Kényszerítsem vagy sem a tanulásra?
Szerintem vigyed el egy olyan faluba 1 hétre ahol alig tudnak megélni. 1 hét ott és talán rájön, hogy milyen fontos is tanulni. Engem ez hozott vissza. Azóta bármilyen nyelven kell megtanulnom, az legalább 3as.
17L
Érettségizni mindenképp le fog tudni mert voltak hasonló kaliberű osztálytársaim mindnek van.
Ha ezért aggódsz, az felesleges.
De tanulnia neki kell nem neked, ismerek viszont olyan szülőt aki fizet a gyerekének ha jó jegyet hozz.
Ami nem rossz megoldás csak épp fizetés nélkül semmit nem csinál már meg.
Esetleg kérdezd meg h mit akar, mi a célja és azzal motiváld ami óda kapcsolódik.
Nehogy elcibáld egyetemre ha nem akarja, nem attól lesz jobb számára ha diplomázik.
Inkább olyant csináljon ami érdekli.
Az rossz tanács, hogy pénzt kapjon a jó jegyekért, ennek általában nincs eredménye, sőt! Valóban az a kérdés, hogy mi érdekli, mit szeretne csinálni a későbbiekben. Az se lenne baj, ha kitanulna valami jó szakmát. Ugyanakkor, ha egyáltalán nem tanul, akkor nem tanulja meg, hogy kötelesség is van az életben.
Kérdező, tehát szerintem mondd meg neki, hogy a munkáját az embernek el kell végeznie, ha iskolába jár, ha dolgozik. Meg aztán amit most tanul, arra a tudásra még egy fizikai munkásnak is szüksége van!
A tehetségnek nincs köze a diplomához.
De h volt ofömet idézem az csak sok myamvatt papír.
Mindenképen motivációra lenne szüksége! Emlékszem, mi amikor mentünk 5. osztályba, az egyik tanár (osztályfőnök) végig kérdezett mindenkit, hogy ki mi szeretne lenni felnőtt korában. 5. osztályban szerintem még nem olyan nagy motiváció, de na valamit eltervez ,hogy pl(orvosira menne) akkor a középiskolában a fejéhez napna,hogy csak akkor veszik fel az orvosira,ha tanul, más külömben nem.
De ahhoz,hogy hamarabb térjen észhez én azt gondoolom, az lenne a célszerű, ha leülnél vele tanulni, és minden nap kikérdezni. Kérd el az órarendjét és nézd meg,hogy milyen tantágyak lesznek másnap és kikell tüntetni azt a szigorú, de motiváló szabály,hogy HA MEGTANULTÁL MINDENT, AKKOR MEHETSZ EL (biciklizni, körkorizni, bartátaival) ADDIG NEM MEHET SEHOVAl. le kell vele ülni (és neked is türelmesnek kell lenned).
Tapasztalatból mondom, nincs értelme annak,ha kiabálsz vele, mert ez nem megoldás. velem is volt ilyen gond én 11. évfolyamos vagyok jelenleg és tavaly "nőtt be a fejemlágya" mert már rájöttem,hogy tanulni kell.
Velem is kiabált anya még kisiskolás koromban, de még inkább nem tanultam, és már a segítségét sem mertem kérni, sem apától és utána meg félévkor bukdácsoltam matekból,mert nem tudtam segítséget kérni senkitől,mert
anyáéktól nem mertem.
Ne azt mond,hogy addig nem mész sehova, amíg nem tanulsz, hanem úgy mond,hogy : ha megtanulod (pl a törit és a magyart) akkor elmehetsz, de utána nézd át! Kedves legyél vele (persze ha visszabeszél az nem jó, azt se hagyd).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!