Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek mennyire gáz hogy...

Szerintetek mennyire gáz hogy anyu úgy büntet meg, hogy kapucnis széldzsekiben és dugig pakolt túrahátizsákkal kell térdelnem a sarokban?

Figyelt kérdés
Verést sosem kaptam, és mivel utállom a széldzekit és a túrahátizsákot is így ezt találta ki ha büntetni akar. Elég kényelmetlen amúgy mert a túraháti derékövét is beövezteti és szorosra is húzza a derakamnál (nem annyira hogy megfulladjak csak annyira hogy kényelmetlen legyen) 14L
2013. szept. 13. 22:56
1 2 3 4
 31/35 anonim válasza:
szerintem nem 14 éves lány vagy hanem 1 perverz kutya
2013. szept. 14. 21:40
 32/35 anonim ***** válasza:

Próbáltam átgondolni, de akárhogy is gondolok rá, ez testi fenyítés, még ha elsőre nem is tűnik olyan nyilvánvaló bűncselekménynek, mint a pofon vagy a verés. ,,Testi'', mert fizikai-testi kényelmetlenségérzettel büntet, és itt a testi-fizikai érzet közvetlen hatása a büntetésnek, nem pedig mellékkörülmény. És fenyítés, hiszen itt nem valami poénkodás volt, hanem Anyukád mondta, hogy ebből rendszeres nevelési eszköz lesz.

Magyarországon 2005 január elsején vált tiltottá a testi fenyítés minden formája (egy korábbi jogszabályt módosítottak európai hatásra 2004-ben). A törvénymódosítás kapcsán pedig olyan kommentárokat, magyarázatokat, részletező magyarázatokat lehet olvasni, hogy Magyarország ezzel a svéd szabályozást fogadta el, vagyis úgy kell érteni, hogy a törvény svéd és német mintára mindenfajta testi fenyítési formát tilalmaz, még azokat a formákat is, amiket sokáig a közgondolkodás úgy vélte-véli, hogy ,,belefér'' (pofon, koki, saller).

1997. évi XXXI. Törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról, 6. § (5) bek.):

„A gyermeknek joga van emberi méltósága tiszteletben tartásához, a bántalmazással - fizikai, szexuális vagy lelki erőszakkal -, az elhanyagolással és az információs ártalommal szembeni védelemhez. A gyermek nem vethető alá kínzásnak, testi fenyítésnek és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó büntetésnek, illetve bánásmódnak.''

Kommentár a cikkben:

,,Ennek értelmében nemcsak a kegyetlen, embertelen, megalázó testi fenyítés, a fizikai bántalmazás durva formái, hanem a testi fenyítés minden formája tiltott. A szakemberek azt az álláspontot fogalmazzák meg, hogy a gyermekek semmilyen testi és érzelmi fenyítésnek, fenyegetettségnek, kegyetlen, megalázó bánásmódnak illetve büntetésnek nem vethetők alá.''

Link:

[link]

Más forrás:

,,Az új törvényről Dr. Katonáné Dr. Pehr Erikával, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Ifjúságvédelmi főosztályvezető-helyettesével beszélgettünk.

— Miben különbözik az új törvény a korábbitól?

— A módosítás előtt is [...] A gyermekvédelmi törvény korábban csak arról rendelkezett, hogy nem lehet a gyereket alávetni megalázó testi fenyítésnek, kínzásnak, büntetésnek. Ez a megfogalmazás elég tág lehetőséget adott a fegyelmező számára, és nem volt egyértelmű, hogy ez alatt mit kell érteni. A módosított törvény kimondja a testi fenyítés teljes tilalmát, nagyobb verésektől egészen az egyetlen pofonig. Ebbe természetesen beletartozik az elhanyagolás, vagyis a nem megfelelő fizikai és érzelmi gondozás is. Mindegy, hogy megalázó vagy nem megalázó a bánásmód, mert úgy gondoljuk, hogy minden pofon az emberi méltóságot sérti, még akkor is, ha nevelési célzattal csattan el.''

Link:

[link]

Anyukád büntetési ötlete nagyon szokatlan, és mivel formálisan mindenképp testi fenyítésnek számítana, emiatt bizony minimum figyelmeztetnék. Ha Neked is már alapból ,,gáznak'' tűnt ez, akkor az nem lehet véletlen, vagy egy picit perverz feelingje is az egésznek.

Nem tudom, milyen a viszony köztetek. Ha finoman akarod ráébreszteni őt a lényegre, akkor kérheted pl. azt is mondjuk hogyha van mondjuk egy olyan rokonod, akiben Anyukád is megbízik, hogy az üljön le Anyukáddal beszélgetni, hármasban. Vagy, ha otthon egyébként lehet ellentmondanod, nincs terror, akkor esetleg megmondhatod Anyukádnak, hogy csak akkor veszed magadra a büntetést, ha Anyukád az osztályfőnök vagy a családsegítő előtt is nyíltan felvállalja a dolgot. (Ezt azonban szinte biztos nem fogja, ennél kevesebbért is kaphat egy szülő figyelmeztetést.)

2013. szept. 15. 11:45
 33/35 anonim ***** válasza:

A legfontosabb mondatban bennemaradt egy hiba:

Ha Neked is már alapból ,,gáznak'' tűnt ez, akkor az nem lehet véletlen, szóval akkor valószínűleg tényleg van egy egyfajta perverz feelingje is az egésznek. Az ilyen érzések azért nem a semmiből jönnek, szóval valószínűleg nem véletlenül tetted ki ezt a kérdést és volt már alapból egy ilyen furcsa érzésed. Nem lesz ez így jó, hosszú távon rossz, ferde irányba mennének el ezek a dolgok. Inkább ne engedd, ezzel épp Anyukádnak teszel jót. Rokonokra, vagy ha megbízható rokon nincs kéznél, a tanárok segítségére mindenképp számíthatsz, de remélem elsőre elég lesz a Te szavad is. Ezeket meg is mutathatod.

2013. szept. 15. 11:52
 34/35 anonim ***** válasza:

Szerintem gáz. Mindenféle testi fenyítés gáz egy ilyen "piti" bűnért.

Ha taccsrészegen összehánytad volna az előszobát, akkor megérteném, sőt, csodálkoznék, hogy nem sallert kapsz, de így felesleges.

A szobafogság, internet elvonás szerintem sokkal nagyobb büntetés a legtöbb kortársamnak, mint a ti módszeretek.

Én biztos kiröhögném anyámat, ha erre "kényszerítene".

2013. szept. 17. 14:41
 35/35 anonim válasza:
Nagyon jó ez a büntetési módszer! Normálisnak tartom mert nem használ testi fenyítést. Egy idő után viszont hozzászokhatsz a túracuccokhoz akkor viszont már annyira nem lesz büntetés jellegő esetleg a térdelés miatt. Én szigorítanék még annyit rajta hogy minimum 3óra és a büntetés alatt be lennél liberózva.
2014. jan. 22. 00:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!