Szerintetek mennyire elfogadott, hogy valaki a gyerekének nagyon drága dolgokat vesz, közben meg a gyerek az iskolában bukdácsol?
Bár nem vagyunk rongyrázós fajta és ezeket a "státuszmicsodákat" még csak nem is ismerem (kivéve az iphone-t, de azért se vagyok oda), de amúgy teljesen.
Egy szülő nem jutalmazásként látja el a gyerekét a neki tetsző holmikkal, nem is a tanulás ellentételezéseként.
Kedvesem... nincs új a nap alatt! Én a 90-es évek közepén jártam középiskolába és akkor is ugyanez volt - csak ájfón nélkül. Volt egy srác akinek faterjának valami nagy cége volt és a gyereken több értékű volt a ruha amiben jött mint az egész osztályé. Namost ő lett a leglúzerebb közülönk. Nagyot bukott, mert ahogy mondod bukdácsolt (volna ha faterja nem fizet a tanároknak) végig. Aztán jött az élet és szépen pofánverte. A minap láttam egy szakadt 25 éves suzukiban pizzafutárkodni. Nem is ismertem volna meg ha nem köszön rám. Vagy 15 évvel többnek néz ki.
Bizony az élet igazságos, kiegyenliíti a dolgokat. A végén az air force 1 és elrohad a koporsóban.
Szóval ne azt nézegesd hogy kin mi van, hanem tanulj!
Nekem is volt egy ilyen osztalytarsam. Tobben is szegenyek voltunk es budosnek koszosnak csufolt a srac minket, meg tetvesnek stb. ( Szegenyek voltunk de nem volt valos a jelzok aggatasa.)
Mara nekem sajat hazam gyonyoru csaladom boldogan elunk :) nem tul gazdagon de meg vagyunk. Dolgozunk. Szakmam van.
A sracot egy kozepiskola se akarta atvenni, kulom az altalanos iskola igazgatoja kervenyezte a leggyengebb kozepiskola kisegito osztalyat az atvetelre. Minap neztem a sracot, az oltozete 2000 es evek es meg is csunyult. Se csaladja se semmi.
Kérdező, ne feltételezd már, hogy én ismerem ezeket a dolgokat. Nem ismerek fel egy airforce izét, azt látom, hogy fehér tornacipő, esetleg kicsit deszkásabb vagy bumszlibb vagy karcsú, és a színeit. Nem tudok ilyenekről, nincs benne az általános műveltségemben valamilyen márka alá tartozott konkrét fazon.
A tech izéről sem hallottam soha az életben, nekem melegítő, amin V alakú csík van, de nem tudok megkülönböztetni két V alakú csíkos melegítőt:) A nike jelzést természetesen felismerem. Iphoneokat sem tudok megkülönböztetni, az újabbakon több kamera van:) Nekem csak iphone 12 prom van, de nem tudom megkülönböztetni más sokkamerás iphoneoktól, se 11től, se 13, 14, 15, 16.. semmit. Azt tudom, hogy talán a 16os a legújabb, és ennyi.
Ez érdekel, konkrét dolgok, hogy mik a menők, milyen márkák milyen dolgai ruhában, cipőben, táskában, videójátékban, fórumoknál, bármiben LÁNYOKNÁL.
Most néztem egy sorozatot, amiben tinik vannak és ott egy kislány mondja, hogy a társainak fila ditruptora van, rá kellett keresnem.. nekem az utolsó infóm, hogy a Fila márka ciki, mert mindenkinek fekete fila táskája van, ami annyira ciki volt 10 éve, hogy már menőnek számított. És innentől megállt az idő, lemaradtam a nagy sneakerlázról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!