Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit kezdjek a férjemmel, aki...

Mit kezdjek a férjemmel, aki majomszeretettel neveli a gyerekeket, és nem érti meg, hogy hosszútávon káros, amit csinál?

Figyelt kérdés
Mindent megenged, mindent megvesz, mindent rájuk hagy! Bármeddig gépezhetnek, bármeddig fellehetnek, bármilyen rondán beszélhetnek, bármilyen tiszteletlenek lehetnek! Következménye semminek nincs! Ha én szólok rájuk, akkor hallgat, nem áll mellém. Én vagyok a hibás, a rossz zsaru. Ráadásul a hátam mögött kibeszélnek, és a férjem inkább ellenem hangolja őket.
jan. 26. 18:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Egyutt eltek vagy lathatas alatt? En is megorulnek ettol,megmondom oszinten. :/
jan. 26. 19:02
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idösek a gyerekek, a férjeddel együtt éltek, vagy hétvégi apa?
jan. 26. 19:20
 3/15 A kérdező kommentje:
Együtt élünk! A gyerekek kapcsán mindig én voltam a szigorú, egyszerűen nem mer konfrontálódni velük. És engem hibáztat, ha határozottabban szólok valamiért a gyerekre, mert előtte már 20-szor szépen kértem valamit, és nem csinálja. Én értem, hogy egy kamasz esetében nem kell rögtön mindenre ugrani, de van az a helyzet, amit nem hagyok!
jan. 26. 19:36
 4/15 A kérdező kommentje:
Két fiam van, 16 és 12 évesek!
jan. 26. 19:50
 5/15 anonim ***** válasza:
77%
Addig jó míg nem nézi el egyiknek sem ,hogy hülyeségekben benne legyenek
jan. 26. 19:53
 6/15 anonim ***** válasza:
9%
Válni készül, és így éri el, hogy a gyerekek vele akarjanak élni, szóval neked kell majd elköltöznöd és fizetni a gyerektartást? (csak kérdés, nem állítás)
jan. 26. 20:18
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez. Folyton én voltam a rosszrazsu, egyenes út vezetett a válásig.
jan. 26. 20:32
 8/15 anonim ***** válasza:
51%
A férjed egy barom, hagyd ott.
jan. 26. 20:58
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én apám is ezt csinálta. Ő volt a jó zsaru, aki mindent megengedett, mert az úgy kényelmesebb és népszerűbb volt. Ha nagyon muszáj volt, annyi volt a maximum, amit megtett, hogy ránk szólt, hogy "Anyátok azt mondta, hogy...". De kamasz korunkra már átláttuk a helyzetet. Azt nem állítom, hogy nem használtuk ki ;). Ráadásul tudtuk, hogy ha apu már megengedett valamit, anyu elvből nem másítja meg, mert úgy gondolta, hogy azzal rombolja a szülői egységet és tekintélyt. Viszont anyutól több figyelmet és törődést kaptunk, így ez az egész nem ment a kapcsolatunk rovására.
jan. 27. 00:14
 10/15 anonim ***** válasza:
58%

Ez nem majomszeretet, rosszul használod a kifejezést. A majomszeretet arra utal, hogy a gyerekek folyton rajta csüngnek, mint a kismajom az anyján. Mindig hozzáér, mindig vele van, 2 méterre sem megy a szülő a gyerek mellől, folyton öleli, puszilgatja őket, nem engedi önállósodni.

Ami nálatok megy nagyon káros, szemét dolog veled szemben, a férjed nem állít fel határokat, nem neveli őket. Nevelni kéne, nem a játszópajtásuknak lenni, kb szórakoztatásnak használja őket. Vele is bárhogyan beszélhetnek, bármit megengedhetnek maguknak, vagy csak veled?

Egyszer kérdezd meg, miért nem neveli ő is szülőként a gyerekeket és mire tanítja őket, mit szeretne, milyen emberek lennének? Mit gondol, ha veled így beszélnek, viselkednek, akkor hogy lesznek barátaik? A sikeres, boldog élet kulcsa HOSSZÚTÁVON a szabályokhoz valló alkalmazkodás, mert minden kapcsolat kölcsönösségre épül.

Csak simán.. kérdezd meg, úgy érzi-e, hogy neveli őket, és ha igen, hogyan és milyenné. Szerintem nem fog tudni mit mondani, csak nézi őket, hallgatja őket, kis személyes bohócoknak tartja őket, akik szórakoztatják, örömét leli bennük.

jan. 27. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!