Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan kapcsoljak rá teljes...

Hogyan kapcsoljak rá teljes erőmmel a tanulásra?

Figyelt kérdés
9.-es vagyok és nem valami jó tanuló,de most nagyon nagyon fontos lenne egy dolog miatt hogy 4.0 felett végezzek,hamar felfogom a dolgokat de az a baj hogy nagyon könnyen el lehet vonni a figyelmemet a tanulásról,elég ha elkezdek másra gondolni máris kizökkenek belőle. Viszont most nagyon fontos lenne számomra a tanulás,van valami jó tanulási módszeretek?:) 15/L
2010. szept. 4. 21:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Leülsz aztán tanulsz. Mindnekinek másképpragad meg lejobban a dolog.

Nekem pl legjobb, ha írok egy vázlatot az anyagból, és az alapján tanulom. Az ilyen, hogy mindnet kikapcoslok csoki meg társai soha nem váltak be. Találd ki, neked hogy meg a legjobban.

2010. szept. 4. 21:10
 2/11 anonim válasza:
Elvonulok mindentől, bezárom az ajtómat.Esetleg elmegyek a könyvtárba, ott úgy sem tudok mást csinálni a tanuláson kívül.Ha a zavaró hangoktól nem megy, használj füldugót.Nekem annyira csendes lesz, hogy valóban hallom a gondolataim:D
2010. szept. 4. 21:21
 3/11 A kérdező kommentje:
hát a szobámba biztos nem fog menni mert tele van a fal a kedvenceim képével,poszterével és ha egy pillanatra is felnézek már másra gondolok :D a könyvtárat lehet hogy ki kéne próbálnom,várom még a válaszokat :)
2010. szept. 4. 21:29
 4/11 anonim ***** válasza:
Pl. akkor kifogáskeresés helyett szánd rá magad. Oké, hogy elkalandozik a figyelmed, de ha akarsz, akkor odafigyelsz. Mert a kérdés kezd átmenni kifogásgyártásba.
2010. szept. 4. 21:33
 5/11 A kérdező kommentje:
nem keresek kifogásokat...csak könnyű elvonni a figyelmem a szobám meg tökéletesen alkalmas erre
2010. szept. 4. 21:48
 6/11 anonim ***** válasza:
Szerintem meg kell tanulnod csak a tanulásra figyelni. Én főiskolás koromban kollégista voltam, ha nem tanultam volna meg kizárni a zavaró tényezőket, akkor nem lenne diplomám. Nem piszkálni akarlak, de csak akarat kérdése az egész. Azt kell eldöntened, hogy komolyan akarsz-e tanulni vagy sem. Ha igen a válasz, akkor mindent bele. Hogy ne legyen olyan szigorú a dolog, azért óránként mindenképpen iktass be öt-tíz perc pihenőt, vagy mondjuk a tantárgyváltások is alkalmasak rá, hogy pihenj kicsit, olyankor lehet elkalandozni, de utána újra tanulás. Sok sikert és kitartást hozzá!!!
2010. szept. 4. 22:55
 7/11 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem hozzászólókkal: Próbálj meg CSAK a tanulásra koncentrálni! Ha a szobádban a poszterek zavarnak, akkor tanulj a konyhában/nappaliban/teraszon.

Én nagyon szeretek tanulni, viszont nekem 5x-6x el kell olvasnom ugyan azt az anyagot ( az ötösért ), amit a többiek 1x-2x elolvasnak ( szintén az ötösért ).

Ja, és nekem bevált "módszer", hogy az órán nagyon figyelek, és így sokkal könnyebb, elég 3x-4x elolvasni ( + az írásbeli hf. ).

U.i.: Ha így sem sikerül, ajánlom figyelmedbe az Agykontrollt! ( Nézz utána a neten, mert nagyon jó, és segít a tanulásban is ! )

egy 13 éves, hetedik osztályos, ( 4.8-as átlagú ) lány.

2010. szept. 5. 09:30
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia!Ne nézz fel a faladra,vagy szedd le a posztereket,vagy tanulj máshol:)Amúgy én úgy tanulok,hogy a tankönyvből kiírom egy füzetbe a lényeget,így már sokat megjegyzek,és utána még soronként tanulgatom,fel mondom magamnak.Ha úgy érzed,kifolyik már az agyad,csinálj valami mást.Sétálj,fuss egyet,mindenképp valamit levegőn,és utána sokkal könnyebb folytatni.
2010. szept. 5. 14:42
 9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm az összes választ,mindent megteszek az ügy érdekében :)
2010. szept. 5. 19:02
 10/11 anonim ***** válasza:

ugyanilyen vagyok én is, sok problémám volt ebből az egyetemen. Ami bejött, az az ingerszegény környezet. Rakj rendet az asztalodon, csak az legyen ott, amivel foglalkozni akarsz/kell.

Én a polcaimat és a számítógépemet is kitakarítom. Pl leszedem a játékokat, letörlöm azokat az ikonokat, könyvjelzőket, amiket nézegetni szoktam.

2010. szept. 6. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!