Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kétségbeesés szélén vagyok....

Kétségbeesés szélén vagyok. Mit rontottam el? Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Kislányom 9 hónapos, mászik, felül, mostanában a felállással próbálkozik. 5 foga van, 6. folyamatban:D Majdnem 12 kiló, 75 centi. Szilárdat eszik szépen, inkább már a darabosat szereti. Kb 2 hónapja már csak az altatásoknál (délelőtt, délután, este és hát éjszaka) szoptatom. Egy hete viszontminden a feje tetejére állt. Nem hajlandó aludni napközben, hiába "fárasztom". Kenegetem az inyét, néha fájdalomcsillapitót is adok, teljesen hiábavaló általában 1-1,5 órába tellik mire elaltatom, de látom hogy álmos mert majd leragad a szeme, de akkoris csak menne.

Plusz nem tudom honnan vette de rászokott hogy sikít ha kell neki valami. Próbálok nyugodt maradni, de napközben teljesen egyedül vagyok segítség nincs. Mit tegyek? Mit csináltam rosszul?

2013. aug. 26. 09:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
szerintem semmit, csak életkori sajátosság, a sikitás gyakori tetszik neki a hangja azért csinálja, alvának meg vannak jobb és rosszabb időszakai, valószinüleg visszaáll majd minden. Sok inger éri és természetes hoogy ahogy kezd kinyilni a világ az sokkal izgibb mint aludni.
2013. aug. 26. 09:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem sem rontottál el semmit. A sikítás minden babánál előjön. Rájönnek, hogy ezt is tudják és nagyon tetszik nekik a hangjuk. Majd leszokik róla. A nem alvás tényleg rossz lehet, de szerintem ez is elmúlik, ahogy megszokja a sok új ingert.
2013. aug. 26. 09:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi!

Semmit nem csináltál rosszul. A babákkal néha vannak zűrös időszakok, általában akkor, mikor egy-egy új fejlődési fázisba lépnek.

Ne gondold rossznak, hogy éjjel megszoptatod a babád. Ha nektek így kényelmes, miért ne? Ha viszont már nem alhatsz félóránál többet egyhuzamban, és úgy gondolod, hogy változtatni akarsz a helyzeten, akkor tegyél úgy.

Nem tudom mennyire vagy perfekcionista háziasszony, de most a legfontosabb, hogy eleget tudj pihenni. Ha elalszik a gyerek, nehogy a lakást csiszatold!!! Feküdj le, és aludj te is, amennyit lehet. A házimunkát majd megcsinálod, mikor ébren van a gyerek. Ugye szabad neki az egész lakásban mászkálni? Itt az idő a veszélyes és drága dolgok magasra ill. el pakolásának. Minél kevesebb tiltott dolog kerülhet a látóterébe, annál jobb. Megzavarodtok, ha a gyerek minden második mozdulatára "nem szabad"-dal kell válaszolnod. Amit meg muszáj, azt tiltsd következetesen, vidd el onnan a gyereket ha kell újra és újra, előbb-utóbb (inkább utóbb...) belenyugszik, hogy ahhoz a dologhoz nem nyúlhat.

Ezen kívül jó ha van egy abszolút gyerekbiztos szobarész pl. ráccsal leválasztva, ahová beteheted, ha nem tudsz figyelni rá, vagy valami balesetveszélyes dolgot csinálsz, ami közben nem csúszkálhat a lábad alatt.

A sikítás miatt ne aggódj. Erre is rájön a legtöbb kisbaba. Észreveszi a drága, milyen vicces hatása van, ha jól kiereszti a hangját, és vígan próbálgatja. Szerintem némelyik kifejezetten élvezi. Egy idő után más szórakozást talál majd magának. Addig is mondhatod neki, hogy psszt!, hátha elkezdi utánozni, és addig se visít.

