Gondot okozhat hosszútávon, ha "erőszakosan" megmosom a gyerek fogát?
A 20 hónapos kisfiam 2-3 hete nem akar fogat mosni... Előtte szerette, csináltuk együtt, csinálta egyedül is fogkefével, de most egyszerűen nem akarja, pedig semmi nem történt :/
Mindenre rápróbáltam, játékosan fogat mosni, az apjával mostuk a fogunkat, hagytuk, hogy nekünk csinálja, de teljesen ellenáll. Sír, mondja hogy nem, ha megpróbálom, a földre veti magát.
Hosszútávon tuti megutálja a fogmosást.
Próbálkozz még, nekünk is volt ilyen időszak. Kismillió dolgot kipróbáltunk mire valami bejött.
Én 2,5 évesen a hordozóba teszem, bekötöm és megmosom. :D Így nem tud elszaladni.
Viszont a tejfogakon sokkal vékonyabb a zománc, sérülékenyebb, a szuvasodás pedig kihathat a későbbi csontfogakra is, ezért semmiképp nem hagynám annyiban.
Nálunk az hozott áttörrést hogy míg én fürdés után törlöm, öltöztetem, apa eldugja a fogkefét, fogkrémet a fürdőben és meg kell találnia. Így szívesen megy fogat mosni. Közben pedig soroljuk, hogy miket evett napközben, mit kell kimosni a fogából, így mire elsoroljuk meg is mosom neki alaposan.
Aki pedig 2,5 évesen lekötözi a gyerekét fogmosáshoz, szívből gratulálok, igazán fantasztikus szülő vagy és még reklámozod is.
Én megmostam nekik erőszakkal. Nem kellett mondjuk nagy "erőszak". Most épp mindketten tök szívesen mosnak fogat, lelkesek is, próbálkoznak is es hagyják is (4 és 2 évesek).
Én az ilyen cukiskodó praktikákkal full bebuktam náluk, hajmosás terén is. A lányom 1 hónappal ezelőttig sikítva zokogott végig, most meg azt is elkezdte magának mosni. A kicsi meg persze utánozta a sikításban is és most a nemsikításban is....
Amit kell azt kell.
4-es: simán hordozóba teszem, és azért kötöm be, hogy ne essen ki. Egyébként hagyni szokta, de izgága. :)
A gratuláció neked is jár, hogy az egész napos étrendjét kell felsorolnod egy fogmosáshoz!
Amúgy én egyszer elkèpzeltem, hogy hajmosásnàl a szomszed ránk hivja a rendőröket, mert biztos bàntalmazzuk őket (nem hívja, jóban vagyunk), a párom beengedi őket, es egyszer csak bejön a fürdőbe 2 rendőr és meglátja a két őserővel egymásra licitálva sikítva ordító jószágomat meg engem, ahogy igyekszem túlélni.
- ...ka, hajtsd hátra a fejedet, akkor tudom jól lemosni
- neeeeeeeem tudooooooom
- dehogynem. Halkabban,szegény Panni felébred a szomszédban
- büeeeeeee. Töröld meg az arcomaaaat iiiii
- Jól van. Kisfiam, Te jössz
- Anya. Hajmosas: nem. - mondja túlartikulálva a kétéves mint a hülyének.
- de, de, sajnos muszáj.
- hajmosást neeeeeeeeee!
- jól van, legyünk túl gyorsan rajta
-áááá! Meleeeeeeg!
- jól van kicsit hidegebbre veszem.
- hiiiiiideeeeeeeg!
Az enyémek eleggé teátrális lények, és makacsok is mint az "ördög". Ha arra várnék, hogy beleegyeznek az ilyesmibe, örökre várnék.
Akik inkabb nem mossak meg a gyerek fogat, csak mert hisztizik es nehogy lelki serult legyen, azok gondoljanak csak magukra.
Ti mostok fogat rendszeresen? Ugye, hogy ugye. Es biztosak lehettek abban is, hogy a szuleitek is kuzdottek veletek, mert a legtobb gyerek utal fogat mosni, vannak ilyen idoszakok.
Aztan elmulik :)
Vannak dolgok, amikbol nem engedek, mert nem a gyerek iranyit engem, ez van. A fogmosas is ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!