Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok, nektek erről mi a...

Kamaszok, nektek erről mi a véleményetek? Nem sok már egy picit?

Figyelt kérdés

[link]

"Az iskolákban, a tantestület tagjaként aktív rendőrök, ún. bűnmegelőzési tanácsadók jelennek meg. Feladatuk elsődlegesen az internetes és droggal összefüggő bűncselekmények megelőzése lesz, de olyan információkat kell szerezniük, amelyekből megismerik a gyerekek iskolán kívüli szokásait, tevékenységét is. Aktív rendőrként, belátásuk szerint intézkedhetnek is, ennek részeként arányos mértékű testi kényszert is alkalmazhatnak."

Az szerintem oké, hogy suliban felügyelnek minket, hogy ne legyen balhé, de suli után semmi közük sincs hozzám vagy suli előtt. Az a lényeg, hogy bejárjak, és viselkedjek az intézményben rendesen. Utána már semmi közük sincs hozzám. Mesélte a pszichológusom, hogy a gimi amibe járok (és ő is járt) 40-50 éve is pont ugyanilyen volt kb. Járkáltak az utcán a tanárok és nyomoztak a diákok után. Na meg az, hogy testi fenyítést is alkalmazhatnak... Mondjuk egy verekedésnél teljesen jogos, de ha mondjuk korán végzek (szokott 3-4 órám lenni a héten egy napon) akkor kézenfogva beráncigál az iskolába, miközben mennék a buszmegállóba? Sose lógtam és errefelé nem is szoktak az emberek, aki meg igen, annak a saját döntése szerintem. Ha valaki nem akar menni dolgozni akkor is kirúgják max, az olyan ember vessen magára. Szóval az iskola körül jeleskedni fognak a rendőrök (mint egy börtönben kb) és abban az esetben, amikor betörték az autónk ablakát és mindent elvittek az autóból fél óra !! amíg kijönnek, végül le se sz_rják a dolgot, pedig amúgy 5 perc lenne nekik ide, gyalog teszem meg az utat 15 perc alatt a mamámtól a rendőrségig (a mamámnál történt ez az eset). Iskolán kívüli életemhez semmi közük sincs, amíg mondjuk nem sértem meg a törvényt.

2013. aug. 30. 12:15
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
34%
Nem értek egyet. Abban igen, hogy az utcára is több kellene belőlük. De aki nem csinál semmi rosszat, annak ezekkel a "bűnmegelőzési tanácsadókkal" sem lesz bajuk. Akinek meg vaj van a füle mögött, talán most letesz róla. Ha pedig a sulin kívüli életedről beszélünk, ha jogilag nem követsz el semmit, akkor mi is a para tárgya? Az, hogy megtudják, jársz-e szakkörre, vagy sportolni? Baromi titkos életed lehet.
2013. aug. 30. 12:39
 2/33 anonim ***** válasza:
33%

Én 8.-ba megyek idén és azt gondolom, hogy 200 rendőr KEVÉS ha valaki feltudja fogni egy picit FELNŐTT fejjel, hogy mi folyik az iskolák 90%-ban akkor tudja, hogy szükség van rendőrökre...nem is csak egy kéne mondjuk 3-4 meg még akár egy két valóban szigorú gárdista is jöhetne, egyszerűen nem normális ami itt megy én ezt az agyon dicsért Győrből mondom, az iskolába beviszik a drogot a cigit, ha nincs bent tanár akár verekedés is kitörhet pedig nem egy alja iskolába járok khhm akarom mondani elvileg nem..régen az egyik legjobb iskola volt tudtommal oszt most mi van? Gettó suli panel "patkányokkal" (még a patkányoktól kérek elnézést!!)

Kell rendőr. Te gimibe jársz oda meglehetősen nehezebb bejutni, mint egy szakképzőbe..valószínűleg azt el sem tudod képzelni mi megy egy aljább szakmunkásban és egy közepes általánosban...

Talán a jobb ált. iskolák a gimik és szakképzők azok ahol normális társaság van, a többiben meg...no hát a többi egy szóval gettó...

14/f

2013. aug. 30. 12:43
 3/33 anonim ***** válasza:
71%

A szüleimmel is beszélgettünk róla, hogy ez az egész (mármint az Orbán-kormány) egyre inkább olyan mint az ötvenes évek.

Arról hallottatok, hogy az iskolaigazgatók után az új törvény szerint korlátlan ideig kémkedhetnek (követhetik, megfigyelhetik) és egy évben kétszer 60 napig lehallhathatják a telefonjukat?

Elképesztő.

