Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok, ti hogy álltok a...

Kamaszok, ti hogy álltok a dohányzással?

Figyelt kérdés

Kipróbáltad valaha? Ha igen, hány évesen? Miért?

Mi volt utána? Rászoktál, vagy többet nem nyúltál utána?

Minden érdekel! Kort és nemet is írjatok.

2013. aug. 18. 19:51
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagy cucc,értelme nincs,mostanság tuti nem nyúlok utána. 1 szálat szívtam el,utána rohantam fogat mosni olyan borzasztó volt az íze.

15/L(1 hónapja próbáltam)

2013. aug. 18. 22:15
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

nekem sokszor lett volna alkalmam, mindig hívtak, de nem túlzottan érdekel, mert nem szeretem a szagát

15f

2013. aug. 18. 22:33
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

14 évesen több szálat is szívtam, 2 alkalommal vizipipáztam, aztán azóta semmi. Idén év végén egy buliszerűségben 3-an szívtunk egy szálat, abból kaptam.

Azért írom le így, mert teljesen őszinte akarok lenni. Azóta nem szívtam semmit, és a saját pénzemet se költöm rá, legfeljebb olyankor esett meg eddig is, amikor megkínáltak. Másra is tudom költeni a pénzt... Főleg az akadályozott meg a cigizésre szokásban, hogy amikor volt pénzem két dologra tudtam költeni: benzinre vagy cigire... Hát a benzinre esett a választás, és motoroztam. Ez akadályozott meg benne. És azt hiszem a jövőben jobban el fogom kerülni a dolgot, mivel nyáron elkezdtem egészségesebben élni, mint eddig. (Kevés cukros műszar ital-étel, több mozgás...)

15/F

2013. aug. 18. 23:04
 14/34 anonim válasza:
67%
Októberben lesz egy éve hogy kipróbáltam, haverom mindennap kinálgatott. úgy voltam vele miért ne, először az jött le hogy olyan az íze mint a szaga, kértem is még egy slukit. A letüdőzést nehezen fogtam fel. Rá egy hétre már vettem magamnak azóta kb heti 2 doboz megye el de ez változó, olyan társaságba keveredtem ahol mindenki cigizek és így én is hozzá szoktam hogy ha ők rágyújtanak akkor én is utána már magamban is elkezdtem. Mondjuk most nyáron keveset látom őket szerintem 5 doboz ment el egész nyáron :) 16/f
2013. aug. 18. 23:15
 15/34 anonim ***** válasza:
76%

14 évesen próbáltam először, és akkor annyira bejött, hogy aznap 4 szálat is elszívtam (akkor soknak tűnt :D). Nem tudtam, hogy kell letüdőzni, így nem is köhögtem tőle, szóval nem csodálom, hogy pozitív élmény volt. Azért próbáltam ki, mert kíváncsi voltam, és a szüleim sem ellenezték, csak annyit mondtak, hogy nyugodtan próbáljam ki, de ne szokjak rá.

Azt nem mondanám, hogy rászoktam, de azzal, hogy többet nem nyúltam utána nagyobbat hazudnék.

Az első élmény (tehát az első 4 szál) után kb félévig nem gyújtottam rá egyáltalán. Aztán jött az, hogy bulikban ismerősöktől kaptam 1-2 szálat, majd barátnővel vettünk közösen, majd végül egyedül.

Komolyabban a 8. utáni és középiskola közötti nyáron próbálgattam, majd 9.-ben már nem volt olyan buli, amin nem cigiztem. De igazából még első félév elején rászoktunk arra a barátnőimmel, hogy suli közben a szünetekben lejárunk cigizni.

De így ha nincs suli, és épp nem találkozom ezekkel a barátnőimmel, akkor nem hiányzik, ezért mondom, hogy nem vagyok rászokva. Partydohányos helyett azért inkább kocadohányost mondanék.

Tudom, hogy nem helyes, de élvezem. :)

16L

2013. aug. 18. 23:51
 16/34 anonim ***** válasza:
47%
kipróbáltam kisebb koromban és pár hónapja is. kínáltak és kiváncsi voltam. nem szoktam rá és nem is akarok egyrészt undorító, nem akarok sárga fogakat meg fekete tűdőt. másrészt drága. azt se szeretem h anyuék szívják. a sok "menő" azt hiszi azért menő mert minden nap szívja doboz számra a cigit meg seggrészegre issza magát minden hétvégén. szerintem szánalmas nemhogy még menő. 15/f
2013. aug. 18. 23:59
 17/34 anonim ***** válasza:
47%
Huhh hat en 9(!!) évesen próbáltam ki először. :// Idősebb gyerekekkel jártam röpi edzésre es ők szoktattak rá. Akkor persze csak úgy szívtam h minden edzés elott kaptam egyet aztán amikor 11 évesen abbahagytam a röpit akkor leálltam vele 2 évre. 13 évesen a legjobb fiú barátom folyamatosan dohányzott es hat akkor ujra meg kívántam. Azóta is veszem. Heti egy doboz megy el általában ha valami nagy buli van akkor 1 este alatt is elszívok annyit. A legszomorúbb h anyu tud róla es o veszi nekem. Gondoltam mar a leszokasra de nincs elég akarat erőm :/ 16/L
2013. aug. 19. 05:48
 18/34 anonim válasza:
53%
Hát szégyenlem, de én 8-9 évesen próbáltam ki először barátommal, aki kb ugyanennyi volt, a diófa tetején. Nagyon menőnek tartottuk meg minden, azt néha amikor találkoztunk, ő anyujától csórt 1-2 szálat, és elszívtuk. De ez ritka volt. Aztán olyan 13 éves koromban amikor nagyon stresszes időszakaim voltak, jólesett rágyújtani néha. Ez olyan heti 1-2 szál volt, de ez is megszűnt mikor közelgett a nyár. Aztán 15 éves koromban, egyik télen elköltöztem apámhoz (szüleim különváltak) ahol a bátyám és a barátnője is dohányzott. Volt nálam pár szál cigi, amit kb egy hétre tartalékoltam volna, de azt gondolták aktívan dohányzom, ezért mikor elfogyott a cigim, ők a tekerős dohányból nekem is tekertek mindig, így naponta elment 3-4. Tehát kb. ők szoktattak rá. Most aktívan dohányzom kb. fél éve, és van is pénzem rá általában. Hosszú piros Marlborot szívtam, de mivel felment nagyon az ára mostmár hosszú kék Multit. Ha tovább emelik szerintem leszokom róla :)
2013. aug. 19. 07:05
 19/34 anonim ***** válasza:
54%
kb 11 lehettem mikor kipróbáltam. aztán ilyen 13-14 évesen rászoktam. aztán tizenhat évesen napi fél-egy doboz is elment. de nagyon drága lett. szóval egy éve leszoktam. azóta ritkán cigizek. 18/L
2013. aug. 19. 07:48
 20/34 anonim ***** válasza:
67%

14 évesen, a barátnőmmel, suli után, utána nem is szívtam kb. 1 évig. Rendszeresebben 15 évesen kezdtem el szívni, de most sem szoktam rá. Ha társaságban vagyok, akkor van, hogy elszívok 1-2 szálat, de ha van cigim, akkor egy doboz kb. 3-4 hónapig tart. Viszont most nem fogok venni, vannak értelmesebb dolgok is, amire költhetem a pénzemet.

16/L

2013. aug. 19. 08:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!