Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok, nektek erről mi a...

Kamaszok, nektek erről mi a véleményetek? Nem sok már egy picit?

Figyelt kérdés

[link]

"Az iskolákban, a tantestület tagjaként aktív rendőrök, ún. bűnmegelőzési tanácsadók jelennek meg. Feladatuk elsődlegesen az internetes és droggal összefüggő bűncselekmények megelőzése lesz, de olyan információkat kell szerezniük, amelyekből megismerik a gyerekek iskolán kívüli szokásait, tevékenységét is. Aktív rendőrként, belátásuk szerint intézkedhetnek is, ennek részeként arányos mértékű testi kényszert is alkalmazhatnak."

Az szerintem oké, hogy suliban felügyelnek minket, hogy ne legyen balhé, de suli után semmi közük sincs hozzám vagy suli előtt. Az a lényeg, hogy bejárjak, és viselkedjek az intézményben rendesen. Utána már semmi közük sincs hozzám. Mesélte a pszichológusom, hogy a gimi amibe járok (és ő is járt) 40-50 éve is pont ugyanilyen volt kb. Járkáltak az utcán a tanárok és nyomoztak a diákok után. Na meg az, hogy testi fenyítést is alkalmazhatnak... Mondjuk egy verekedésnél teljesen jogos, de ha mondjuk korán végzek (szokott 3-4 órám lenni a héten egy napon) akkor kézenfogva beráncigál az iskolába, miközben mennék a buszmegállóba? Sose lógtam és errefelé nem is szoktak az emberek, aki meg igen, annak a saját döntése szerintem. Ha valaki nem akar menni dolgozni akkor is kirúgják max, az olyan ember vessen magára. Szóval az iskola körül jeleskedni fognak a rendőrök (mint egy börtönben kb) és abban az esetben, amikor betörték az autónk ablakát és mindent elvittek az autóból fél óra !! amíg kijönnek, végül le se sz_rják a dolgot, pedig amúgy 5 perc lenne nekik ide, gyalog teszem meg az utat 15 perc alatt a mamámtól a rendőrségig (a mamámnál történt ez az eset). Iskolán kívüli életemhez semmi közük sincs, amíg mondjuk nem sértem meg a törvényt.

2013. aug. 30. 12:15
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Én délutáni iskolában járok, szóval azthiszem elég sokat fognak igazoltatni,hogy mit keresek kedd 10 órakkor a bevásárlóközpontban :)
2013. aug. 30. 19:01
 22/33 A kérdező kommentje:

Szünetben én sem cigizek, kibírom suliidőben :) Pest megyei vagyok amúgy. Itt se mennek beállva vagy részegen iskolába de még másnaposan sem. Egyik barátom a megemelt óraszámokon akadt ki: Mert magyarországon akik sokat tanulnak azok többek, azokat keresik a nagyvilágban, ja a 400 emberből a 2 államilag támogatottat? Köszi. Beszarás. De magyarország többet nyújt, többet mint a többi ország, na de miben? Óra számban? Na abban biztos...

A barátom meg a rendőrösdin, hát igen ő eléggé megszívta ezzel, mivel ők füveznek. Mondta, hogy engem lányként biztos nem bántanának, de mivel ő már felnőtt férfi, így vele biztos keményebbek lennének. Amúgy ha tartanak érdekes előadásokat az jó én azokat szeretem, de akkor ne legyen valami sablonos dolog, mármint a dolgok, amiket mond. Pl a drogoknál engem nem a hatása érdekel, meg hogy mire használják, hanem hogy milyen lelki betegsége lehet tőle az embernek, a nagynéném ilyen emberekkel foglalkozik például, ő szokott nekem néha mesélni. Meg az ugye a baj, hogy szerintem a fiatalkorúak dohányzásából fognak balhét csinálni :/ De persze remélem, hogy nem, de ki tudja. Meg nem szeretném, hogy a tanárok pl tudják, mert így is "rossz" diáknak néznek a külsőm miatt, nem kell, hogy még a cigi miatt is.

