Kamaszok, nektek erről mi a véleményetek? Nem sok már egy picit?
"Az iskolákban, a tantestület tagjaként aktív rendőrök, ún. bűnmegelőzési tanácsadók jelennek meg. Feladatuk elsődlegesen az internetes és droggal összefüggő bűncselekmények megelőzése lesz, de olyan információkat kell szerezniük, amelyekből megismerik a gyerekek iskolán kívüli szokásait, tevékenységét is. Aktív rendőrként, belátásuk szerint intézkedhetnek is, ennek részeként arányos mértékű testi kényszert is alkalmazhatnak."
Az szerintem oké, hogy suliban felügyelnek minket, hogy ne legyen balhé, de suli után semmi közük sincs hozzám vagy suli előtt. Az a lényeg, hogy bejárjak, és viselkedjek az intézményben rendesen. Utána már semmi közük sincs hozzám. Mesélte a pszichológusom, hogy a gimi amibe járok (és ő is járt) 40-50 éve is pont ugyanilyen volt kb. Járkáltak az utcán a tanárok és nyomoztak a diákok után. Na meg az, hogy testi fenyítést is alkalmazhatnak... Mondjuk egy verekedésnél teljesen jogos, de ha mondjuk korán végzek (szokott 3-4 órám lenni a héten egy napon) akkor kézenfogva beráncigál az iskolába, miközben mennék a buszmegállóba? Sose lógtam és errefelé nem is szoktak az emberek, aki meg igen, annak a saját döntése szerintem. Ha valaki nem akar menni dolgozni akkor is kirúgják max, az olyan ember vessen magára. Szóval az iskola körül jeleskedni fognak a rendőrök (mint egy börtönben kb) és abban az esetben, amikor betörték az autónk ablakát és mindent elvittek az autóból fél óra !! amíg kijönnek, végül le se sz_rják a dolgot, pedig amúgy 5 perc lenne nekik ide, gyalog teszem meg az utat 15 perc alatt a mamámtól a rendőrségig (a mamámnál történt ez az eset). Iskolán kívüli életemhez semmi közük sincs, amíg mondjuk nem sértem meg a törvényt.
én csak azt nem értem,miért baj az,ha egy diák cigizik?
sok már nagykorú is, meg itt most középiskolákról van szó nem? tehát nem 12-13éves gyerekekről,hanem 16-17-18 éves kamaszokról.. mivel lesz rosszabb tanuló, ha mondjuk két szünetben kimegy és elszív egy szál cigit? el tudja maga dönteni,hogy mit akar főleg aki már elmúlt 18 éves is
csak egy példa.. 11.es vagyok idén leszek 18 éves, van egy évfolyamtársam, aki az évfolyam legjobb tanulója, tehát versenyekre jár, megvan a nyelvvizsgája nem tudom van-e 4esnél rosszabb jegye.. és ez a lány minden egyes nap elszív nem tudom hány szál cigit de sokszor szoktam lent látni a 'cigishelyen' .. ennyit erről..
Megint a pánikolás... Valószínűleg senkit nem fognak agyonütni, mert elment mondjuk orvoshoz. Egyébként ha órákról mész el, akkor is kell valami kikérő ellenőrzőbe, vagy orvosi igazolás. Azt megmutatod, és kész.
Egyébként szerintem nem kell ezt ilyen drasztikusan elképzelni. Nem hiszem, hogy bárki túl sokat fog törődni velünk. Ha meg senkit nem zavarsz, nem látom be, miért kéne zaklatni. Az iskolán kívüli tevékenységet meg úgy tudom elképzelni, hogy bejön egy osztályfőnöki órára, megkérdezi, ki mivel tölti a szabadidejét és kész. Egy rendőr nem fog 500 (vagy több) diák után rohangálni, hogy megtudja, megiszik-e egy sört szombat este.
Átfuttam a kommenteket, és én is csak annyit tudok mondani, hogy emberek, nyugi!
A politikai részről inkább nem formálok véleményt a témában, ez nem az az oldal. Vegyük most úgy, a rendszer normálisan működik.
Másrészt szerintem nem lesz ilyen szigorú az ellenőrzés. A rendőrök is emberek, nem azzal fognak szórakozni, hogy hogyan szivassanak minket, középsulisokat.
"suli után semmi közük sincs hozzám"
A rendőrségnek alapból is van köze hozzád, a nap bármelyik szakában, ha hülyeséget csinálsz. Ha betartod a szabályokat, semmi gondod nem lesz velük.
"testi fenyítést is alkalmazhatnak"
Alkalmazzanak nyugodtan. Nem hóhérok, nem fognak megverni, mert nem tartózkodsz a suliban, vagy ilyesmi. De mondjuk rendkívül tetszene, ha legközelebb, amikor a város egyik lúzerét verik halálra a 200 kilós színesbőrűek, egy rendőr épp arra járna és ellátná a bajukat.
