Hogyan tudnék a tanulásra koncentrálni?
Úgy látszik csak a hülyék találták meg ezt a kérdést... -.-
Én csak úgy tudok koncentrálni ha rend van körülöttem ezért mindig rendben ülök le tanulni.
Szerintem gondolj arra hogy miért kell tanulni? Miért jobb ha hamarabb kész leszel vele? Ezekre válaszolj magadnak! Nekem bevált!
Remélem tudtam segíteni!
-Először írj egy listát arról, hogy ma mit akarsz megtanulni. Ne írj össze annyi mindent amennyit úgyse tudsz majd abszolválni. Aztán, becsüld meg, melyikhez mennyi idő kell majd. Készítsd el a végleges listát a határidőkkel és azokat betartva tanulj. Nagyobb sikerélményed is lesz ha így egymás után pipálhatod ezeket ki.
-Próbáld meg úgy olvasni a törit, mint ami érdekes! Az is! Tele van fordulatokkal, ármánykodással stb. Csináld úgy a matekot mintha kihívás lenne, és ne úgy mintha kényszer lenne. Ha így gondolkozol, nagyon meg tudod könnyíteni az életed, még ha először furcsa is lesz így gondolni a tantárgyaidra.
-Ha ezek egyike se megy, akkor váltogasd a tantárgyakat, ne tanulj egy dolgot egy óránál tovább.
-Végül: kapcsold ki a géped! (tudom, ez már volt)Én pl. nem tudok koncentrálni, ha be van kapcsolva a gépem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!