13 éves fiam nem bir magával, nem fogad szot, visszabeszél, iskolában folyton rosszalkodik. Mit tegyek h egy kicsit visszafogjam?
Esetleg nem kiengedni a lakásból bizonyos időintervallumon belül... az is szóba jöhet a tévé, számítógép, barátok eltiltása mellett, vagy zsebpénzmegvonás...
Bár sokan azt vallják, hogy ezzel nem lehet gyereket nevelni, lehet, hogy van benne valami. Nekem még nincsen gyerekem, de engem általában a szüleim így "neveltek", és nálam bevált. De másoknak nem.
Mindenesetre beszélj a gyerek fejével mindenképpen, bár lehet, hogy az nem lesz egyszerű, mert nagyon kamasz...
De azért, hogy 13 évesre azt mondod, hogy ROSSZALKODIK??? !!!Nem pont azért ilyen, mert 5 évesnek tartod őt? Tartsd őt annak, ami: egy 13 éves kamasznak.
(már rég nem vagyok kamasz, nem azért mondom)
hát,nekem is van,amikor ilyen vagyok..és nálam nem használ a gép/barátok elvonása.:D 1szer voltam szobafogságba(1 napot) de nem nagyon rázkódtam meg tőle.azután már csak azért is csináltam a balhét.
nekem egy-két atyai pofon hatni szokott.
Énis ilyen voltam. Az általános iskolában az összes létező balhéban benne voltam. Anyuék nem tiltottak meg semmit, szobafogságban 1szer sem voltam. Szerintem ez a normális, így most normális emberként tudok viselkedni, nem úgy mint azok a gyerekek akiknek minden elvolt/elvan tiltva, így inkább elszöknek ha nem engedik el őket bizonyos helyekre.
17/L
Én is ugyanaz vagyok, mint a srác, csak lányban.:D
A géptilalom nálam csak akkor használ, ha a legkisebb hibáért/csínytevésért (ergo piti dolgokért) is azzal fenyegetnek, de ha a fiú nem kocka, nem nagyon válik be ez a módszer sem. Attól kell eltiltani, ami a legfontosabb neki, más megoldás nincs. Ez elég kegyetlenül hangzik, de ez az igazság - ha magamból indulok ki.:D
00:15 egyetértek.
Én 12/L vagyok. És szerintem a géptől tíltsd el de úgy, hogy akkor kapcsolja be amikor megkérdezi. Nekem is mindig így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!