Én mocskosul nem bánnám, ha legalább megpróbálnának rendet rakni ebben a városban, hogy ne kelljen minden egyes nap az életemet féltenem. Fiatal vagyok én is, csinálok hülyeségeket, de normális, tisztelettudó embernek érzem magam. Dohányzom. Felfogtam, hogy nem lehet közterületen/suliidőben. Rohadtul nem leszek attól menő, ha kiszökök a suli elé és azt nézem, mikor jön arra valami tanár, vagy rendőr. Beállok a dohányzóhelyre suli után és ott elszívom a cigimet. A fiatalság többségére viszont ráférne egy kőkemény szabályozás, szerintem az ide járók közül, ezt senki nem tagadhatná. Szinte kifejezetten örülök a rendőröknek, feltéve, ha normálisak lesznek.
Meg ha már ott vannak, jó lenne, ha lehetne beszélgetni velük, és akár tartanának előadásokat, ami tényleg érdekes és leköt minket (nem a vetítsünk filmet arról, hogy a drog az rossz. szintű).
Amikor a 11-12 éves gyereklányok a suli helyett a mellette lévő parkba járnak s.opni, akkor igenis jó ötlet! Vagy amikor a kis romagyerek elszalad a másik táskájával és senki nem lát semmit. Vagy amikor a maffiózó bácsi fenyegeti az anyukát, mert nem megy el vele egy körre a 14 éves lánya.... Kelllll! Sőt! Örülök!
Nógrád megye
maga az ötlet, hogy több rendőr kell az utcákra, az nem hülyesé, csak nem az iskolákkal kéne kezdeni. Persze ott is, de amíg a buszon pl. ennyi a lopás, addig nem gondolom hogy a lógó gimisek visszarángatása a rendőrség fő feladata. Ebben két dolog riasztó igazán: "de olyan információkat kell szerezniük, amelyekből megismerik a gyerekek iskolán kívüli szokásait, tevékenységét is."
ha ez arról szól mogy mik a tinik netezési szokásai, hogyan állnak az alkoholhoz stb. addig ok, de lehet túlzás is, ez majd a gyakorlatban derül ki.
A másik: Fontos, már életbe lépett változás, hogy az iskoláskorúnak látszó gyerekeket, ha iskolaidőben az utcán vagy egyéb nyilvános helyen (pl. plázában) vannak, és nem tudják írásban, hitelt érdemlően bizonyítani, hogy igazoltan vannak távol, a rendőr bekísérheti az iskolába, szintén akár kényszer alkalmazásával.
Ezzel inkább gyakorlati problémák vannak. Pl.: képzeld el az alábbi, abszolút lehetséges helyzetet. Gimis diák vagy, szüleid főállásban dolgoznak. Hétfőn gyanútlanul bemész a suliba, ott vagy, majd hazamész. Másnap reggel arra ébredsz, hogy sugárban hánysz. Suliba nem mehetsz, anyád nem tud dokihoz vinni, és miért is vinne 16 évesen, elmész hát a körzeti dokihoz. DE!
Találkozool egy zsaruval, aki megkér, hogy igazold, hogy délelőtt 10 óra lévén joggal vagy az utcán. Hogy igazolod?Suli nem tud igazolni, hisz tegnap nem tudtad hogy gyomorrontásod lesz. Anyukádat kirúgnák, ha azért nem menne be, mert a lassan 16 éves fiacskájával megy dokihoz. Az egyetlen bizonyíték az lenne, a uniformison okádnád az urat, de nem hinném hogy azt értékelni fogja.
Engem viszont a " hagyományos családmodellt népszerűsítő, a nemi sztereotípiákat erősíteni célzott családi életre nevelés" a "a kilencedik évfolyamon 27,5 óra 35 órára növekszik." vagyis a napi 7 óra, a " tankötelezettség felső korhatárát 16 évre szállították le viszont 18 éves koráig nem dolgozhat" intézkedés, és a kötelező tanítási órák utáni benttartózkodás jobban aggaszt mint a zsaruk.
"Fontos, már életbe lépett változás, hogy az iskoláskorúnak látszó gyerekeket, ha iskolaidőben az utcán vagy egyéb nyilvános helyen (pl. plázában) vannak, és nem tudják írásban, hitelt érdemlően bizonyítani, hogy igazoltan vannak távol, a rendőr bekísérheti az iskolába, szintén akár kényszer alkalmazásával." Utolsó vagyok, velem ilyen már előfordult, hogy dokihoz mentem, a rendőrök meg megállítottak...Fel kellett hívnom anyumat telefonon, hogy igazolja, hogy oda megyek...(mintha nem látszódott volna rajtam, hogy épp 38 fokos lázam van, és épp nem foglalkozok velük, mert iszonyúan lüktetett a fejem...) De olyan is volt tavaly, hogy egy fogamat gyökérkezelték, és mindig reggel mentem a fogászatra, mert akkor nem kell órákat várni, és mindig van időpont...Itt hogy igazolom magam? Vagy pl a vérvételnél mi a teendő (ugye az mindig reggel van)?
A nemi sztereotípiákról pedig csak annyit, hogy semmi közük hozzá, és tudom hogy nagy probléma, hogy kevés a gyerek, de én nem szülnék addig, amíg 100%-ig nem vagyok biztos benne, hogy el tudom tartani, és a férjem nem fog elhagyni, stb. És sajnos a mai Mo-n a becsületesen dolgozók is alig-alig élnek meg (anyum tanár, apám pedig könyvelő, igaz hogy elváltak, így nehezebb)
Nem sok, én örülők neki.
A 7 ker.-be járok gimibe...szóval nem is ártana!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!