Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez gondot jelenthet hosszútávo...

Ez gondot jelenthet hosszútávon az étkezésében?

Figyelt kérdés

Ovis lányom a húslevest fogadja el az összes leves közül. Ezt viszont minden nap meg tudná enni,és nem is kis adagokban.

Fontos a változatos levesfogyasztás szerintetek egeszsegugyi szempontból, vagy ne erőltessek rá mást, egye a kedvencét?

2018. okt. 27. 20:29
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
A húslevesben minden fontos tápanyag benne van, de azért jó lenne, ha levesek terén is változatosabban étkezne.
2018. okt. 27. 20:35
 2/9 A kérdező kommentje:
Egyetertek, pontosan megfogalmaztad a lenyeget. :-)
2018. okt. 27. 20:39
 3/9 anonim ***** válasza:
19%
Az egyhangu taplalkozas sose jo. Nem tudom te hogy keszited pontosan, de azert zsir es so boven van benne altalaban. Ha sokat eszik levest, kevesebbet fog inni is...
2018. okt. 27. 21:05
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

Egészségügyi szempontból? Szerintem nem. A húslevesben minden benne van, a legjobb leves, nem véletlen ajánlják betegség esetén is. Az a lényeg hogy eszik. Az én 4 évesem is csak a húslevest eszi meg és nálunk is képes lenne akàr minden nap azt enni. A többibe is belekóstol majd pár kanál után közli nem jó :D Najó még a kelkáposztalevest megeszi, meg a zöldbabot de ennyi, a nambőrván a húsleves :D

Én akkor aggódnék ha nem enne csak száraz kaját vagy édességet, ismerek ilyen gyerekeket, szegény anyukák mindig azt kapják az oviban a gyerek megint nem evett semmit a főtt kajából.

Kicsik még, ilyenkor sok gyerek válogat, ez később sokat változhat. Én gyerekkoromban alig ettem meg valamit, utáltam a zöldségeket, manapság meg a zöldséges ételekért vagyok oda :) Én elfogadom hogy a gyereknek is lehet saját véleménye kajákról és ha nem ízlik neki akkor nem ízlik, ez van. Tudósok szerint 7 évente van sejtmegújulás vagy mi és olyankor az ízlésünk is változik és meglepődve tapasztalhatjuk hogy olyan dolgok is ízelni fognak amik addig nem. Na mondjuk ennyire tudományosan nem akartam belemászni a dologba csak meglepődtem mikor olvastam :D Szerintem az a fontos hogy a gyereknek jó élmény legyen az evés. Ha erőlteted ami nem ízlik neki attól nem lesz jobb, csak utálni fogja az evést. Nálunk egy szabály van hogy kóstolja meg és utána mondja ha nem kell mert nem ízlik neki.

2018. okt. 27. 21:15
 5/9 anonim ***** válasza:
58%

4 eves a fiam, még sosem evett levest :)

Külföldön élünk, itt nincsenek levesek, én meg nem csinálok, sosem voltam leveses anyukám sem főzött csak nagy ritkán.

2018. okt. 27. 21:18
 6/9 anonim ***** válasza:
93%

3,as

Ne viccelj. Mi a baj a húslevesben lévő zsírral? Semmi. Nem attól fog elhízni vagy nem attól lesz az egészségének baja. Miért baj ha kevesebbet iszik a leves miatt? A leves nagy része is folyadék, teljesen mindegy hogy úgy viszi-e be vagy vízként.

2018. okt. 27. 21:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Egyéltalán telejsen felesleges a leves. Ok elöétel, de minden nap elöételt enni felesleges.

Èn már bejártam a világot, és habár elöételként van leves sok helyen, de a mindennapokban nincsen. Mo-n talán a paraszti szegénység miatt alakult ki ilyen erösen, mikor kellett valami laza de hasat megtöltö(víz) dolog, mert a föételböl nem volt annyi, hogy az egész család jóllakjon...

Èn csak ünnepnapokon csinálok elöételnek levest.

Amúgy ha leves van akkor eleve nincsen föétel. Akkor a leves olyan, hogy abban legyen benne minden.

Pl pont egy húslevesben avn hús, répa, tészta, vagy is egy teljes étel önnmagában is.

Ha a többi ételt rendesen eszi akkor mindek is eröltetni a levest.

2018. okt. 28. 06:38
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Par dologra reagalnek.

Nem zsirosra csinalom a levest, altalaban szarnyasokbol vagy csontosbol (erolevesnek), vagy a tetejere surusodott zsiros reszt konkretan le is lehet szedni. So nyilvan van benne, de izetlenul senki nem eszik, mi sem. :-)

Minden mast szeret, fofogasokbol.

Valogatossag azert van, pl. nem fozelelekes, de az abban levo alapanyagokat mas formaban szivesen eszi. Sok anyukat hallok milyen szinten valogat a gyereke, nalunk azert ilyen szinten nem latom rossznak a helyzetet. Es jol fejlett is koranak megfeleloen.

Rengeteg folyadekot iszik a levesen kivul. :-)

A masmilyen levesekbol 3-4 kanallal eszik, de kozli hogy nem jo.

Eroltetni nem akarom, de max. meg ennyi belefer nalunk is, hogy par kanallal kostoljon, aztan ha nagyon nem esik jol otthagyhatja. Akkor levesbol ennyi is elég neki? Mondjuk oviban sem tukmaljak beléjük.

Akkor majd valtozik idovel, alapjaban veve en is effele hajoltam, csak erdekelt masnal hogy van.

Sokan irjak hogy nem esznek meg felnottek se levest a mindennapokban, akkor a gyerekeknek miert kotelezo pl. oviban iskolakban?

Csak szüksége van a szervezetnek ra, nem?

2018. okt. 28. 07:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem, nincs szuksege ra. A szervezetnek szuksege van husra, zoldsegre, gyumolcsre, szenhidratra - az ezekbol nyert tapanyagokra.

En is, es elottem is irtak, hogy a mindennappos leves kizarolag magyar szokas. Regrol maradt, mikor nem volt mit enni.

Ahol mi elunk, nincs a levesnek kulturaja. Az ovodaban / iskolaban sem esznek ertelemszeruen.

Penteki ebed az ovodankban pl: grillezett lazac, krumplipure, parolt borso es parolt repa.

2018. okt. 28. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!