Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért jutottam ide?

Miért jutottam ide?

Figyelt kérdés

Sokszor éreztem magam egyedül így az elmúlt 1 év során, 9.-es voltam, de az osztályban a társaságunknon belül (8lány) népszerű vagyok, szeretnek, csak mások mint én, én valahogy többre vágyom. Mindig mennék ide-oda, de ők nem szervezkedősök, én pedig igen.

Az osztályon kívül van 2 legjobb barátnőm. Az egyik nem a sulimba jár, vele 1-2 hetente találkozom, a másikkal pedig szinte minden nap együtt lógunk, ha van időnk.

Akit mindnnap láttam, ő elutazott egész augusztus 20-ig, n em fogom látni. A másik mindig táborokban van, alig-alig látom majd.

Az osztálytársaim is szét vannak szóródva, néha találkozunk majd, de főleg hogy nem is valami összetartó társaság, inkább csak a suliban vagyunk együtt (pláne h én szoktam mindent szervezni).

Teljesen egyedül vagyok. Vannak régebbi ismerőseim, akiket szívesen látnék, akikkel havonta találkoztam eddig, de ha én nem írok, ők sosem keresnek, hogy találkozzunk. Erre rájöttem, elég rosszul esett, így már nincs kedvem keresni senkit.

A legjobb barátnőmet (akivel sokat találkozom) ma láttam utoljára, és rájöttem, hogy nagyon egyedül maradtam. Egyfolytában mennék mindenhova, bulizni, külföldre, akárhova, nem tudok itthon lenni, de egyszerűen vagy van programja a többieknek, vagy egyszerűen nem kíváncsi rám senki, és ez nagyon rosszul esett... Hülyén érzem magam, hogy írjak akárkinek is, mert mindig mindig én írok...

Próbálok önkéntes munkákat, diákmunkákat keresni, de nem nagyon vesznek fel sehová. Próbálom eltölteni hasznosan a szabadidőmet, de mindent keseredettségből csinálok. Nincsen széles családi köröm, akikkel lehetnék. Nincs pénzünk táborokra. Mit tegyek? Nem akarok olyan néhánybarátos, otthonülős unalmas ember lenni, akiket mindig is elítéltem, de ez lettem, egész nap egyedül vagyok. Nagyon rossz! Folyamatosan érzem a sóvárgást egy olyan élet után amiben egy széles társaság, egy fiú, sok buli van... eddig azt hittem megvan mindez, mert a legjobb barátnőmmel mindig egy csomó koncertre jártunk, sokáig kinnmaradtam stb, de basszus nagyon rossz ez így...

15L

2013. jún. 28. 22:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen kellemetlen helyzet, érthető, hogy rosszul érzed magad.

Írtad, hogyha programok szervezel, akkor a többiek részt vesznek, viszont fordítva ez nem működik, mert a részükről nincs meg a kezdeményezés. Ilyen esetben nem megoldás, ha elhívsz olyan embereket különböző programokra, akik bábként mennek ugyan veled, de érzed rajtuk, hogy teljesen érdektelenek feléd. Lehet, hogy nem is azért mennek el, mert Te hívtad őket, egyszerűen csak el akarják valamivel ütni az időt. Nem valami szórakoztató, ha csak ilyen vesznek körbe.

Szerintem a leghatékonyabb az lenne, ha új társaságba kerülnél. Ezalatt nem azt értem, hogy költözz el vagy válts sulit, csak szimplán ismerj meg új embereket. A neten ne ismerkedj, mert egyrészt kockázatos dolog, másrészt könnyen pofára eshetsz. Menj el olyan koncertekre, bulikba, satöbbi, ahol jól érzed magad, de most egyedül. Eleinte rossz érzés lesz, hogy nincs melletted senki, de gondolj bele, ha valaki olyannak lennél, aki kb. csak azért jött el, mert épp unatkozott, az is milyen béna lenne. Szóval ha ott vagy, akkor máris megismerkedhetsz új emberekkel. Ráadásul ilyen esetben tuti, hogy lesz legalább egy közös pontotok az illetővel, hiszen ha például ugyanarra a koncertre mentetek el, az azt jelenti, hogy hasonló a zenei ízlésetek. (btw, a zene valóban összehozza az embereket) Ha szerencséd van, új barátokra tehetsz szert, akivel végre jól kijöttök és nemcsak azért van veled, mert "mér' ne".

De ha ez a módszer nem vezetne semmire, akkor még mindig ott a lehetőség, hogy augusztus huszadikáig, amíg a barátnőd vissza nem jön, kicsit jegeld a bulizós témát, és foglalkozz más témákkal. Például ha van egy sport, amit el akarsz kezdeni, akkor kezdd el, vagy ha szimpi neked egy idegen nyelv, akkor belefoghatsz a tanulásba. Sok sikert!

(Ja, és csak ez tanács: a "néhánybarátos otthonülős" embereket se ítéld el. Különbözőek vagyunk, vannak, akik jobban kedvelik a kevésbé aktív életet.)

2013. jún. 28. 22:21
 2/5 A kérdező kommentje:

Az a legrosszabb, hogy vannak az otthonülős barátaim, akikről tudom hogy nincs programjuk és tudják hogy mennék ide-oda mert tudják milyen vagyok, akkor miért nem hívnak valahová? Azért annyira nem otthonülősök, mennek helyekre, csak a családjukkal meg ilyenek...

A koncert azért gáz egyedül, mert alapvetően látom, hogy mindenki társaságban jól érzi magát én meg ott egyedül, hát mentem elsírnám magam... Nem lennék olyan passzban, hogy ismerkedjek. Én is furán néznék valakire aki egyedül megy koncertezni.