2013. aug. 30. 19:32
 23/33 anonim ***** válasza:

14 éves kor fölött alkoholt fogyasztani és dohányozni legális, úgyhogy nem félek. Ha kérdezik honnan van, azt mondom otthonról. Ennyi az egész.

Csak azokat sajnálom, akik egyszer-kétszer egy hónapban rágyújtanak egy füves cigire. Most még neccesebb lesz a dolog.

Magyarországon nagyon szigorúak a törvények ezzel kapcsolatban.

Egy joint miatt az egész élete tönkremehet egy alkalmi fogyasztónak.

Az ilyen alkalmi fogyasztók nagy része az én környezetemben elintézi ezt az egészet havonta 1-2 alkalommal, otthon, egymáson kívül senkit se háborgatva.

Most foshatnak attól, hogy a yard dörömböl az ajtón, mert követte őket valami unatkozó fszjancsi az iskolából a dealerhez.

2013. aug. 30. 20:47
 24/33 anonim ***** válasza:
ezt utolsó honnan vetted ha így lenne a nemzeti dohányboltba sem 18 év felett lehetne bemenni +alkoholt venni sem 18 év felett lehetne majd pár év múlva vehetsz addig bírd ki.
2013. aug. 30. 21:29
 25/33 anonim ***** válasza:

15-ös vagyok. Tényleg legális?

Hát igen a fű... Ezt amúgy ne ide irogasd, mert mivan ha már is nyomoznak utánad :D (vicc volt). Na de szóval szerintem akik eddig megoldották, ezután is meg fogják. Ez is egy olyan dolog, hogy nem kell vörös szemekkel esni, kelni a suliban, vagy az utca/tér közepén szívni a jointot, akkor nem lesz semmi gond. Otthon, vagy valami elhagyatott helyen simán lehet, nem valószínű, hogy valaki pont téged, vagy a bandádat szúr ki az egész suliból, hogy kövessen, otthon mit csinálsz.

Ez a törvény egy darabig okés, de remélem egészséges kereteken belül marad.

A cigizésért nem tudom a ti sulitokban, milrt néznek valakit rossz embernek. Nálunk ez nem nagyon fordu elő, még a nem cigiző tanároktól sem. Aki tud normálisan viselekesni, azt nem bántják ez miatt.

Az előadásoknak örülnék igen, ebben egy véleményen vagyunk :)

2013. aug. 30. 21:30
 26/33 A kérdező kommentje:
Itt téren szoktak füvezni, mert nem nézik ki nagyon senkiből, hogy ott füvezne :D De ismerek egy bátrabb gyereet, aki a rendőrség előtt tépett. Amúgy igen, ezek az alkalmi fogyasztók nagyon megszívják :/ De persze meg tudják majd oldani.
2013. aug. 30. 22:13
 27/33 anonim ***** válasza:

14 év fölött az alkohol fogyasztást és a dohányzást nem bünteti a törvény, amíg be tartod a felnőttekre vonatkozó szabályokat is.

Sőt! Vásárolni is legális fiatalkorúként. Árusítani azonban tilos.

Ez gyakorlatban is így megy, engem és a barátaimat már nézett át rendőr. Buliba készültünk, több üveg alkohol, és 3-4 doboz cigaretta volt nálunk összesen.

Nem csinált semmit, annyit mondott, hogy figyeljünk oda, és próbáljuk meg felelőséggel fogyasztani.

2013. aug. 30. 22:30
 28/33 A kérdező kommentje:
Vásárolni biztosan nem lehet, max ilyen söröket, de ha valami töményet veszek pl most sem szolgálnak ki, kivéve a falu kocsmájában, de a városban nem.
2013. aug. 30. 22:44
 29/33 anonim ***** válasza:

Ezt jó tudni, köszönöm :)

Mert eddig mindig rejtegettük, meg dugdostuk a haverokkal, hogy jaj nehogy jöjjön a rendőr. :D

2013. aug. 30. 23:04
 30/33 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem érted. :)

Nekik tilos kiszolgálni téged, de te azzal nem sértesz törvényt, hogy vásárolsz.

Nyílván nem fognak kiszolgálni, mivel azzal bajba sodrod őket.

2013. aug. 30. 23:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!