Miért nem jó a bimbóvédő hosszútávon?

Én sokáig használtam (5 hónapos koráig) és semmi hátránya nem volt, azon kívűl hogy a sterilizálással mindig bajlódni kellett. Az egyik oldalon sokáig kifejezetten csak bimbóvédővel tudtam rendesen szoptatni a lányom. A technikát is könnyebben megtanulta vele. Tejem végig sok volt.
Nekem egyébként a szoptatasi tanácsadó, gyerekorvos és a védőnő is azt mondta, hogy nyugodtan használjam ameddig akarom.

#1. Pacs, 4 hónapig használtuk gond nélül, akkor pedig kb. egyik napról a másikra ment már anélkül is.
Mondjuk én csak 1X sterilizáltam naponta, sőt később csak simán elmostam.
Tejem így is volt, van bőven.
A gond nálunk a lapos mellbimbó volt.
Azért még nem tettem el messzire, ha véletlenül a fogzásnál is úgy látom, hogy hasznát vennénk.

Én is hónapokig használtam, egyrészt mert nagyon pici a mellbimbóm. Másrészt brutál módon kisebesedett, potyogtak a könnyeim minden szoptatásnál. A bimbóvédővel jobban tudott gyógyulni, fájt így is, de elviselhető volt.
Nem lett kevesebb a tejem.

Én 3 hónapja használom és minden használat után sterilizálom. Nagyon szeretem, az én babámnak is ezzel megy csak. Ezzel is fáj a szoptatás néha, de legalább megy. Szerintem még mi is sokáig fogjuk használni.
Nem értem miért állítják be akkor negatívnak, ha nektek sem volt vele rossz tapasztalat.

Most meg leszek kövezve, de szerintem azért, mert olcsóbb, mint egy konzultáció egy szoptatási tanácsadóval. És ezt úgy mondom, hogy kettőt is elhívtam, a másodikat többször is. Végül mégis a bimbóvédő lett a megoldás.
Persze igen, értem én a 'hivatalos' magyarázatot, hogy cumizavar meg minden, de a cumizavar tüneteit láttam én a családban olyan babán is, akinek az anyja puszta mellbimbóján kívül más garantáltan nem járt a szájában. Szóval ez a tüneteggyüttes azért koránt sem ennyire egyértelműen jelez cumizavart... (2. voltam)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!