Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem bírok szótérteni anyukámma...

Nem bírok szótérteni anyukámmal. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Anyum mindenbe beleköt amibe csak beletud. Mindíg talál nálam/rajtam valami hibát. Az őrületbe kerget. Mindentől eltilt és már szinte szórakozni se enged. Nagyon sokszor szoktunk veszekedni.. van olyan, hogy lemegyek enni és nem szólok semmit, de ő azért felhoz egy olyan témát amit tudja hogy utálok hallgatni és tudja hogy vita lesz belőle. A legrosszabb az, hogy minél több az ilyen vita annál jobban eltávolodok tőle. Semmi szeretetet nem érzek már iránta.. tudom, hogy ő szeret engem, de én már aztérzem, hogy nem bírom őt szeretni. Próbálok hozzá alkalmazkodni vagy döntést hozni vele de egyszerűen mindíg mindenben kioktat és megmondja mitcsináljak. Nem bírok így élni! Szó szerint tönkre teszi a gyermekkorom. Mitévő legyek?
2009. okt. 19. 20:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

NE MUTASD MEG AZ OLDALT!

mert akkor a tanácsom nem ér semmit!

2009. okt. 20. 01:47
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat!

Mindenkit felpontoztam. :)

Megpróbálok majd vele beszélni, ha nem megy akkor apura támaszkodok és ha ő se tud majd segíteni akkor megpróbálom ezt a leveles dolgot.

2009. okt. 20. 17:13
 13/20 anonim ***** válasza:

sok szerencsét. remélem rendbejönnek a dolgok.

lécci ird meg hogy ment

2009. okt. 20. 19:16
 14/20 anonim ***** válasza:
29%
jézusom... most ÉDESANYÁDRÓL beszélsz, aki megszült, gondoskodik rólad, és szeret olyannak amilyen vagy születésed óta (és szeretni is fog élete végéig?) örülj neki, hogy ott van neked Ő, tulajdonképpen csak Rá számíthatsz, te vagy Neki a legfontosabb. még egy ilyen embert nem fogsz találni, aki úgy szeret, mint édesanyád. BECSÜLD MEG mindennél jobban, TISZTELD (elvégre Neki köszönheted az éltedet, mindent amid csak van), és akármit mond, vagy csinál SZERESD!!!! mi lenne ha Ő nem lenne ott veled? örülj neki, hogy ott van, és olyan szerencsés vagy, hogy minden nap beszélhetsz vele, és megölelheted. mikor beszélgettél vele úgy igazán? gondolj bele, mihez kezdenél, ha mostantól nem lenne? csak akkor vennéd észre mennyire nagyon nagyon szereted, és inkább hallgatnád egész nap a kritizálását, csak legyen ott veled... hát, jobb lenne erre hamarabb rájönni, mielőtt még túl késő.
2009. okt. 24. 23:22
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Persze igazad van utolsó válaszoló, de a problémákat akkor is meg kell beszélni. Nem lehet homokba dugni a fejünket, mert kell a bizalom. gondolom anyukája is azt szeretné ha egészséges lelkü lenne a gyerek akit nevel.

A gyereknek nincs annyi élettapasztalata mint a szülőnek, nem tudja mivel jár igazán családot fenntartani a mai világban.

Én aztgondolom neki is türelmesnek kell lenni, de úgylátom hogy az is, de beszélni is kell.

NEM a kérdező anyukájára gondolva, azért vannak anyukák, akik nem érdemlik meg hogy azok legyenek akármit is mondasz. Olvass csak pár topikot a problémás gyerekek témakörben.

2009. okt. 25. 21:14
 16/20 anonim ***** válasza:
10-24 23:22-es vagyok... szerintem majd kinövi:D rájön h nem ér semmi annyit, hogy az anyjával veszekedjen, és eltávolodjanak egymástól :) hallgasd meg anyukádat, ő is meg meg fog hallgatni téged.
2009. okt. 26. 23:10
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

23:10

talán ha elolvasnád amit a kérdező írt

2009. okt. 27. 00:33
 18/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Sok jó tanácsot kaptál, amik nagyon hasznosak és segíthet is. Ennyi idősen nagyon jó, hogy látod ezt a problémát és mersz segítséget kérni. Baj abból szokott lenni, ha beletörődik a gyermek a helyzetébe. Ha egyik javaslat sem válik be, akkor van még olyan lehetőség is, hogy egy mediátor segítségével rendezzétek a problémát. Ehhez persze szintén nagy bátorság kell, hogy felkeress egy ilyen szakembert, és őszintén elmond a problémádat. (Ilyen szolgáltatás a legtöbb családsegítőbe és gyermekjóléti szolgálatnál is működik, és INGYENES!!!) Kecskeméten és környékén én is tudod segíteni. (más településen is segítek szakembert keresni ha gondolod...)

A mediáció egy konfliktuskezelési technika, ahol a felek saját maguk keresik meg a megoldási lehetőségeket, majd az ott megszületett megállapodást "szerződésbe" foglalják.

Sajnos sokan nem tudnak erről a lehetőségről...

2009. okt. 29. 20:10
 19/20 anonim ***** válasza:
Ez biztos nagyon jó, csak én attól félek a leirtak alapján, hogy ehhez két ember kell és az anyukája nem menne el.
2009. okt. 30. 13:19
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Előfordulhat hogy igazad van, de sokszor azért nem cselekszenek az emberek, mert már előre fejben lejátsszák, hogy SZERINTÜK mi történne. Nos sok éves családgondozói tapasztalat alapján mondom, (és mint mediátor) hogy még nem találkoztam olyan szülővel, aki ne szerette volna megoldani a problémát, ahol a gyermek partner volt. (Hiszen ha nemet mondana, akkor pont azt erősítené, hogy "mint szülő nem jól működik", hiszen a gyermeke csupán annyit kért, hogy beszéljék meg a problémát, és ő még erre sem képes. Ezzel az emberek nem szeretnek szembesülni.)

A nehézséget inkább az szokta okozni, hogy valamelyik fél elinduljon és segítséget kérjen egy külső személytől. Nálunk, úgy értem Magyarországon nincs meg ennek a kultúrája. Sokan kudarcnak élik ezt meg, és azt gondolják, hogy ha maguk nem tudják azt megoldani akkor egy idegen miképp segíthetne... Nos a mediáció pont erről szól, hogy maguk oldják meg a problémát, csupán a folyamatban kapnak segítséget, nem pedig megmondja nekik valaki, hogy így vagy úgy kell(ene) ezt megoldani.

Ha belegondolunk, akkor nem véletlen ám az sem, hogy fejlettebb kultúrákban, már szinte sikk ilyenféle szakemberhez fordulni, (és ott elég borsos áron érhető el, ami nálunk akár ingyen is) mert sok energiát, időt, stb. takarítanak meg azzal, hogy a probléma megoldásban segítenek, és több idő, energia, stb. marad másra.

Én mindenesetre biztatnám a kérdés íróját, hogy tegyen egy próbát a mediációra, hiszen csak egy okot írj amiért nem érdemes megpróbálni!

2009. okt. 31. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!