Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok, nektek erről mi a...

Kamaszok, nektek erről mi a véleményetek? Nem sok már egy picit?

Figyelt kérdés

[link]

"Az iskolákban, a tantestület tagjaként aktív rendőrök, ún. bűnmegelőzési tanácsadók jelennek meg. Feladatuk elsődlegesen az internetes és droggal összefüggő bűncselekmények megelőzése lesz, de olyan információkat kell szerezniük, amelyekből megismerik a gyerekek iskolán kívüli szokásait, tevékenységét is. Aktív rendőrként, belátásuk szerint intézkedhetnek is, ennek részeként arányos mértékű testi kényszert is alkalmazhatnak."

Az szerintem oké, hogy suliban felügyelnek minket, hogy ne legyen balhé, de suli után semmi közük sincs hozzám vagy suli előtt. Az a lényeg, hogy bejárjak, és viselkedjek az intézményben rendesen. Utána már semmi közük sincs hozzám. Mesélte a pszichológusom, hogy a gimi amibe járok (és ő is járt) 40-50 éve is pont ugyanilyen volt kb. Járkáltak az utcán a tanárok és nyomoztak a diákok után. Na meg az, hogy testi fenyítést is alkalmazhatnak... Mondjuk egy verekedésnél teljesen jogos, de ha mondjuk korán végzek (szokott 3-4 órám lenni a héten egy napon) akkor kézenfogva beráncigál az iskolába, miközben mennék a buszmegállóba? Sose lógtam és errefelé nem is szoktak az emberek, aki meg igen, annak a saját döntése szerintem. Ha valaki nem akar menni dolgozni akkor is kirúgják max, az olyan ember vessen magára. Szóval az iskola körül jeleskedni fognak a rendőrök (mint egy börtönben kb) és abban az esetben, amikor betörték az autónk ablakát és mindent elvittek az autóból fél óra !! amíg kijönnek, végül le se sz_rják a dolgot, pedig amúgy 5 perc lenne nekik ide, gyalog teszem meg az utat 15 perc alatt a mamámtól a rendőrségig (a mamámnál történt ez az eset). Iskolán kívüli életemhez semmi közük sincs, amíg mondjuk nem sértem meg a törvényt.

2013. aug. 30. 12:15
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

9

A szakmunkás másabb mint egy szakközép. Van pár ismerősöm akik szakmunkásba jár. /különböző sulikba/ Így amiket elmesélnek attól fogni szoktam a fejem. Tényleg elég erős dolgok tudnak történni. Nem akarok sulit írni de az egyik mesélte, hogy náluk az egy +18-as tanuló szokott beszerezni különböző 'szereket' és azt tömik magukba 3-4-en.

11-es magyar nyelvvizsga? milyen nemzetiségű? Egyébknt azok a rendőrök azért lesznek ott betartassák. Tehát ha elmúlt valaki 18 kifogják engedni cigizni... Nálunk pl:. az volt a rendszer, hogy akik betöltötték a 18at kimehetek de a kapu mellett állt egy tanár és a cigizőktől el kérte a személyit /mikor mentek volna kifele és akik nem töltötték be visszazavarta.

'14 éves kor fölött alkoholt fogyasztani és dohányozni legális, úgyhogy nem félek' EZt honnan vetted? 18 év alatt nem lehet hozzájutni cigihez se alkoholhoz boltokba--->nem legális. Hol élsz? Vannak országok ahol igen lehet cigizni fiatalkorúnak pl:. Anglia /legalábbis úgy tudom ott lehet/ de nem Mo.-n. Vidéken, kisvárosokban adnak ki kiskorúnak de az annak a felelősége aki ott dolgozik, hogy ne kapják el mert ha elkapják őket is megbüntetik.

Kérdéshez visszatérve: Tény utcákra suli környékére több rendőr kéne de szerintem ezt az egészet túl reagáljátok. Egyszer olyan 4 éve is volt szó erről a dologról de a végén nem lett belőle semmi. /ekkor voltam 8.os/ Anno 1 nap volt benn rendőr is de nem volt semmi.

2013. aug. 31. 09:48
 32/33 anonim ***** válasza:
Attól függetlenül, hogy nem veheted meg, fogyasztani legális. Nem tudom mit olyan nehéz megérteni ezen.
2013. aug. 31. 14:38
 33/33 anonim ***** válasza:
Sokat ezzel sem értek el.Aki bagós,úgyis bagózni fog.A mi sulinkban a suli mögötti utcában,a sarkon szokott kb.20 ember minden szünetben(csak váltakoznak a diákok)mindig cigizni.Pedig ez a város legelitebb gimije.Aki inni akar,szintén be fog állni,ha úgy tartja kedve.A drogosokról már ne is beszéljünk....
2013. szept. 6. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!