Kényszerítsem vagy sem a tanulásra?
ja és dícséretre is van szüksége. Ha ezek után, ha jön és visz haza egy jó jegyet (ami jó lenne) akkor meg kell dícsérni; ügyes vagy! így tiovább, mégtöbb 5öst hozzál még! :)Dícsérni is kell. Mert akkor nem érti,hogy mibek tanul, ha hozza az 5öst és a sdzülei meg rá sem heverítenek. (most nem arra célzok,hogy ti nem foglalkoztok vel, csak magamból indultam ki, velem nem foglalkoztak, ennek az eredménye is lehetett,hoghy akkor én sem foglalkozom a tanulásnak,mert minek) :)
az előző válaszoló
Húúú nagyon ismerős!!!
Dettó mint az én lányom. Az az igazság hogy a mai gyerekeben már nincs bizonyítási vágy, nincs az a kitűnni vágyás. Mintha ciki lenne tanulni, és leszólják azt aki jó tanuló. Megszólják hogy stréber.
és mit akar a gyerek? Egy lenni a többi közül hogy befogadják hogy ő is menő legyen. ha a többi nem tanul? akkor ő minek? Ilyen felfogás van.
Régen ez nem így volt. Régen a rossz tanuló számított cikinek.
Az én lányom 12 éves. Tavaly volt 5. osztályos. Az 5. amúgy is nehéz év, váltás alsóból a felsőbe-új tanárok, sokkal több követelmény. Alsóban még eltutujgatta őket a tanító néni, felsőben már egy csapásra megváltozik ez. ( legalábbis nálunk)
Az 5. az kínkeserves volt. Minden szempontból, sokat is rontott.
Idén van motivációja ( nem is kicsi. szeretne Londonba menni nyáron, ez a mindene. na meg van egy együttes amelyikért rajong és megígértem neki hogy ha eljönnek Magyarországra vagy Bécsbe akkor elviszem - persze minden a tanulásától függ.)
Megmondtam neki hogy megkaphat mindent ami tőlem telik, de ezért cserébe én is elvárok tőle. minden tőle telhetőt meg kell tennie hogy jól tanuljon, szorgalmas legyen.
Ha látom az igyekezetet ( nem kell ahhoz színötösnek lennie mert tisztában vagyok vele hogy ez azért nem menne neki) akkor azt díjazom is.
meg is vagyok rajta lepődve mert nagyon szorgalmas és nagyon jó jegyeket is hoz. ( egyenlőre.)
Én a pénzzel díjazást soha nem tartottam túl jó ötletnek, mert ne pénzért tanuljon, hanem legyen valami célja amit el akar érni.
Ha szüksége van valamire akkor úgyis adok neki, vagy megveszem.
Miért kellett lepontozni? Mert nem írtam le azt, amit a kérdező már úgyis tud?
Ilyenkor kényszeríteni kell a gyereket, mert van esze, csak lusta. Ennél többet nem szükséges szerintem mondanom...
Utolsó voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!