, csak felébresztené saját magát.

Az enyém még csak 9 hónapos, nincs egy foga sem, ő azért szokott felsírni, hogy álmában felül, majd feláll.

így az első nyikkanásra felébredek, rögtön visszafektetem és másodperceken belül alszik is.

Mivel csak az ágyban ültem fel, én sem ébredek fel teljesen, könnyedén visszaalszok.

2013. szept. 2. 20:59
 4/18 anonim ***** válasza:

Szia.minthogyha az én kisfiamról olvastam volna..

Ő Is 11 hós..nálunk 2 hete kezdődött,szintén 6-7-8 ébredéssel..aztán megjelent a felső első 2 fog,majd rá pár napra az alsó első 2 fog..mindez 2 hét alatt..továbbra is sírva kel fel párszor éjjel,de van amit a dokinénink javasolt éjszakára

Mégpedig hogy lefekvés előtt adjak neki Nurofen baby láz és fájdalomcsillapítót......esküszöm.már az első éjszaka 1x kelt fel csak

Nem vagyok túl gyógyszerpárti,amit tudok megoldok..de már ahogy te is írtad elfáradtamm.

Próbáld meg.nálunk segített..remélem én is tudtam segíteni ;-)

2013. szept. 2. 21:04
 5/18 A kérdező kommentje:
16.fog???? Te jó ég. Az még sokára lesz.. Az én babám is azt csinálja,hogy felébred és egyből feláll és úgy sír. Kb fél méterre van a kiságya az ágyunktól,hamar kipattanok,de sokszor így isnehéz visszaaltatnom. Jó lenne ha aludna,kellene a pihenés neki is és nekem is.
2013. szept. 2. 21:12
 6/18 Disi ***** válasza:
Az utolsó fogra várunk és még mindig ébred, 2 éves elmúlt. Szerintem sosem lesz vége, már kipróbáltam jó néhány praktikát...
2013. szept. 2. 21:22
 7/18 anonim ***** válasza:

A lányom 1,5 éves korától átalussza az éjszakát, az ikrek kb egy hónapja (3 évesek múltak)...17 hós korukig szopiztak a kicsik, végén már csak éjjel, sírni nem akartam és nem is hagyhattam őket, mert felébresztették a másikat, aztán nyugtathattam kettőt (vagy hármat).Ott aludtam köztük 2 éves korukig egy nagy ágyban, legalábbis hajnalig, akkor kicsit kijöttem apához, amíg nem volt megint sírás. 2 évesen kaptak külön ágyikót, akkor kicsit már kevesebbszer keltek (fejenként 3-4szer kb) fejnél össze van tolva, és volt egy matrac az ágyak előtt nekem, oda feküdtem ha már nem volt erőm kijönni, vagy rosszabb éjszakánk volt.

Még néha most is van hogy felébrednek, akkor oda fekszem az ébredő mellé kicsit.

Kitartás, tudom milyen rossz, fárasztó. Szurkolok hogy hamarabb átaludja a lányod az éjszakát mint az én fiaim.

2013. szept. 2. 22:15
 8/18 anonim ***** válasza:

Nem rontottál el semmit, ha igen, akkor én is:) Mert az első kisfiammal is ugyanez volt (8-15 hónapos koráig), és a második kisfiammal is most ugyanezt játszuk, aki ugyanúgy 11 hónapos most, mint a te gyerkőcöd! Nála is 8 hónaposan kezdődött, mint a nagynál. Nála ez szeparációs szorongás és fogzás eredménye. Sajnos nagyon nehéz erre jó tanácsot adni, mindenkinek más válik be, ha beválik egyáltalán...Az első kisfiunk ágyát anno átvittük a mi szobánka, ez egy ideig megnyugtatta, de aztán 15 hónapos koráig kb köztünk aludt. 15 hósan visszavittük a gyerekszobába,nem is a rácsos ágyba, hanem egy ifjúságiba, azóta átaludja az éjszakákat. A kicsivel most küzdünk...ő is kb hatszor kel fel éjszaka, ha felveszem, azonnal visszaalszik, de miután berakom a kiságyba, max másfél óra múlva felébred sírva. Ott alszom velük sokszor a gyerekszobában, hátha ha hallja a csitítgatásom, lélegzésem, az megnyugtatja, de semmi, ugyanúgy kétségbeesetten ordít. Ráadásul a 3 évesem is itt alszik, külön öröm, mikor ő is felébred, bár csodák-csodájára ez nagyon kevésszer fordul elő. Ez megy 3 hónapja, én múlt héten az álmosságtól bele is hajtottam kocsival a garázskapunkba...Abban reménykedem, hogy max 15 hónapos koráig neki is elmúlik, utána pedig tudom, hogy életünk végéig átaludhatunk minden éjszakát.

Amiket megpróbálhatsz:

- fogzásra Dentinox krém, borostyán nyaklánc

- egy szobában, esetleg egy ágyban alvás

- kiságyába olyan lepedőt, ágyneműt raksz, amivel pár napig együtt aludtál, így érzi rajta az illatodat

- nem tudom, cumizik-e, esetleg segít

- kiságyat ágy mellé húzni, rácson keresztül simogatni a hátát fogni a kezét

- apa is vállaljon be több éjszakát

Nagyon sok kitartást kívánok, nehéz időszak, de előbb utóbb elmúlik!

2013. szept. 3. 11:00
 9/18 anonim ***** válasza:
szia! kisfiam 13hónapos. kb 1hónapja sír fel éjjelente. először fogzásra gondoltam, de ha kúpot vagy más fájdalomcsillapítót kapott, akkor is kelt. eleinte közénk vettük, ott megnyugodott, aztán vissza a saját ágyába. azóta volt már olyan is, hogy köztünk még jobban sírt. van egy éjszakai felriadás nevű betegség, ami hasonlít a kisfiam viselkedésre. tegnap éjjel 3szor kelt, amúgy szer szokott, de kibújt reggelre a 10.foga. reménykedem, hogy ma éjjel már nyugodtabban alszunk. és erre nincs jó tanács, tedd, amit jónak látsz...
2013. szept. 3. 12:19
 10/18 anonim ***** válasza:
Nem rontottál el semmit, a 2.válaszolóval szinte megegyező volt a helyzetünk.Az idő oldotta meg sajnos. Most lesz 2 éves, most tartunk ott, hogy 4-kor, 5-kor ébred csak először. Kitartás.
2013. szept. 3. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!