Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 13 évesen nem kellene már...

13 évesen nem kellene már foglalkoznia magával?

Figyelt kérdés

A húgom 13 éves, nagyon szőrös a hónalja, lába, de nem akarja leborotválnia, mert hogy még milyen korai, meg minek, jó ez így. Anyukám meg támogatja is, mert ő a szeme fénye, a kislánykája, akit irányíthat. Én lázadtam, nekem hiába mondta, hogy ne borotváljam, úgyis leszedtem..

Tehát a húgomat nem érdekli a szőrtelenítés, ráadásul nagyon nagy mellei vannak, amik már elkezdtek lógni, mert csak suliba hajlandó felvenni sportmelltartót, itthonra soha nem vesz fel. Nem érti meg, hogy már most lóg, és csak rosszabb lesz, és később igenis érdekeli fogja...

2013. aug. 2. 18:04
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Bocsi, pár szóból hiányzik 1-2 betű, kicsit siettem..
2013. aug. 2. 18:04
 2/22 anonim ***** válasza:
78%
Majd ha a korabeli piperkőc 13 éves osztálytársak, barátnők(nem gondolnám, hogy vannak, különben már szóltak volna neki)elkezdik cukkolni, hogy milyen szőrös és undorító, akkor sírva megy majd haza, és kéri anyukátokat, hogy vigye el kozmetikushoz, vagy vegyen neki borotvát.
2013. aug. 2. 18:08
 3/22 A kérdező kommentje:

Nem pont ezért, de csúfolták már sokszor, és sírt 1 kicsit, majd nem változtatott semmin.

Barátai nincsenek, az osztálytársai már most piperkőcök

2013. aug. 2. 18:09
 4/22 A kérdező kommentje:

És kihagytam, hogy fogat utoljára suliidőben mosott!!

Hiába mondja neki az egész család, hogy mossa meg, egyszerűen nem lehet rávenni!

Mondtuk szépen, aztán kiabáltam vele, hogy mennyire büdös a szája és elhányom magam, utána kedvesen, semmi sem jött be..

2013. aug. 2. 18:11
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Én elhiszem, hogy anyukád kicsi szeme fénye, de nem igazán foglalkozik a tesóddal, mert neki is látnia kellene, hogy igénytelen-ne haragudj, hogy ezt írom... mert még ha alig látható lenne, vagy esetleg szőke egy szőrszál, azt mondom, rendben, annyira nem feltűnő...

Így kezdődik a leejtő majd, még jobban fogják bántani, undorodnak tőle (pláne a piperkőcök, mert ugye ők 'tökéletesen adnak magukra'), ha majd beleszeret az első srácba, onnanstól kész, kibukik, hogy az észre se veszi, stb-stb... Ha a lányom 12-13 éves lesz (mai fiatalok extra gyorsan fejlődnek testileg), és így áll a dologhoz, bizonyára leülök vele beszélgetni.

2013. aug. 2. 18:16
 6/22 anonim válasza:
100%
Igénytelenség, ennyi. El kell vele beszélgetni, hogy az emberi tisztálkodáshoz is hozzátartozik. Egyáltalán nem higénikus.
2013. aug. 2. 18:17
 7/22 anonim ***** válasza:
28%
Nehogy már 13 évesen borotválnia kelljen magát, csak azért mert te azt mondod. Ha őt nem zavarja, hát hagyja úgy. Én 8 éve voltam 13 és egyetlen egy osztálytársam sem borotválta semmijét! A melleire pedig egyáltalán nem használ otthonra a sportmelltartó! Genetika, hogy kinek mennyire lóg! Hagyd már békén szerencsétlen leányt, nincs jobb dolgod?
2013. aug. 2. 18:40
 8/22 anonim ***** válasza:
45%

A fogmosás témára: nem csak igénytelen, de egészségtelen is, ez káros.

Melltartótémára: olvass utána, mai vélemény, hogy a melltartót túl sokat hordó nők könnyebben lesznek mellrákosak. Nézz utána, fontos téma, lehet, hogy húgod bölcsen teszi, ha nem hordja. Nyilván kell megoldás, hogy ne nézzen visszataszítóan ki anélkül, van alternatíva.

Szőrtelenítés téma: ki mondta, hogy a pucér hónalj a szép, jó és követendő? Ha esetleg olyan ruházata van, hogy nem teszi mindenét közszemlére, akkor nem is látja senki.

2013. aug. 2. 18:52
 9/22 anonim ***** válasza:
66%
Én pont olyan voltam mint ő. Most egy évvel vagyok idősebb. Engem sem érdekelt, hogy hogyan nézek ki. Nem borotváltam a hónaljam vagy a lábam, az osztályban pedig már mindenki. Sokan csesztettek már a tanár is szólt, de csak idén szedtem le mikor magam is úgy gondoltam. Nem érdekelt. Én nem tartottam cikinek, engem nem zavart. Melltartót sem hordtam. Nem sminkeltem. Az osztályban én voltam az egyedüli. Aztán abba hagyták a csesztetést, de addig mindenki velem volt elfoglalva a tanároktól a gyerekekig. Velem sosem beszélt ilyesmiről az anyám, nem is tudtam semmit. Nem mertem szőrteleníteni. Szégyelltem magam. Anyámat nem érdekeltem. Nem mondta, hogy le kéne szedni a lábamról vagy, hogy igényesebbnek kéne lenni. Semmi olyanra nem tanított meg amit egy lánynak illene tudnia. Nem is tudtam vele ilyenekről beszélni. Később pedig engem is zavart és a testvéremtől csórtam borotvát, mert féltem szólni. Melltartót továbbra sem hordtam mert szintén nem mertem anyám pedig nem figyelt rám, de zavart a dolog. Csak azt akartam mondani, hogy ha még most nem is késöbb fogja érdekelni és próbálj vele ilyenekről beszélni, hogy bízzon benned. Tudjon fordulni valakihez és tanácsot kérni, hogy ne kelljen borotvát lopkodni meg kellemetlen pillanatokat szerezni. Mostmár borotválkozom, melltartót is hordok és próbálok szebben öltözködni. Nem sminkelek meg járok magassarkúba, mint a barátnőim, szóval nem a másik véglet, de igényesebb lettem magamra. Szerintem majd ő is rájön.
2013. aug. 2. 19:13
 10/22 A kérdező kommentje:
100/DD-s mellhez KELL melltartó!!
2013. aug. 2. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!