Igen, másik társaság, ez jó lenne. Ha van alkalom rá, akkor kihasználom, de nem akarok nyomulós lenni.

Most is ráírtam egy barátnőmre hogy telik a nyara, én mondtam az enyém eseménydúsabb volt tavaly, meg mindenki táborokban van és utálok itthon lenni, de amúgy jó meg ilyenek, és nem mondta hogy találkozzunk. Nagyon elegem van. Legszívesebben most azonnal elutaznék valahová de kivel??? Nagyon rossz ez így...

2013. jún. 28. 22:27
 3/5 A kérdező kommentje:
Pl, elmegyek futni, varrok valami, vagy bemegyek a városba fotózni, használt ruhákat nézni, design boltokat nézni, blogolok, stb, de mindeközben tök dühös vagyok hogy elvesztegetem a nyaramat, mindenki más jól érzi magát nekem meg kb se családom se barátaim.
2013. jún. 28. 22:44
 4/5 anonim ***** válasza:

"Nem akarok olyan néhánybarátos, otthonülős unalmas ember lenni, akiket mindig is elítéltem, de ez lettem, egész nap egyedül vagyok. Nagyon rossz! Folyamatosan érzem a sóvárgást egy olyan élet után amiben egy széles társaság, egy fiú, sok buli van.."

1.ELmondom én,hogy mi az Ember Igazi Tragédiája.Az,hogy miközben másokat elítélsz,közben te is ítéltetsz.Téged is elítélhetnek vagy ezért,vagy azért.Ha te vagy a szervezkedős féle,akkor te vagy a társaság lelke.Elvileg téged kellene,hogy körülrajongjanak,ám mégsem teszik.És eláruljam,hogy miért?Mert lehet,hogy észrevették rajtad,hogy kissé előítéletes vagy.

De elárulom neked azt is,hogy ez nem baj.De jobban tennéd,ha finomabban ítélkeznél.Ezek a néhánybarátosok boldogok,hogy nekik vannak igazi barátaik is,és nem sok felesleges haverjuk,akiket ráncigálhatnak ide-oda.. :) Persze ezt ne vedd sértésnek,mert te biztosan nem ezt csinálod,nem is erre céloztam.

Inkább arra,hogy lehet,hogy észrevették az ítélkezést,a szervezkedést és lehet,hogy sok volt nekik.És lehet,hogy mindenki magában elhatározta,hogy ebből nyáron nem kér.Vagy egyszerűen csak lusták,amit megtudok érteni,tekintve,ha ott is ilyen sz_r idő van,mint nálunk.Ez nem nyár,ez selejt.

Egyszer voltam moziba a barátnőmmel még csak a nyáron,egyszer voltam ismerősömékkel az egyik közeli városban,és ennyi,kifújt.Jövő héten anyámmal megyek köttetni a normális internetet..:D És élvezni fogom,mert ahova megyünk,az egy klassz kisváros.:D

Holnap meg beugrok a barátnőmhöz a bizonyítványomért,ehhez persze totál nincs edvem..ez a barátnő csak kényszer barátnő,tulajdonképp rámtukmálja magát,nagyon rossz érzés.Volt egy időszak,amikor kedves volt és akkor csíptem,aztán bunkó lett minden ok nélkül.Azt hiszi,hogy csak neki lehet igaza,meg egy kicsit NAGYON érzéketlen.:')

Na a lényeg mindebből a sok hülyeségből az,hogy ne vedd így magadra,hogy bíróból elítélt lett.. majd megfordul,ha okosan csinálod.

Most bután csináltad,ezért vagy ott,ahol vagy.

Nyomhatod a piros kezet,ha nem tetszik az igazság.

17/L

2013. jún. 29. 02:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Ismerős a szitu.

rengeteg barátom van suliban és közel is lakunk egymáshoz de valahogy szinte mindegyikük olyan "punnyadós". én ha tehetném mindennap mennék vásárolni , fagyizni , biciklizni, ott aludni egymásnál vagy csak átmenni egymáshoz stb. Viszont a 2 legeslegjobb barátnőm ők inkább otthon ülősek. Persze nem csak én szoktam nekik írni mert ők is szoktak nekem csak ők inkább otthon ülnek. Aztán egy másik barátnőm vele sokat szoktunk átmenni egymáshoz év közben is , nem csak nyáron de ő mindig táborokba van. Én is mehetnék mert megy Londonba táborba . Én is mehetnék de én nem szeretem a táborokat. És egész nyáron(szinte) táborokban lesz. Akkor az egyik legjobb barátnőm akik elköltöztek innen Németországba úgyhogy vele csak skypon tudok beszélni de az nem ugyanaz. Egy másik barátnőm meg egy k. 20 km-re lakik tőlünk oda vagy ki vinnének de szüleimnek se tesómnak sincs rá ideje vagy kimennék busszal de egy kicsit zavaros.

Akkor még egy barátnőm ő meg olyan "érdekes". Ő mindig olyan minta diák volt. Nem is talán a jegyei miatt de ő olyan tökéletes a legtöbb tanár szemében mert hatalmas kézügyessége van meg r*hatt jól rajzol stb, és vele hiába hogy iskolába jól elszoktunk lenni de vele nem lehet úgy megőrülni . Vele nem lehet olyan eszeveszetten nagyokat nevetni. Szóval annyira mennék mindenhova igaz most nyaralni megyünk holnap de úgy általában. És mi sajnos csak ritkában jövünk össze pedig imádunk mozizni , vagy bowlingozni menni de nem sokat megyünk. És habár imádom mindannyijóukat ebből is látszik hogy az emberek mennyire különböznek :)

2013. jún. 29. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!