Kamaszok, ti hogy álltok a dohányzással?
Kipróbáltad valaha? Ha igen, hány évesen? Miért?
Mi volt utána? Rászoktál, vagy többet nem nyúltál utána?
Minden érdekel! Kort és nemet is írjatok.
Nem nagy cucc,értelme nincs,mostanság tuti nem nyúlok utána. 1 szálat szívtam el,utána rohantam fogat mosni olyan borzasztó volt az íze.
15/L(1 hónapja próbáltam)
nekem sokszor lett volna alkalmam, mindig hívtak, de nem túlzottan érdekel, mert nem szeretem a szagát
15f
14 évesen több szálat is szívtam, 2 alkalommal vizipipáztam, aztán azóta semmi. Idén év végén egy buliszerűségben 3-an szívtunk egy szálat, abból kaptam.
Azért írom le így, mert teljesen őszinte akarok lenni. Azóta nem szívtam semmit, és a saját pénzemet se költöm rá, legfeljebb olyankor esett meg eddig is, amikor megkínáltak. Másra is tudom költeni a pénzt... Főleg az akadályozott meg a cigizésre szokásban, hogy amikor volt pénzem két dologra tudtam költeni: benzinre vagy cigire... Hát a benzinre esett a választás, és motoroztam. Ez akadályozott meg benne. És azt hiszem a jövőben jobban el fogom kerülni a dolgot, mivel nyáron elkezdtem egészségesebben élni, mint eddig. (Kevés cukros műszar ital-étel, több mozgás...)
15/F
14 évesen próbáltam először, és akkor annyira bejött, hogy aznap 4 szálat is elszívtam (akkor soknak tűnt :D). Nem tudtam, hogy kell letüdőzni, így nem is köhögtem tőle, szóval nem csodálom, hogy pozitív élmény volt. Azért próbáltam ki, mert kíváncsi voltam, és a szüleim sem ellenezték, csak annyit mondtak, hogy nyugodtan próbáljam ki, de ne szokjak rá.
Azt nem mondanám, hogy rászoktam, de azzal, hogy többet nem nyúltam utána nagyobbat hazudnék.
Az első élmény (tehát az első 4 szál) után kb félévig nem gyújtottam rá egyáltalán. Aztán jött az, hogy bulikban ismerősöktől kaptam 1-2 szálat, majd barátnővel vettünk közösen, majd végül egyedül.
Komolyabban a 8. utáni és középiskola közötti nyáron próbálgattam, majd 9.-ben már nem volt olyan buli, amin nem cigiztem. De igazából még első félév elején rászoktunk arra a barátnőimmel, hogy suli közben a szünetekben lejárunk cigizni.
De így ha nincs suli, és épp nem találkozom ezekkel a barátnőimmel, akkor nem hiányzik, ezért mondom, hogy nem vagyok rászokva. Partydohányos helyett azért inkább kocadohányost mondanék.
Tudom, hogy nem helyes, de élvezem. :)
16L
14 évesen, a barátnőmmel, suli után, utána nem is szívtam kb. 1 évig. Rendszeresebben 15 évesen kezdtem el szívni, de most sem szoktam rá. Ha társaságban vagyok, akkor van, hogy elszívok 1-2 szálat, de ha van cigim, akkor egy doboz kb. 3-4 hónapig tart. Viszont most nem fogok venni, vannak értelmesebb dolgok is, amire költhetem a pénzemet.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!