Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan tudnám rávenni a...

Hogyan tudnám rávenni a tanulásra a 13 éves sógornőmet?

Figyelt kérdés
Borzasztóak a jegyei, én kb haza se mertem volna hozni a félévit, ha ennyi kettesem lett volna. Anyósom állandóan dolgozik, amikor otthon van, örül, hogy pihenhet, tehát nem segít neki. A beígért tanulás helyett meg inkább a gép előtt szokott ülni a nagylány. 22 éves vagyok, nemrég kerültem ki az iskolapadból, és mindig is tudtam, hogy mi a dolgom suli után: készülni másnapra, aztán lehet barátnőzni. Hiába mondom neki, hogy javítson a jegyein, hadd legyünk büszkék rá, meg sokkal nehezebb lesz később, stb. Felajánlottam a segítségemet is, de soha nem szól, ha nem ért valamit. Mit tehetek még?
2012. jan. 30. 13:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Aranyos vagy, hogy nevelni próbálod, de ez nem a te dolgod és sosem lesz az.

Az édesanyjának és édesapjának kellett volna/kellene nevelnie.

Persze, a munka .. valamiből meg kell élni! Nem vitatom..

Viszont az én anyukám és apukám is dolgozott reggeltől estig, valamint apukám 7végén is a saját vállalkozásában, de nem volt olyan, hogy 3-nál rosszabb lett a félévi vagy év végi bizim. Ha szégyen, ha nem .. nekem napközibe is mennem kellett. Másképp nem bírták megoldani a felügyeletet.

Az, hogy te elkezded majd "baszogatni" a párod húgát, attól még nem lesz jobb, csak rosszabb! Ugyan is bátra kijelentem és borítékolom már neked, hogy le se fog sz@rni.. Jönnek majd a "Nem vagy az anyám!" jellegű iq hozzáállások.

Megpróbálhatod, de nem mész majd sokra vele, ha egyedül se hajlandó semmire.

Azért sok sikert!

2012. jan. 30. 13:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert 13 évesen azt hiszi már felnőtt,okosabb mindenkinél,és mivel a szülei nem nevelik,így szinte ráhagyják az egészet.ne akarj beleszólni,mert kamasz aztán csak jól besértődik,meg duzzogni fog,és nagyon meg fog utálni,viszont ha a bátyja noszogatná,vagy a bátyja szólna a szülőknek akkor az már más helyzet,egy kislánynak kell az útmutatás a segítség,de tőled nem venné jó néven hidd el nekem.Van két "húgom", apukám új feleségének a lányai,és csak nagyon óvatosan teszem helyre őket,terelgetem őket,hogy ne forduljanak ellenem,szerencsére ők azért kérnek tőlem segítséget,és jobban megbíznak már bennem,mint az anyjukban,de ez azért más helyzet.
2012. jan. 30. 14:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Eszem ágában sincs anyáskodni felette, csak szeretném, hogy elérje az álmait, de ilyen hozzáállással nem fog menni. Ezen kívül semmi baj nincs vele, és még ugyan nagyon jó a kapcsolatunk. Úgy vagyok vele, mint a nővéreim gyerekeivel: mindannyiukat szeretem, sokat beszélgetünk, hülyéskedünk, ott segítek, ahol tudok. Amúgy az apukájára nem számíthat, sajnos már nem él, valamint napközis, de még a házit se csinálják meg rendesen.
2012. jan. 30. 14:26
 4/7 anonim ***** válasza:
75%

Én is 13 vagyok a szüleim állandóan dolgoznak az átlagom mégis (igaz most rossz) 4.6.

De szerintem ha nincs meg benne az hogy tanulni akar mert szeretné akkor veled sem fog menni, és csak megutál.

És ezt most nem csak úgy mondom én tegnap este unokatesómmal vesztem azon össze hogy én rendőr akarok lenni, de neki jobban tetszik az állatorvosi.. (ez volt a régi álmom).

Ezzel csak azt akartam elmondani hogy ha nem akarja csinálni úgyse fogja.

2012. jan. 30. 14:48
 5/7 anonim ***** válasza:

4.6-os átlag NEM ROSSZ!!! És csodálkoznak a szülők, ha a gyerekükkel nem lehet bírni később, mert idegbajt kap a nagy teher miatt.

Rossz átlag: 2.x!

2012. jan. 30. 21:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Az eddigihez képest rossz. :/
2012. jan. 31. 15:28
 7/7 anonim ***** válasza:
4.6 átlag rossz??? beszarnék az örömtől ha ilyen átlagom lenne hallod..
2013. okt. 7. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!