16/f

2013. aug. 30. 12:44
 4/33 A kérdező kommentje:
Itt max a szakiskolákba van gond de nem verekedős itt senki. A drog max fű az itt is van elég de nem az iskolában bizniszelnek vele ezt a dolgot én is ismerem, mivel a barátom füvezik pl sokat én is kipróbáltam egyszer százszor jobb amúgy a részegségnél de ebből most ne nyissunk vitát, ebben mindenkinek más a véleménye én meg úgy vagyok vele, hogy az iskolában legyenek de sulin kívül hagyjon békén mindenki.
2013. aug. 30. 12:50
 5/33 anonim ***** válasza:
51%
Most adtál példát a szükségességükre. Talán ezek után kevesebb füves és alkoholista lesz a tinik között. Valóban mindenkinek más a véleménye, szerintem nincs "kevésbé jó, meg sokkal jobb" ezek között. Mindegyik hülyeség.
2013. aug. 30. 12:53
 6/33 anonim ***** válasza:

Most komolyan minden egyes iskolábában?? És mi van akor, amikor csak 1-2 órám van a vizsgák miatti lyukasórák miat?? Nem mehetek ki levegőzni annélkül, hogy megkérdeznék, hogy miért nem órán vagyok?? Meg kolis vagyok.. Ha lebetegszem, akkor fogom magam és elmegyek orvoshoz.. Most még oda se mehetek majd akkor, amikor gondolom?? Mert gondolom, akkor a kollégiumot is végig járják majd, hogy nem-e lóg valaki.. Aztán meg hazazavarnak?? Mert a dogák miatt bent szoktam maradni mindig.. És ha ezt megmondom nekik, akkor meg bezavarnak az összes órámra vagy mi?? Ezt hogy gondolták??

Meg mi közük van ahhoz, hogy mit csinálok iskolán kívül?? Alkalmanként rágyújtok (kb 3-4 hónapig tart egy doboz) és akkor a dohányboltost is bajba keverném.. Meg kb heti vagy 2 heti egyszer elmegyünk haverokkal és ', ismétlem 1 sört megiszunk.. most akkor még a kocsmárost is bajba sodornánk.. szuper...

2013. aug. 30. 13:17
 7/33 anonim ***** válasza:
44%
Hát igen, el kellene mondanod, hogy "igen, orvoshoz megyek, mert beteg vagyok.", meg "igen, lyukasórám van". Be kell járnod majd a kötelező órákra, nem ihatsz és nem dohányozhatsz, amikor csak akarsz... tragikus a sors, hiába! Kegyetlen változások! :-P
2013. aug. 30. 13:36
 8/33 A kérdező kommentje:
Ja igen, a cigivel én is gondban vagyok. A barátom veszi nekem, mert ugye nekem még 2 év... Mindegy. Ne gondolja senki, hogy kevesebbe drogoznak vagy isznak, ugyanúgy meg lehet oldani engem nem isezek miatt bosszant, hanem, mert szimplán nincs közük hozzám. Az egyetlen vétkem a cigi, mivel évente 3-szor 4-szer járok el bulizni, akkor sem vagyok mindig részeg. Ja meg ugye az, hogy ha mondjuk előbb végzek akkor megállít az utcán meg mittudomén... Vagy ha első pár órám elmarad és a parkban beszélgetünk pár osztálytárssal. Mivel bejárós vagyok csak 7-kor meg 10-kor van buszom reggel és ha csak azu első vagy a második de akár a harmadik órám marad el nem jutnáék be időre a 10-essel így valahol az utcán szoktam kint lenni.
2013. aug. 30. 13:46
 9/33 anonim ***** válasza:

én borsodi vagyok,ahol köztudott,hogy sokkal több bűncselekmény van mint máshol.. na mindegy ez más téma

valamelyik válaszoló írta vagy te kérdező,hogy szakiskolákban több a bűncselekmény, hát én ezzel nem tudok egyet érteni.. én egy közgazdasági szakközépiskolába járok egy "veszélyes" városba .. 2 éve járok ide,hát jelentem itt még nem történt semmi veszélyes pedig ez nem gimi, bár hozzáteszem,hogy szigorúak a tanárok és nem akárkit vesznek fel.. persze 1-2 balhé itt is van de nem tanárverés és hasonlók... drogost se láttam még a suliba vagyis úgy,hogy be lett volna állva suliidőben.

jó van rengeteg dohányzó a suliba akik ugye diákok, de istenem a többség elmúlt 18, hagy döntse már el,hogy mit csinál vagy ha még nem is múlt el nem tök mindegy? nem bent cigizik hanem elmennek a suli hátsó részére ahol nem nagyon van senki csak a bagósok hozzátenném a tanárok is ide járnak!

tény,hogy az utakra több rendőr lenne szükség és nem ide kellene pazarolni őket..

az meg,hogy visszavihetnek.. hát az no comment.. és ha kikértek suliból mert pl megyek dokihoz ( sokszor szoktak kikérni mert fogorvoshoz járok és nem akarok hiányozni egy egész napot csak pl délben eljövök) a tisztelt rendőr bácsi nem tudja hogy elkért anyum az ofimtól.. na akkor mi van? visszavisznek akaratom ellenére is!?

17L

2013. aug. 30. 13:46
 10/33 anonim ***** válasza:
Hmm. Szerintem azért nem lesz ennyire szigorú.. Nem fognak minden diák sarkában rendőrök loholni. Valószínűleg csak azt akarják, hofy a diák tartsa be a házirendet, ne lógjon ki cigizni stb. Testi fenyítést csak csekély mennyiségben tudoj elképzelni, ugyanis ha egy gyereketmár a rendőr üt meg, ott gondok vannak. De ez a diákverősdi nem újkeletű dolog. Édesanyám mesélte, hogy amikor általánosba járt, az ő idejéban az amperzsinórral való odasózás volt a módi. Akár többször is.. :DD
2013. aug. 30. 13:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!