Hosszútávon milyen készségek "fejlesztését" tartjátok fontosnak a gyereknél?
Én ezeknek a tulajdonságaimnak veszem igazán hasznát: kreativitás, kezdeményező készség, határozottság, empátia.
Viszont az, hogy mely készségek fontosak a sikerességhez, az nagyban függ attól, hogy milyen szakma fogja őt érdekelni. Én mondjuk pont nem olyan szakmát tanultam, amihez bármi egyébre szükség lenne a kreativitáson kívül, de végül olyan helyen helyezkedtem el, ahol a többi egyéb tulajdonságom nélkül nem tudnék érvényesülni.
Én úgy gondolom, hogy hagyni kell őt érvényesülni, hagyni kell, hogy önmagától kiforrjon a személyisége, folyamatosan odafigyelni arra, hogy a rossz szokások, társadalmilag nem elfogadott viselkedésformák ne rögződjenek benne és direkt fejleszteni a gyenge pontokat. Például, ha dühkitörései vannak akkor, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretné, akklr a stresszkezelést fejleszteni és hasonlók. De én nem vagyok gyerekpszichológus, csak egy leendő anyuka, így lehet, hogy rossz az elképzelésem... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!