Jó tanulással kapcsolatos idézet, ami motiválna a tanulásra?
Ha tudtok, akkor légyszi írjátok le nekem! Köszönöm szépen!
15/L
Hát én nem tudok konkrétan idézetet mondani, de én egyszer a tv-ben láttam egy afrikai kislányt, aki nagyon szeretne orvos lenni és mindent megadna, hogy tanulhasson, na engem ez motivál!
20L
"Tanulj meg mindent, amit lehet, amikor csak lehet, akitől csak lehet! Egyszer eljön az az idő, amikor hálás leszel ezért magadnak."
Sarah Caldwell
"Az embert mindenre meg kell tanítani. Az embert már nem kötik az ösztönei, ezért bármi lehetséges számára - és ha nem látjuk el kellő útmutatásokkal, csak a sötétben fog tapogatózni."
Osho
A tudásod a jövőd kulcsa. Ezt most én mondom, hidd el. Nem feltétlen arra lesz szükséged, hogy négyzetgyököt vonj majd mindig, és a fotoszintézisről beszélj, csak arról van szó, hogy ha valamit tudsz, az a tiéd, már nem veheti el tőled senki és arra használod, amire csak akarod. Ebben rejlenek későbbi lehetőségeid.
“Tapasztalatainkból semmit sem tanulhatunk, csak abból, ha elgondolkozunk rajtuk.” (Robert Sinclair)
“Ha arra törekszel, hogy az örök mértéket kövesd: ne botránkozz azokon, kik nem erre igyekeznek, hanem törekvéseik ingadozva ágaznak a sokféle véges és változó mérték között. Ne azt nézd, hogy mijük nincsen, hanem mijük van: mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud. Tanulj meg mindenkitől tanulni.”
(Weöres Sándor)
“Az embert nem a születés, a földi rang avatja előkelővé, hanem a szellem és a jellem.” (Goethe)
Sok mindenről kell valamit tudni, s egy dologról minél többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!