Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Úgy érzem, ez nagyon nem...

Úgy érzem, ez nagyon nem normális. Mit tegyek vele?

Figyelt kérdés

A 15 éves lányom Edgar Allan Poe műveit olvassa és a művek alapján készült filmeket nézi mindig... Úgy gondolja, zseniális ahogyan megírja a különböző gyilkosságokat és egy lángész volt... És felnéz a slasher sorozatgyilkosokra.. Kedvenc idézete egy Závada Péter versből van (Élek, s ez nem az én hibám/ Ígérem orvosolva lesz.) Ilyen és ehhez hasonló zenéket hallgat: http://www.youtube.com/watch?v=VurhzANQ_B0

Általában feketében jár, feketére lett festve a haja, minél több lyukat akar a fülébe, Van fültágítója és viccesnek gondolja azt, hogy amikor eggyel nagyobbat tett be legutóbb a fél karja csuron vér volt és tetszik neki, hogy fáj... Szinte teljesen érzéketlen (mármint érzelmeket nem nagyon érez..). Utálja az emberi fajt. Ha ez nem lenne elég, még Istenben sem hisz... Mostanában észrevettem, hogy sátánizmussal kapcsolatos dolgokat olvasgat (a Sétén Bibliája például). Utálja a kisgyerekeket. Ha valakit utál, akkor azon gondolkozik (csak azért tudom mert szoktam hallani, amikor magában beszél ezzel kapcsolatban), hogyan tudná addig kínozni, amíg meghal... Ha összeveszünk és addig szórakozik az idegeimmel, hogy azt mondom hogy még egyszer obszcén megjegyzést tesz rám, akkor felpofozom, akkor mondja, hogy en.. hanem inkább fogjam meg a kést és állítsam feje a fejébe (mutatja, hogy az állánál felfelé, mert hogy akkor majdnem biztos, hogy meghal).. vagy vágjam el a torkát... vagy legalább mérget tegyek a kajájába.. vagy lőjem le, mert ő nem fog mozdulni...

2013. júl. 29. 00:24
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
84%

Vidd el szakemberhez. Szerinted mért lett ilyen?

90%-ig biztos vagyok abban, hogy az apja halála mind ezért a felelős. A zene nem gáz, nekem is tetszik. Én is keresztény családba születtem, még sem járok templomba, nem imádkozok rendszeresen stb., pont azokat a dolgokat nem csinálom, amitől elvileg jó keresztény lennék, hiszek Istenbe (vagy valami felsőbb rendű lényben, de most nevezzük ezt Istennek) de ennyi, a korosztályunk 70-80% nem hisz Istenben, ezen a mai világba nem kell csodálkozni, ez van és kész. Van olyan ismerősöm, aki nagyon csinosan öltözködik, kedves, aranyos stb. mégis ki nem állhatja a gyerekeket, van aki a kisállatokat utálja, van aki a gyerekeket, ezen sem kell kiborulni. Edgard Allan Poe műveit olvassa a lányod és ez neked probléma, lehet én is aggodnék anyaként emiatt (főleg ha azt látnám, amit te látsz a lányodnál), de őszintén mondom örülj neki, hogy olvas, minőségi (!) szépirodalmat. Manapság a tinik nagy többsége vagy nem olvas egyáltalán, vagy csak divat könyveket vesz a kezébe.

Szerintem a lányodnak ez egy néma segélykiáltását láthatod kivetülni a tetteire, ruháira, viselkedésére.

Mi volt , akkor amikor meghalt az apja? Hogy viselkedtél? Hány éves volt? Ő hogy viselkedet?

15L

2013. júl. 29. 09:46
 22/38 anonim ***** válasza:
Szerintem ott is probléma lehet, hogy az apja meghalt... :/
2013. júl. 29. 10:17
 23/38 anonim ***** válasza:
0%
VIDD EL MINÉL ELÖBB SZAKEMBERHEZ MERT A VÉGÉN SOROZATGYILKOS MEG HASONLÓK LEHETNEK BELŐLE ÉS TE GONDOLOM EZT NEM AKAROD!!!!!!
2013. júl. 29. 10:44
 24/38 anonim válasza:
45%

Nem szeretnélek kétségbeejteni, de a leírásokból nekem kifénylik a pszichopátia jó néhány tünete (pirománia, érzelmek hiánya stb.). Nem vagyok pszichológus, de azért ennyit észreveszek, mert egy ideje már foglakozom ezzel a témával.

Mindenesetre én is azt mondom, hogy keress fel egy pszichológust, jobb félni, mint megijedni.

2013. júl. 29. 12:23
 25/38 anonim ***** válasza:
67%

Én is piromán voltam, és érzéketlen. Illetve nem voltam az, de a világért senkinek nem mutattam volna. Hihetetlen, hogy 1-2 szóból egyesek már rögtön pszichopatát akarnak faragni a lányodból, holott kamasznak ez még bőven belefér. Az meg, hogy egyesek egyenesen odáig mennek, hogy sorozatgyilkos lesz belőle... kritikán aluli, hogy elindul a vezérhangya valakinek, a többi meg görgeti a hülyeséget és még hozzá is ad. Igazi lincselős népség ez itt a gyakorin, még jó, hogy nincs személyes interaktus, mert mielőtt észbe kaphattál volna, megégetik máglyán a lányod!

10., 13., 14. válaszoló voltam.

2013. júl. 29. 13:37
 26/38 anonim ***** válasza:
30%
Ha elrángatnád pszichológushoz, ott lenne vége mindennek. Tini még.
2013. júl. 29. 13:53
 27/38 anonim ***** válasza:
Poe-val nincs semmi baj, legalább szépirodalmat olvas. De szerintem itt jóval többről van szó, mint kamaszkori lázadás. Olyan, mintha szociopata lenne. Vidd el pszichológushoz.
2013. júl. 29. 17:44
 28/38 A kérdező kommentje:

Ma ismét összevesztünk és mondta a megszokott szövegét, hogy mennyire utálom és ő is utál engem és ink öljem meg.. Már nem bírom ezt tovább..

Felpofoztam (kicsit nagyra sikerült.. mert még fél óra múlva is látszott a nyoma..), de ő csak kiröhögött és bevonult a szobájába netezni...

2013. júl. 31. 14:51
 29/38 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem olvastam végig sem, amit te írtál, se a többi választ, de én meg 16 évesen voltam E. A. Poe műveibe belebolondulva.

Jelentem az már jóval több, mint egy évtizede eltelt és még nem öltem meg senkit. Na majd kinövi még, egy pár év.

2013. aug. 1. 23:11
 30/38 anonim ***** válasza:
Volt valaki korábban az életében (iskola, rokon) aki bántotta vagy többször ütötte, vagy akár csak pofozta, sértegette hosszabb ideig?
2013. aug. 2. 21:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!