2013. aug. 26. 09:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! mentek a zöld kezek. Még annyit hogy szerintetek inkább próbálkozzak az altatással vagy hagyjam hogy játszon amig ki nem dől? Melyika jobb? Nem tudom ha hagyom mikor aludna el, ha gyáltalán elalszik.
2013. aug. 26. 10:02
 5/10 anonim ***** válasza:

Vannak nehezebb időszakok, de ez nem jelenti azt, hogy elrontottál volna valamit. A sikítás teljesen szokványos dolog, le fog róla szokni (lesz helyette hiszti, az sem jobb :). Talán próbáld meg lefárasztani, hogy magától dőljön ki pár napig, és így már tudni fogod, hogy melyik verzió a jobb, ha nyűglődtök az altatással, vagy ha hagyod.

Viszont valamin megakadt a szemem, írtad, hogy "altatod". Ott vagy vele, míg el nem alszik? Egyedül is elalszik, vagy kellesz hozzá te is?

2013. aug. 26. 10:20
 6/10 A kérdező kommentje:
Eddig bealudt a szoptatások alatt, most már viszont egy idő után fordul el, hogy lerakjam. Ezért a héten úgy sikerült hogy a mellkasomhoz öleltem és énekeltem neki, aztén leraktam a kiságyba. Éjszaka mellettünk alszik, de az esti alvással nincs is baj.
2013. aug. 26. 10:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet épp most fog elhagyni egy alvást...nálunk is hasonló a helyzet, amikor máskor leraktam aludni, most is fáradt, de az istennek nem alszik el. Ilyenkor ki kell próbálni nála mi válik be. Én próbáltam fárasztani, nem használt, nem aludt el utána sem! Inkább az vált be, hogy nyugisabbakat játszunk: építős, könyv olvasás, rakosgatós dolgokat és ha már tényleg nem lehet bírni vele, akkor megyünk le sétálni, levegőzni. Nálunk a babakocsizás egy pihenő idő! Fent van, de ugye nem aktívkodik fizikailag, vagyis tud pihenni, miközbe még se alszik. Sétából hazamenet már ha lerakom be is alszik pár perc alatt. De ezt ki kellett tapasztalni és igen, nehéz az a rész, mikor már nagyon fáradt, de még húzom az időt levegőzés előtt. Vagy ha már nagyon nincs mit tenni, bemászhat a kiságyába, és ott boldogan eljátszik egy darabig, és közbe le is fekszik, pihenget.

Átmeneti időszak minden! Ne aggódj!

Ja, az enyém is visított ilyen korában, illetve kiabált, egyértelmű volt, hogy azt próbálja, mi a leghangosabb amit ki tud kiabálni :) Elmúlt kb egy hét alatt és most 11 és fél hónaposan ismét rátalált a kiabálásra! :) Mászik óriás tempóba a lakásba, folyosót és közbe ordít, aztán röhög nagyokat! Imád kiabálni! :) Ahogy jött, úgy el is fog múlni, ha már nem hat az újdonság varázsa!

Semmit nem rontottál el, ez most egy ilyen időszaka a babádnak. Türelem!

2013. aug. 26. 11:24
 8/10 anonim ***** válasza:
9 hónapos a kisfiam és dettó!! Éjjel arra kelek hogy ordít egy nagyot. Mint akit nyúznak :D. Nem csinálunk semmit rosszul állandóan történik ezekkel a kismanókkal valami :).
2013. aug. 26. 12:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Mi úgy voltunk vele, hogy egyszerűen egyedül kellett hagyni a gyereket, mert amúgy csak játszott, és szórakozott, meg hisztizett, ha mellette maradtunk. Azóta egyedül alszik :)
2013. aug. 26. 12:05
 10/10 anonim ***** válasza:
Most eszembe jutott az én kislányom 9-10 hónaposan. Lent tudtam csak altatni babakocsiban, leszíjazva, kis kezét fogva az egyik kezemmel. És közben toltam a babakocsit. Hülyének néztek szerintem, aki látott az utcán. :) A bébim persze tiltakozott ezerrel. Éjszaka meg satuba kellett fognom, mert akart mászni akkor is vagy éppen felállni, amikor az volt a sláger. Most 14 hónapos, és megemésztette a sok újdonságot a mozgás terén. Tudom lélekölő egy cseppet (nagyon is) most az altatás, de KITARTÁS. Az idő szó szerint mindent megold.
2013. aug. 26. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!