Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok, ti hogy álltok a...

Kamaszok, ti hogy álltok a dohányzással?

Figyelt kérdés

Kipróbáltad valaha? Ha igen, hány évesen? Miért?

Mi volt utána? Rászoktál, vagy többet nem nyúltál utána?

Minden érdekel! Kort és nemet is írjatok.

2013. aug. 18. 19:51
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
51%
A nagymamám tüdőrákban halt meg. A társaságomban mindenki dohányzik, rajtam kívül. Büszke vagyok arra, hogy összesen egyszer, 13 éves koromban próbáltam ki, és azóta is utálom, tiszta szívemből bánom, hogy akkor, egyszer beleszívtam. 16/L
2013. aug. 21. 20:14
 32/34 anonim ***** válasza:
66%

14 évesen próbáltam ki, részegen.

Azelőtt undorodtam tőle, teljesen új volt a dolog, azt se tudtam hogy tüdőzzem le, és borzalmas íze volt, a füst csípte a szemem, mikor a számhoz emeltem, stb.

Kb. fél évvel később "szerelmi csalódás" miatt minden nap úgy elakartam tompítani magam, ahogy csak tudtam. Akkor még szédültem a cigitől, így bekerült a "napi étrendbe".

1-2 sör, redbull, 1-2 szál cigi. Ekkor már le tudtam tüdőzni.

Mikor valamennyire jobban lettem, újból eljárkáltam, de még mindig magam alatt voltam, szintén megragadtam minden alkalmat arra, hogy elnyomjam magam, de arra nem szántam rá magam, hogy pénzt is költsek rá, így ha kínáltak, csak akkor szívtam.

"Laza" délutánokon 6-7 szál cigi elment fejenként. Én is kivettem a részem.

Aztán 2-3 hónap stop, rendbe szedtem magam, rá se gyújtottam, majd újra földhöz vágott egy lány, úgyhogy megint a cigi után nyúltam.

Azóta naponta 1-2, maximum 4 szál cigit szívok el, de van hogy több hetes kihagyással. Hangulatfüggő.

Most 15 éves vagyok, és őszintén szólva nem tudom, rászoktam -e, ha nincs, nem kívánom, nem megyek utána, de ha van, akkor is visszafogom a fogyasztást.

Nem ítélem el elsőre a dohányosokat, hiszen tudom, mennyi minden állhat egy rossz szokás mögött.

Nem volt senki aki meghallgatott volna, ezért elnyomtam magam, hogy én se figyeljek magamra.

Körülöttem rengetegen kezdtek el ugyanezért cigizni.

Aki "divat cigis", azt bevallom elítélem, bár nincs jogom hozzá, hiszen én is ugyanolyan gyökér módon pusztítom a saját testem, csupán az "indok" más.

Ha kíváncsi vagy még valamire, írj bátran...

15/f

2013. aug. 26. 15:05
 33/34 anonim ***** válasza:

már kipróbáltam, de nem szoktam rá, pedig a társaságomba mindenki cigizik

16/l

2013. aug. 28. 17:39
 34/34 anonim ***** válasza:
0%

Próbálni én is próbáltam, méghozzá kétfélét, de három slukknál a két eset egyikében sem jutottam tovább, egyszerűen nem jött be. Erősen kétlem, hogy bárkinek lenne egyéb oka szívni, mint a "menőzés", ad neki egyfajta hangulatot, hogy a fogyasztója nem törődik a tette következményeivel, hogy fittyet hány az egészségkárosító hatásokra, hogy ellentmond a természet és a társadalom (íratlan) szabályainak. Aztán amikor már magától az anyagtól függnek, igen nehezen teszik le.

Szerintem nekem egy életre elég volt ennyi.

15/L

2013. szept. 22. 13:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!